Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Maxles pedale handmade

Post by Guitar_thrill » 18 May 2012, 23:16

Sad sam tek stigao da probam isto klona OCD-a, i radi odlicno pedala, mislim, nema tu sta da se opisuje, svi znamo kako radi OCD, nisam sad imao da ih poredim 1:1, ali ono sta sam je svirao par puta, to je to....jako lepo je legla pedala na strata i blues deluxe, neki Trower drajv mi prvi pada na pamet, ne znam, jako toplo i fino sve to radi, pedala super izgleda, i eto, hvala Maksi :D

maksabass

Post by maksabass » 19 May 2012, 01:50

Hvala i tebi ,i svima Vama na ukazanom poverenju.Hvala takodje i ljudima sa muzickog foruma,koji su nam omogucili,da saradjujemo na ovakvom nivou. :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 20 May 2012, 00:40

Radimo,stvaramo...
Tychobrahe Octavia
Image
Image
Pitanje...vezano za zvuk ...Na ulazu stoji tranzistor 2N5087,koji se moze postaviti i reversno tj obrnuto,i to menja zvuk pedale.Kakav je zvuk bolji,po vama koji ste pravili ili imali prilike da se upoznate sa ovom pedalom?Meni lepse zvuci obrnuto... :ziveli:

Avlijaner

Post by Avlijaner » 20 May 2012, 16:41

:shock:

Aha!! To moram da probam! Makso! AAA!

Must have...

Jel to sa trafoom? ili samo na trandze?

Ako je sa trafoom, jesi pogledao mozda semu za Mutron Octave devider?

maksabass

Post by maksabass » 20 May 2012, 21:10

Sa trafoom.Stigo sa banzaia.Zahvaljujem se senjor Cortex-u na saradnji. :D

maksabass

Post by maksabass » 20 May 2012, 21:12

Nesto sam se zafuzzao ovih dana.Rodjena je nova beba-mladunce MAMMOTH fuzzaImage
Za moje pojmove basa ne bi mu nasao primenu,al eto vole ljudi.
Pervise fuza rekao bih,za moj pojam,zbog toga sam mu stavio trim pot na ulazu koji po zelji moze regulistati pre gain.Opet kazem za moj pojam on jedva propusta signal ,pa se tako moze i blago fuzzirati :bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 May 2012, 22:42

ne dajesh nam gutshot-ove :) ako neshto, kad vec nemamo zvuchni snimak, treba da ubedi naredne mushterije, onda je to gutshot, ajmo Maks, iscimaj se :ziveli:
shto se saradnje tiche - no frks! ja moju octavia-u tek treba da pochnem, ne stizhem nishta. planiram dual build, Zendrive + pt2399 delay with trails, ili combo Black Arts Pharaoh Fuzz + pt2399 digital delay with trails, neshto od te dve kombinacije, da bude pedala koju nosish na probu ili svirku kao - jedina. da li bi kojim sluchajem bilo zainteresovanih za ovako neshto sad mi pade na pamet da pitam? [sorry maks ako ga preterah na tvojoj temi pishem kako razmishljam, stihijski :P ]

maksabass

Post by maksabass » 21 May 2012, 00:22

Sledeca pedala ide po redu slike po fazama izrade.A ove -ko kupi videce :D Sto se tice tichobrahe sve je onboard-ista stvar kao i sa OCd-om.I sve naredne pedale ce biti odradjene
A sto se tice pisanja-slobodno pisi,i predstavi se,ja nemam problem s tim

maksabass

Post by maksabass » 22 May 2012, 21:58

]Evo jednog zanimljivog projekta.To je kako pisah kopija joe weak kompresora.Pisah i o tome da fino radi,ali nesto u meni ne miruje... :D Dobar je on nema sta,kada se nalazi na kraju lanca i ima sta da ga pogura,medjutim kada je ispred tj.prvi u lancu ili se nkoristi samo on direktno u posacalo,tu mi je malo slab.Jednostavno ako zelite vecu kompreciju morate ga pobuditi necim.Ja to radim aktivom na TRB-u,ali ko nema aktivnu elektroniku-sta onda?Zeleo sam da bude za svaku priliku,i evo ga.Ugradio sam tropojasni ekvilajzer ,koji mu daje pobudu i samim tim njime mozete kontrolisati sta cete kompresovati,bass,mid,ili treble.Kad je u pitaju bas mislim da je ovo prava stvar i pravi spas,u koliko zelite recimo da kompresujete samo low end a da midlovi ostanu sa odredjenom dozom dinamike i svirljivosti.Isto je i sa visokim,da bi i duboke zice dobile treble,nabudzite treble u preampu,a onda ih na kompresoru sabijete.I ako ima dosta opcija za podesavcanje, lako dolazi do zeljenog zvuka.Ako hocete vise percussive sound koriste atack i realise potove kao i vecu kompresiju u mid rezimu.Ono sto se na ovom skromnom video zapisu ne moze zapaziti je osecaj pod prsima kada ga svirate,to se vec mora probati.

