Small Clone imam i uspješno koristim.

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
A koje su pedale u pitanju?groove wrote:... Gazda, Gospodin, Dzelat, Razarac i Zver...
Ako sviras grind, nasao si najbolju pedalu na svetu. Ako pokusavas da popunis pricu zato sto sviras u bendu sa samo jednom gitarom, onda je ukloni iz lanca. Metal Zone je namenjen za gitaru i pokriva odredjeni frekventni opseg, a ostatak, koji je u ovom slucaju tebi neophodan, jednostavno odsece. Mozes da probas nesto sa DS-1, ali da bi ti ostale bass frekvencije moras da smanjis tone pot koji ce ti zvuk uciniti najmuljavijim na svetu. To ti je na primer "Muse - Time is running out" pa ako si u tom fazonu, DS1 je pravo resenje za tebe...a znam da nisi u tom fazonu. Isto tako da napomenem (iz mogu iskustva, ne mora da znaci da je tako) Boss pedale ne rade bas najbolje sa basevima koji imaju aktivnu elektroniku. Kao da se pretera sa svim preampima i ekvilajzerima pa dolazi do zasicenja, zujanja, brujanja i ostalih neprijatnih zvukova. Naravno da postoje distorzije koje Yebu stare majke, ali to je skupoća. Isto jedan zakljucak koji smo razmotrili kolega Faks i ja (opet kazem, ne mora da znaci da je tako): dobar bass + dobar dist = radi! los bass i los dist = radi! svaka druga kombinacija ne radi.PainKiller93 wrote:Uzeo danas od druga Boss Metal Zone MT-2. Na gitari radi sasvim korektno, ali na basu - blagi uzas. Uspeo sam nesto da uklopim, ali svaka gitarska pedala guta low end na basu, ili mi se samo cini (valjda zato i postoje bas pedale)? Ima li neko neki savet kako iz distorzije za gitaru izvuci neki zvuk na basu ili moram da cekam dok ne nabavim neki pristojan bas OD? I postoji li sansa da se pokvari pedala, ipak su niske frekvencije u pitanju, ali signal ne bi trebalo da je prejak?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests