Pa ja i jesam krenuo od 36th PAF, ali u neprestanom kalkulisanju kako proci sto jeftinije i lutanju kroz lavirint weba, nekoliko puta sam pomislio da sam nasao pravu best bay varijantu, ali onda mi se ucini da je sledeca varijanta bolja, pa onda sledeca... Ja bih zeleo da imam look klasicnog LP-ija (pupovi sa metalnim poklopcima, vec sam pokrenuo jednu temu u vezi toga). Onda nadjem povoljnu varijantu bez poklopaca, pa pokusam da nadjem odgovarajuce poklopce i naletim na gomilu standarda i nedoumica oko polepieces razmaka. Posle nadjem varijantu sa poklopcima, ali je ili preskupa ili ne odgovara mojim zahtevima. Onda resim da sve kupim ovde kod nas, i ispostavi se da to sto meni treba nemaju na lageru. Na kraju sam resio da pazarim kod "Tomann"-a i evo na sta sam sveo najuzi izbor:
1.Seymour Duncan SSH JB hot rodded humbucker set - SH-2N jazz humbucker (neck) and SH-4 JB (bridge)-125e + shaller poklopci-20e (poslao sam mail firmi, ali jos nisam dobio odgovor da li odgovaraju SD setu ili ne)=145e
2.Seymour Duncan SSH-59 BK Set Vintage Blues, 2x calibrated SH1 '59 ( ovo mi je najdraza varijanta) -129e + shaller poklopci -20e =149e
3.EMG Zakk Wylde Pro set - 1x EMG 81 and 1x EMG 85 - 144e (oni ispadaju najpovoljniji jer dolaze sa 4 vrhunska potenciometra u paketu i ne trebaju im poklopci, ma da se ni zvuko ni svojim "plasticnim"izgledom ne uklapaju u look kakav ja zelim)
4.Gibson Vintage Matched PU Set/Scratched, 2 x Gibson 57 Classic Humbuckers with Alnico III magnets, the legendary Sound of PAF humbuckers, Scratch & Dent -147 e (ovo je original Gibson set za cenu jednog pickupa u BG), ali (uvek ima ali) ne svidja mi se ovo AlNiCoIII. Takodje ne znam sta im je ovo "Scratch & Dent", jel` to znaci da su namerno "ulubljeni" i "izgrebani" kao onaj neki antiquity fazon, ili su estetski zaista malo osteceni pa su zato jeftiniji ("na akciji" kako to sada kod nas vole da kazu).
Evo i link gda sam vrsio poredjenje ovih setova:
http://www.thomann.de/gb/search.html?xs ... hk65537=on