maksabass

Post by maksabass » 26 May 2012, 00:26

Evo malo guts-ova.
UNIVOX SUPERFUZZ sa 2sc828 tranzistorima.Image
Image

Klon RIOT SUHR...Nisam pitao vlasnika dal smem da mu zavirim pod suknju (u unutrasnjost) njegove miljenice :D ,al mislim da mi nece zameriti-neki su to trazili od mene. :D Image
Image

maksabass

Post by maksabass » 26 May 2012, 00:53

Jel bre...jesam li ja sam na ovom forumu...pa malo mi je glupo,ja sam ovo vec video, slike sam postavio zbog Vas...zelim komentare,ma kakvi oni bili,samo nemojte da preterujete ,da tema ponovo ne izgubi smisao :D
Ako vezbate onda je u redu sto vas nema ,ali ako ste van muzike e onda... :XD:

banjacNT

Post by banjacNT » 26 May 2012, 02:28

Zemo, za ono virenje pod suknju, ce se pitamo... :evil: :evil:
mala sala... :P
samo cepaj zemo, udri po plocama!!!
:ziveli:
:obey:

Markony

Post by Markony » 26 May 2012, 13:50

Hoce li biti alu-kutija u prodaji?
PS Da ne hvalim ponovo. Ko se hvali taj se kvari 8) !

Keep up with good work!
:ziveli:

bancika

Post by bancika » 26 May 2012, 23:46

maksabass wrote:Evo malo guts-ova.
UNIVOX SUPERFUZZ sa 2sc828 tranzistorima.Image
posto vec pitas - par dobronamernih komentara, ne zameri :)

kupio sam par puta te plasticne jackove i traju otprilike 5 ubadanja, posle toga utikac maltene ispada iz njih. Dalje, nisam fan polu-lebdeceg trimera i leteceg millennium bypass-a (mislim da je to ovaj tranny i dioda). Ovi elektroliti razbacani na sve strane nemaju nikakvu manu sa fukncionalno-elektricne strane, jedino malo ovako picanski mi malo smeta :) Ima u interhitu (bar je imalo pre) submini elektroliti koji su jedno duplo manji od ovih capxon pa bi stali kako treba i izgledali pedantnije :) Opstije, mislim da si mogao bolji layout da uradis, ako si ga sam radio. Vidi se da nije uzet u obzir velicina komponenti i pin spacing pa malo deluje onako...sta znam :).

Ali u svakom slucaju bolje nego sto je bilo, keep up the good work! Kutije izgledaju odlicno, kao i oznake na njima. Jesi razmisljao nekad da probas ecovanje kutija? Ima par likova sa diystompboxes.com koji fenomenalne rezultate dobijaju. Ja nemam zivaca za to :)

maksabass

Post by maksabass » 27 May 2012, 00:45

Markony kutija ce biti,reci mi koje te dimenzije interesuju? Ja sam pokusao nekako da ih standardizujem u mom slucaju,dimenzije 66-68mmX 120mm.Da bi mogli da stanu vecina mojih radova u njih.
Bancika,tvoji komentari su ok,nista ne shvatam onako kako ne bi trebalo,bas zato sam i hteo komentare.Da ne ispadne da se sad pravdam zasto je ovakav PCB al ajde,trebalo bi se znati.potpuno si u pravu,i komentai su ti na mestu,ali stvari stoje ovako.Dimezije PCB su sasvim malo manje nego kod originalnog .Ja sam se bas potrudio da ga iskopiram.E sad posto nisam imao vremena da pravim drugi layout pokusao sam da sve ovo uguram u ovakvu kutiju,i otuda i lebdeci millenium i nakrivljeni kondenzatori.Al eto to je to ,ako budem pravio sledeci to ce biti drugacije.

Post Reply