Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
djomla

Re: Fender strato kaster 1962

Post by djomla » 11 May 2012, 23:36

Zasto onda moje auto koje sam kupio istog minuta kada sam ga izveo iz radnje kosta 2 hiljade evra manje (+/-)??

Pa logika je sl. ja kada kupim kod tebe bilo sta - nemam nikakvu garanciju ni sigurnost u slucaju kvara i sl. Dok kod ovlascenih distributera (firmi - sta god) to imas i to zakonom propisanu. Kod nas za veliku vecinu i to do 6 meseci. Da vratis i da trazis pare nazad, cak kroz 15 dana od kupovine mozes da vratis i kazes ne ide mi uz patike ili ne slaze mi se uz ovu havajku ... whatever. Ali kada kupujem kod "tebe" nemam nista od toga...imam ono 'kupujes u vidjenom stanju' ... e eto zbog toga tolika razlika. Jos pogotovo kada se opeces tako par puta pa razmisljas proci cu jeftinije a ono na kraju prc i pored silnih kretena sto valjaju razne gluposti i prodaju muda pod bubrege ...

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 11 May 2012, 23:42

HeatMan wrote:nisam znao da gitarama opada vrednost kad je kupish.. znachi tu ochigledno postoji neka mehanika i elektronika koja se vrlo brzo kvari i onda odmah mora koshtati bar duplo manje..

the fuck?

po nekoj logici, koliko je koshtala, otprilike toliko treba i da koshta (ako nema nekih vecih sjebova na sebi).. mozda 10% manje zato shto nije iz prodavnice,, evo npr, ja sad hocu da prodam music man lukathera (proshlog ne ovog novog) kog sam uzeo kod marica pre godinu i po, i da uzmem axis.. luke nisam skoro ni svirao. stoji mi u studiju i koristi se samo za neke brze solo deonice zbog svog huma.. skontao sam da ako snimam single coil da mi vishe prijaju. i ako sam 2 puta zamenio zice na njoj neka me grom ubije. prosto, uzeo sam je jer sam hteo dobar single coil, a par meseci kasnije sam imao pare i uzeo sam john mayer strata, i sad pre par meseci za mog drugog fendera nove magnete (texas special), i ne treba mi ovo, prosto.. i shta sad?

shta, sad ja da je prodam za 800e? i da odem u jebeni minus zbog gluposti..

i bass i pojachalo prodajem za presmeshne pare, a nisam ih ni koristio (jer imam i bolji bass i bolje pojachalo, ali sam ih uzeo za neke druge priche i na kraju je to sve puklo).. koja je fora?

zivo me interesuje za koliko bi vi para prodavali istog highway strata.. jedino shto imam zamerku je da, ako mu mitros pravi konkurenciju, je mogao da sacheka dok ne prodje fender outlet i onda da proda to.. ovako je nelogichno al ajde

Hahaha, pa da skroz je logicno da kupis gitaru i onda je posle 2,3 ili vise godina prodas za isto para! :XD: :lol: :lol: :lol:

Mislim, zasto bi neko kupio novo, iz radnje, netaknuto, sa garancijom, kada moze za te pare da kupi polovno! :lol: :lol:

ApplePie

Post by ApplePie » 11 May 2012, 23:45

Milanares wrote: mislim da je 40 godina stara USA gitara bilo bi wow!sto je lijepo pohabana! i dao bi neko ladno ciglu ajvara a ovako ...
evo ja dajem duplo ;) ako nekog interesuje ima jedan star 50 godina, pohaban ali svaki saraf originalan .. cijena oko 15-20 tisuća, kesh narafski :)

Milanares

Post by Milanares » 12 May 2012, 00:29

dobro, ti si babyboomer wannabe, pusti pricu ... :ziveli:

@heatman: ako prodajes instrument, od cene koju si platio oduzmi 20% u startu, ako je mint stanje. ako prodajes ovde budi spreman da spustis jos 10-15%
ako ti je hitno da prodas, budi spreman da.... jbg
tzv. "fender squier fakin m***os outlet k***c palac" je kao fora, tako nesto ne postoji. nesto kao deda mraz.

HeatMan

Post by HeatMan » 12 May 2012, 02:10

i ajd sad, koju cenu da stavim?

http://www.thomann.de/gb/music_man_luke_sb.htm

nije u mint stanju nego je u "iz radnje" stanju..

umart

Post by umart » 12 May 2012, 02:19

2400 e,u zamjeni cijena nesto veca.

HeatMan

Post by HeatMan » 12 May 2012, 02:22

hahah ja sam ozbiljan

umart

Post by umart » 12 May 2012, 02:24

:mrgreen:

brat bratu cetir iljade rkema

Audio

Post by Audio » 12 May 2012, 07:46

Ne znam samo odakle vam ideja da tako skupu robu nudite na KP. Svako ko ima toliku lovu
da kupi dobru gitaru sigurno je neće tražiti preko oglasa. Preporuka, poznanstva . . .
Pedalice, neko jeftinije pojačalce,delovi i sitnurija. Jedino to može da se proda a i nema
brate logike da se nudi roba nekoliko hiljada evra skupa. Ko bi ga znao da li je falc, da nisu
neki dripci pa cekaju da dodjem kod njih na probu a u džepu mi npr. 2000 evra.
Mislim, šanse nema u današnje vreme da neko nekome veruje. Ja lično mogu da verujem samo
u domenu 100-200 evra i preko toga ne bi ni gledao KP. Za sve ostalo, pravac radnje.
Jedino kada su kola u pitanju, a i za to ima mnogo boljih sajtova.

eg303

Post by eg303 » 12 May 2012, 08:44

HeatMan wrote:i ajd sad, koju cenu da stavim?

