Mini LP projekat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Mini LP projekat
Svaka čast sta drugo da kazem,ja se nikad ne bi usudio tako nesto da pokusam,jedan promasaj i laku noc bajc,mozeš da ispravis ali ostaje samo da prefarbas telo nekom bojom da se nista ne vidi.
Ma da, izbuse se prvo rupe za ferule pa tanjom burgijom spoje. Ima tu dosta prostora za gresku, bitno da spolja budu lepo poravnate.
Veoma lepo odradjeno mada bih ja to bez glave.
Meni je strasno to kad glava vuce na dole. Treba ti ovo

Veoma lepo odradjeno mada bih ja to bez glave.

Meni je strasno to kad glava vuce na dole. Treba ti ovo

Meni ovo baš lepo odrađeno, onako na pogled, osim što mi se u startu ne sviđa mini telo ideja
ali za ovo što se vidi, rispekt. Nego, mora li taj Brush Script u logou?

hehe, samo taj su imali ovamo gde sam kupio slovca. A bilo mi 'ebavanje da ih secemo. Sta znam, meni su ok. Ne bi ih stavio na strat-a, ali ovde nekako nije lose
Koji je ovo finish, tung, vosak, shelac
prvo je nekoliko puta zatamnjeno onim braon praskastim pigmentom iz lmii da bude vise braon a manje narandzasto mahagoni. Onda vise puta predjeno sa birchwood casey tru-oil i na kraju voskom iste marke. Oni prave kozmetiku za kundake
Uspeo sam nekako da iskopam radnju (mislim na ebay-u) koja hoce da salje kod nas, posto je zapaljivo ne bi trebalo da se salje avionom...ovi ili nisu znali ili "nisu znali".
svejedno, fenomenalan je osecaj pod rukom. Nema ni malo trenja ni onog lepljivog osecaja koji ima sjajni lak. Imas osecaj kao da je "razgazena" gitara par godina iako je nova. Drugi plus je sto ti ne treba nista osim parceta krpice da se nanese i ne moras da brines o poliranju i ravnanju slojeva kao kod laka, ovo upija u drvo. Sto se mene tice, ne moram vise ni jedan vrat da finisiram drugacije

svejedno, fenomenalan je osecaj pod rukom. Nema ni malo trenja ni onog lepljivog osecaja koji ima sjajni lak. Imas osecaj kao da je "razgazena" gitara par godina iako je nova. Drugi plus je sto ti ne treba nista osim parceta krpice da se nanese i ne moras da brines o poliranju i ravnanju slojeva kao kod laka, ovo upija u drvo. Sto se mene tice, ne moram vise ni jedan vrat da finisiram drugacije

Baš simpatično gitarče, nadam se da će dobro da te služi dugo. Ovo za finiš vrata se slažem, i ja planiram isključivo tung-oil za finiš svojih gitara u budućnosti... 

Samo mala napomena ...Tung oil i tru oil nije isto i trebalo bi izbegavati tru oil ako sadrzi mineralna ulja. Tru oil je mešavina ulja za kundake a Tung je cisto prirodno ulje koje ima molekul malih gabarita pa prodire dublje u drvo i zaptiva ga 100%.
sve ostalo

sve ostalo

mislim da ovaj nema, ali sam cuo da one sto prodaju u radnjama kod nas imaju...zato sam porucio iz inozemstva. Kazu da i tung oil cesto ima mineralna ulja a da onaj 100% prirodni koji nema treba par nedelja da se osusi. Ovaj preporucuje i Music Man

