laney rb4 vs rb6

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Cope

Re: laney rb4 vs rb6

Post by Cope » 11 May 2012, 14:58

Hebo vas Lane... Sreća pa Trejs nije premestio proizvodnju kod čkiljavih, ko zna šta bi sada o tome kenjali :mrgreen: :povrac:
Mada obzirom da ga je kupio Pivi, a zna se da Pivi ima proizvodnju u Kini, nadam se najboljem :(

umart

Post by umart » 11 May 2012, 15:16

sa pivi prozivodima iz prca ja do sad nisam imao problema.jesam slomio jednu gitaru iz onih start pakova,ali to je ionako bila igracka.o njihovim pojacalima iz prca imam samo rijeci hvale,s' obzirom na konkurenciju.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 11 May 2012, 15:24

zeleni je ostao u engleskoj koliko znam :mrgreen:

Cope

Post by Cope » 11 May 2012, 15:25

umart wrote:sa pivi prozivodima iz prca ja do sad nisam imao problema.jesam slomio jednu gitaru iz onih start pakova,ali to je ionako bila igracka.o njihovim pojacalima iz prca imam samo rijeci hvale,s' obzirom na konkurenciju.
Da kada je reč o Pivi proizvodima made in USA i UK, ovo novo isto ko i sav drugi šut na tržištu...
Solomon wrote:zeleni je ostao u engleskoj koliko znam :mrgreen:
Za sada :)

parker

Post by parker » 11 May 2012, 16:28

Ja bi rekao da je to sve relativno. Skoro neko reče ovde na forumu, MarkBass se doduše pravi u Italiji al od kineskih delova, znači to je pomalo i fora - kao nije PRC made al ipak.. Jedino što vadi stvar je što je verovatno bolja finalna kontrola, to bi ozbiljni igrači trebali da imaju i u kineskim fabrikama.
Ako neko peca evo jedna paralela, pre par godina je ne znam sad tačno koja engleska fabrika štapova i opreme prenela proizvodnju u Kinu, od tada daju doživotnu garanciju. Znači, može i Kinez da pravi kvalitetne proizvode, stvar je u tome da mu neko stoji za vratom i lupa ga po ušima kad krene da brljavi i zabušava

umart

Post by umart » 11 May 2012, 21:32

Cope wrote:
umart wrote:sa pivi prozivodima iz prca ja do sad nisam imao problema.jesam slomio jednu gitaru iz onih start pakova,ali to je ionako bila igracka.o njihovim pojacalima iz prca imam samo rijeci hvale,s' obzirom na konkurenciju.
Da kada je reč o Pivi proizvodima made in USA i UK, ovo novo isto ko i sav drugi šut na tržištu...
po mom iskustvu,rade pouzdanije i imaju bolji zvuk od takmaca za cijenu.npr ona mala modeling pojacala zvuce i rade bolje od line6-a i sl.

maestro

Post by maestro » 12 May 2012, 08:22

iako mi nije odgovoreno koja je razlika tj zbog cega je rb6 toliko skuplji od rb4 nije toliko ni bitno posto su ocigledno oba nizasta :)

e sada vase ponude
sa obicnim zvucnikom cena 180 a sa ev 300 eu (tj jeli ovo obican znaci originalni)
koji zvucnik ide u originalu u ovoj bass kutiji?
da li je ovo tj, 2 desetke dovoljno za manje klubske svirke? i gde ima da se kupi isto novo tj koja je cena novog kod nas u srbiji?
takodje koje bi trebalo da ima zvucnike?
realno ova od ponuda deluje najbolja
sirac-šunka wrote:ako ćeš baš nešto novo: http://www.kupujemprodajem.com/Hartke-B ... -oglas.htm
ovo mi ipak deluje maleno :S mozda gresim

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 May 2012, 10:30

maestro wrote:iako mi nije odgovoreno koja je razlika tj zbog cega je rb6 toliko skuplji od rb4 nije toliko ni bitno posto su ocigledno oba nizasta :)
Pa razlike u specifikacijama možeš da nađeš na sajtu proizvođača, da ti ne kopi-pejstujem sada. A cene su relativna stvar, kod nas se laney prodaje po čudnim cenama, stare zalihe, treba para za carinjenje, licence, pa se javljaju razni popusti i slično... uporedi i cene na stranim sajtovima.
maestro wrote:
da li je ovo tj, 2 desetke dovoljno za manje klubske svirke? i gde ima da se kupi isto novo tj koja je cena novog kod nas u srbiji?
takodje koje bi trebalo da ima zvucnike?
realno ova od ponuda deluje najbolja
I ja bih rekao da je najbolja, jedan moj poznanik je skoro dao 240 evra za istu stvar.
Dve desetke su više nego dovoljne. Zvučnici su Eminence.
Novo više ne postoji pošto se ne proizvodi, inače je koštalo negde oko 400 evra, ako me pamćenje dobro služi.
maestro wrote:
sirac-šunka wrote:ako ćeš baš nešto novo: http://www.kupujemprodajem.com/Hartke-B ... -oglas.htm
ovo mi ipak deluje maleno :S mozda gresim
Ne mora da znači...

Post Reply