Ybg, ovde se opet vraća priča o ponudi i potražnji, koliko je za takvu tanburu interesovanje, može biti da je baš neko hteo od Thomanna da je naruči pa bi platio za takvu ovde (a da je "kao nova") 'ladno tu Thomanovu cenu, e sad je samo problem naći takvog kupca. Ja ne sumnjam da su neki od onih likova koji su nudili nove Rooster-e za 50%-100% više para nego što je bila tog trenutka u radnji na kraju i prodali za sličnu cenu, ne žive svi u većim gradovima, nije svakom ta Idea u komšiluku, sestriću je rođendan sutra a video je sliku Rooster-a i mnogo mu se sviđa, ko će da pali auto, plati putarinu do Bg-a i nazad, na kraju ima da ga košta i više od te napumpane cene, itd... To što se tiče nečega što je "kao novo", a koju cifru treba da traži onaj koji prodaje jedan od hitova KP-a (i svih ostalih oglasa, bio je i na Limundu) u nas za onaj Gibson M3, vukao se brat-bratu jedno 2 godine i vrteo najduže sa oko nekih 600 evara, kada ga je novi vlasnik nedavno kupio postavio ga je na oglase za 1500 evara da bi sada povremeno se pojavljivao za oko pola te cifre, opet ta priča o tržištu i interesovanju, da je u pitanju Les Paul verovatno takvih situacija ne bi bilo jer svi hoće Les Paul...
Taj Highway za mene ima logičnu cenu za početak dogovora oko konačne cene, ako ima sve uredne papire o vlasništvu i plaćanju, da kupujem takvo što ponudio bih nekih 20% manju cenu od te koju je on platio pa bi se možda našli na nekoj okruglijoj cifri između a sve to iz razloga rizika kupovine polovne stvari, nažalost često vrlo osnovanih sumnja u originalnost, nemanje garancije i konkurencije sličnih novih instrumenata (koji su sigurno originalnii i imaju garanciju) za iste pare.

Haralampije

Post by Haralampije » 12 May 2012, 09:39

HeatMan wrote:i ajd sad, koju cenu da stavim?

70% od cene u radnji oduvek vazilo za preprodanu robu....sem u Srbistanu poslednjih godina i na k/p. :D
1800 maks maksova realno mozes da izvuces(uz sve sto si dobio u z nju kada si je kupio)....a ti mozes da stavis koju god hoces cenu.
Samo..tesko ces naci kupca i za te pare,ima da ti cesce nude kola,sporete,klime,prvoklasnu merino vunu.....

kwiss

Post by kwiss » 12 May 2012, 11:27

Audio wrote:Ne znam samo odakle vam ideja da tako skupu robu nudite na KP. Svako ko ima toliku lovu
da kupi dobru gitaru sigurno je neće tražiti preko oglasa. Preporuka, poznanstva . . .
Pedalice, neko jeftinije pojačalce,delovi i sitnurija. Jedino to može da se proda a i nema
brate logike da se nudi roba nekoliko hiljada evra skupa. Ko bi ga znao da li je falc, da nisu
Mislim, šanse nema u današnje vreme da neko nekome veruje. Ja lično mogu da verujem samo
u domenu 100-200 evra i preko toga ne bi ni gledao KP. Za sve ostalo, pravac radnje.
100-200e je mala para,koliko ti treba vremena da zaradiš te pare a da nisi menadzer poznatog brenda?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 12 May 2012, 22:19

Audio wrote:Ne znam samo odakle vam ideja da tako skupu robu nudite na KP. Svako ko ima toliku lovu
Izvini ali upravo si otkrio toplu vodu,mislim, (a mozda i tocak)...Pa naravno da niko ne bi dao vece pare za nesto sto je video samo na fotografiji.Palis autobus i ides na lice mesta,nema druge.Osim ako nisi Ronaldo,pa te pare zaradis za 2.54sec..i u sustini te zabole... :ziveli:

BTW,ne znam sto se toliko palite na tog "Highweya",pa to mu je normalna cena...Nesto ne vidim senzaciju?

nesharm

Post by nesharm » 13 May 2012, 18:23

fattwang

Post by fattwang » 13 May 2012, 18:41

nesharm wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Jolana-j ... id=5769887
250 jura Jolana? Wtf?
Što da ne, gitara je u odličnom je stanju, možda naleti na nekog u fazi "žal za mlados". Nije za svirku. Kao što neko reče, ni mint strat iz 1954 od $100.000 nije za svirku.

Post Reply