that's the sh*t"Q: How do I clean and maintain my Music Man neck?
A: To clean the neck, use a high-grade of lemon oil. If the neck is very dirty, try Murphy's Oil Soap diluted 3:1. Some players have found that using a toothbrush for cleaning is very effective. Since the neck is finished only with the gunstock oil/wax blend, it is more susceptible to humidity changes. A very infrequent dose of gunstock oil will help to keep the neck maintained; we recommend Birchwood-Casey Tru-Oil, but any good quality gunstock oil will work. Use a small amount, leave it on for just 5 minutes, then it off with a paper towel. After that, apply Birchwood-Casey Gunstock Wax. Be sure to douse the paper towel with water before disposing of it! Read the wax and oil manufacturer's instructions regarding disposal of these used paper towels. Birchwood-Casey products are available at most sporting goods or gun stores or directly. Their web address is http://www.birchwoodcasey.com Rosewood fingerboards should not be treated with the gunstock oil; instead they should be treated with a high grade of lemon oil. Again, for cleaning, try using the same high grade of lemon oil to clean the entire neck, both maple and rosewood fretboards. Ernie Ball Wonder Wipes Fretboard Conditioner are excellent for frequent cleaning and maintenance as they are very effective and string removal is not necessary. If the neck is very dirty, you can use a small amount of Murphy's Oil Soap, diluted 3:1 to clean it. Keep in mind that if the dirt has gotten into the wood, it cannot be removed except by sanding it down, which we do not recommend. It is better to keep it clean in the first place. Washing your hands first helps! On an unfinished neck, some discoloration after many hours of playing is normal. Be sure to follow all of the manufacturers recommended safety precautions when using any of these oils or waxes."

napokon jedan klipcic, bice ih uskoro jos, nadam se 
Daklem, veci deo overdrive-a vuce IIc+, ali sam ga samo maaalo pogurao MXR-om, nekako mi je definisaniji ton tako.
Nisam jurio Page-ov ton, previse sam lenj za to, a i on skroz drugi gear koristio. Gledao sam da nabodnem nesto sto meni zvuci cool i kako bi ga ja otprilike montirao da imam cover band
Na snimku zvuci kao da ima malo vise gaina nego sto se culo u startu...mozda zbog kompresije iz mp3 u wmv u youtube
Inace, snimljeno je iz dva puta pa je panovano levo-desno po 60%.

Daklem, veci deo overdrive-a vuce IIc+, ali sam ga samo maaalo pogurao MXR-om, nekako mi je definisaniji ton tako.
Nisam jurio Page-ov ton, previse sam lenj za to, a i on skroz drugi gear koristio. Gledao sam da nabodnem nesto sto meni zvuci cool i kako bi ga ja otprilike montirao da imam cover band

Super je ton, stvarno liči na Džimijev vrlo
a Bogami si i iscepelinario za medalju
shred free!
Ako ti nije cimanje snimi neki clean po mogućstvu sa akordacijom do petog praga, voleo bih da čujem kako zvoni.

Ako ti nije cimanje snimi neki clean po mogućstvu sa akordacijom do petog praga, voleo bih da čujem kako zvoni.

related videos 

tnx momcad. Hocu i clean da snimim, samo moram da uzmem od caleta onog vox mini3...u stanu nemam nista za clean, osim da butnem gitaru direktno u rekorder sto ne volim da cinim
A i taman da isprobam onog sm57 klona.
Valjda cu uskoro napraviti onaj clean power amp pa mogu da se cleanujem lampaski kako valja. Kupio sam sve delove, samo da dodje na red.
A inace, necu ni stavljati shred uskoro, toliko mi je nekako sweet sounding do me tera na rock
Isprobao sam posle kocerta onako napaljen da sviram metaliku i to mi zvucalo ok. Dream Theater isto. Malo scoopjem midove vise nego inace, ali nemam problema sa jacinom, pogotovo sa OD pedalom ispred. Moze da bude mean i ako zatreba.

Valjda cu uskoro napraviti onaj clean power amp pa mogu da se cleanujem lampaski kako valja. Kupio sam sve delove, samo da dodje na red.
A inace, necu ni stavljati shred uskoro, toliko mi je nekako sweet sounding do me tera na rock

Isprobao sam posle kocerta onako napaljen da sviram metaliku i to mi zvucalo ok. Dream Theater isto. Malo scoopjem midove vise nego inace, ali nemam problema sa jacinom, pogotovo sa OD pedalom ispred. Moze da bude mean i ako zatreba.
Jel ti kace zice zadnju ivicu kobilice nakon sto predju preko sedla prema ferulama?