Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender strato kaster 1962
rece mislim_stvarno poentu,samo ja pojedine stvari nijesam znao.
fazon zasto je skuplja moderna pro serija od te stare jeste prvo sto su novije gitare-bolje stanje i sl,i sto imaju mnogo skuplje (firmirane) magnete.svukud je tako po svijetu,jedino ameri su skuplji stariji po periodima,ali to je posebna prica.
mislim na konkretno djeksonjare.
fazon zasto je skuplja moderna pro serija od te stare jeste prvo sto su novije gitare-bolje stanje i sl,i sto imaju mnogo skuplje (firmirane) magnete.svukud je tako po svijetu,jedino ameri su skuplji stariji po periodima,ali to je posebna prica.
mislim na konkretno djeksonjare.
- rockozaurus
Evo nesto sto po meni zasluzuje svaku paru,cak mislim da je cena nerealno niska(ako je sve istina,naravno):
http://www.kupujemprodajem.com/Dobro-pa ... -oglas.htm
http://www.kupujemprodajem.com/Dobro-pa ... -oglas.htm
meni to i na oko izgleda mnogo osakaceno,ali,ko foli franken fazon...
nego,neko da elaborira:
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... id=5769887
znam ako je kalamazoo da ne mora da ima zigove na zaledjini headstock-a,moze bit da sam isparanoisan,ali opet mi se pali lampica da nije legit,a ne mogu da kontam zasto.
nego,neko da elaborira:
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... id=5769887
znam ako je kalamazoo da ne mora da ima zigove na zaledjini headstock-a,moze bit da sam isparanoisan,ali opet mi se pali lampica da nije legit,a ne mogu da kontam zasto.
ja kontaktiro, ser.br. išmirglan
go figure...
go figure...
- mislim_stvarno
kako su uspeli da ismirglaju ser br. valjda ga gibson utiska malo dublje... 

moguce da i nije tu broj, ne verujem da su ga smirglanjem skinuli, mada moguce i da je kradena pa je zbog toga petljano... da je zato cela zadnja strana ponovo farbana...
...a *USA* ostalo, samo prilikom "reparacije zadnjeg dela" otiso serijski broj. ma nista strasno... 

pa to su zagitovali ili zapunili nekako drugacije, inace bi morali da skinu barem 2mm da bi skinuli samo broj, barem meni deluje da je toliko duboko utisnuto, a u tom slucaju bi se videla razlika u visini u odnosu na ostatak...
A jel' ima još neka priča vezana za ovaj instrument? Meni i ovaj back plate nekako izgleda neobično, romboidno, doduše nisam neki lespoldžija, one što sam viđao (uključujući i taj jedan što sam i sam posedovao), svi su imali u osnovi pravilan romb (paralelne dve i dve stranice), a i cela nekako šljašti za tanburu staru preko trideset godina, al' to i ne mora ništa da znači...
P.S. E, da, zaboravih, i bridge je potpuno upravan (pod 90 stepeni) na žice, nije malo iskošen...
P.S. E, da, zaboravih, i bridge je potpuno upravan (pod 90 stepeni) na žice, nije malo iskošen...
- LifelessDead
Sta mu to uopste znaci "reparirana". Mogao je malo detaljnije da opise sta je radjeno sa gitarom. Ja ovde ne vidim da je ista lomljeno na gitari a onda opet mi izgleda i sumljivo da je refinisirana, zasto bi to neko radio kad zna da ce da izgubi na vrednosti. Meni inace izgleda OK gitara, mada nisam neki ekspert. Samo znam da se ostali fejkovi sa KP prepoznaju iz aviona, pre svega sto imaju neki totalno izbolicen oblik glave...mada opet, i Kinezi napreduju...ma u svakom slucaju je sumnjiva bar zato sto je tako jeftina
...a i ovaj kofer nije original...a i u zadnje vreme dole sa juga dolazi mnogo fejkova...a i sumnjivo je sto je menjana elektronika, magneti....sumnjivo definitivno...a evo sad sam se bolje i zagledao i definitivno mi ovaj bridz i tailpiece deluju jeftino...
a bas sam se zesce nalozio da uzmem Goldop LP, bas stekam lovu, ne Gibson ali mozda neki Tokai...

a bas sam se zesce nalozio da uzmem Goldop LP, bas stekam lovu, ne Gibson ali mozda neki Tokai...
Ne znam, meni se ništa tu ne svidža (doduše ja sam baksuz), ni taj neiskošeni bridge, ni back plate, čak ni truss rod cover, mislim da bi i on trebao (ako je u dve boje plastike) da je kosijih obrađenih ivica, obaška cela priča o reparacijama...
P.S. I sve plastike (oko magneta, pickguard, oko switcha, na čivijama) su mnogo blede, mnogo novo izgledaju, doduše i to može da se podvede pod "reparaciju" ili šta već...
P.S. I sve plastike (oko magneta, pickguard, oko switcha, na čivijama) su mnogo blede, mnogo novo izgledaju, doduše i to može da se podvede pod "reparaciju" ili šta već...
i kod mene je slicno misljenje kao kod eg-a,znam da nesto nije u redu ali ne mogu da dokucim.
pazite,koliko ja znam na kalamazoo (sto se poklapa sa pricom da je iz sedamdesetih) nije uzigivao serijske na headstockovima,samo su printani:

ali i dalje nesto tu meni smrdi.
pazite,koliko ja znam na kalamazoo (sto se poklapa sa pricom da je iz sedamdesetih) nije uzigivao serijske na headstockovima,samo su printani:

ali i dalje nesto tu meni smrdi.
-
Iz aviJona se vidi da je kopiJetina!
Ma i ja sam to teo da viknem čim sam vid'o oglas al' rek'o, da pustim gipsondžije da se prve istrče...Usred Zala wrote:Iz aviJona se vidi da je kopiJetina!

Kopijetina 100 %. Nigde nije ni kvrcnuta, ni čuknuta, ni požutela, ni ulepljena, kofer beo . . .