Uber cena = godina proizvodnje + stanje instrumenta.Gagi wrote:uvek me je čudilo odakle npr. Fretted Americana izbacuje dosta tih očuvanih komada, da li su oni po difoltu uber cenjeni zbog podrazumevanog kvaliteta ili samo zbog godine proizvodnje... možda su tada instrumenti kupovani radi nekih drugih razloga osim sviranja pa sada vlasnici (ili naslednici) rešili da unovče apstraktnu vrednost...
Zato se i Philip Sayce zali u onom Young Guitar videu kako je maple Stratove jako tesko naci i da su mnogo skupi.
Naravski, on kada kaze maple Strat iskljucivo misli na do '58. Ovo ostalo kupuju kolekcionari, dok muzikanti ustede od turneje ili dve pa se onda bace u potragu - tako je i goresmopenuti skupio sve sto ima.

Neznadem... Cak mnogo predlazu da u setovima u kojima se svi "motani na isto" najjaci stavis u middle, drugi u bridge, a najslabiji u neck. Moguce da ima nesto sa quack-om.Gagi wrote:hoću reći da je možda predviđen, na tvom modelu tj. i ovom drugom, za soliranje pa je dat veći značaj tj. volumen-snaga ili je možda da bi se pojačale II i IV pozicija koje skoro uvek slabije "izlaze", dal' to drži vodu ili ja samo...
K'o sto rece bancika, ruski germanijumi - po recima analognog mike, extra low gain, ali su mu uradili nesto da daje vise no sto ima. Ne znam koliko je verovati interwebu, ali ovo je valjda "procurela" fotka bas Bonamasinog komada, koji u sebi ima obicne NKT (nova produkcija, americke replike koje idu u standardne, crvene FF)Cortex wrote:ne znam koje su trandzhe u bonamassa modelu, verovatno neke iz bc10x serije

Jes' to je valjano utabano (sa)znanje, mada ovaj Dunlop EJ FF nema 100K kako svi misle - vec 470K, ki JH FF.Cortex wrote:i da fura volume pot od 100K naspram normalnih 500K kako bi propustio vishe visokih.
http://www.thegearpage.net/board/showpo ... stcount=81
Pa je onda to i potvrdjeno na FSB.org od cika Hjudza

Cortex wrote:to je toliko malo kolo i toliko zavisi od SVIH ostalih elemenata u lancu signala, od instrumenta do amp-a, da je jedini pravi nachin onaj koji je chika Sayce izveo sa chika Cesar Diazom ili kako mu se vec pishe ime, lepo sednete, tweakujete letnji dan do podne [deda tm] dok ne napucash zheljeni ton i ponashanje pedale

Jedini pravi nacin pravljenja svog FF-a.

Samo da nam je cika Cesar jos uvek pri ruci...