Kako ste rešili napajanje za pedale?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Kako ste rešili napajanje za pedale?

Post by majtimika » 01 Jun 2012, 19:05

dweezil wrote:@Usred Zala je u stvari @majtimika ... koliko sam provalio ?

Nisi dobro provalio ali hvala

Usred Zala

Post by Usred Zala » 01 Jun 2012, 19:26

bancika wrote:ne znam sto si uvek u nekom svadjalackom modu, ko ti klacka kolevku? :)
Ovo je bilo ružno, bar meni!
bancika wrote:jedino sa cime se ne slazem je to da sag izaziva povecanje dinamike. Nisam nista pricao o tome kakvo je boss napajanje ili kakva je baterija, samo se ne slazem sa pomenutom konstatacijom. Ne znam sto je to toliko tragicno da moras da napadas.
Baba Slim wrote:Nisam hteo da se mešam jer se ne razumem u problematiku stabilisano vs. nestabilisano napajanje, ali samo moram da kažem da ovakav svađalački/napadački/nadrkani/nadmeni ton komunikacije na forumu jako zamara. Jako. Toliko smara da tera na odustajanje od ikakvog učešća u daljem životu foruma, čak iako i ne učestvujem direktno u raspravi, već samo čitanje ubija u pojam.

:ma bravo: :grummel_2:

@Usred Zala: Btw, ne mislim samo na tvoj post ovde, već to slobodno može da obuhvati sve koji su u takvom modu funkcionisanja/komunikacije. Koliko god da je korisno to što neko ima da kaže, kada vidim/osetim taj ton ''razgovora'', dođe mi da peglam. Svaka čast znanju, ali ne moramo biti nekulturni i nevaspitani.
Ljudi, koliko mi je poznato nikoga sa foruma ne poznajem lično i nikakav razlog nemam da se sa nekim svađam. Jednostavno smatram da ako se piše o stručnim stvarima onda to mora i da bude dovoljno stručno inače nema nikakvog smisla. Reagovao sam argumentovano samo na neke netačnosti i nepreciznosti i ništa drugo.

dweezil

Post by dweezil » 01 Jun 2012, 19:33

ma cool u svakom slucaju na forumu treba gajiti menzis-free attitude :bambi:

bancika

Post by bancika » 01 Jun 2012, 20:16

reagovao si agresivno, ne argumentovano. Ako vices na ljude to te ne cini vise u pravu nego sto jesi.
Checking out... :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 01 Jun 2012, 20:46

majtimika wrote:
dweezil wrote:@Usred Zala je u stvari @majtimika ... koliko sam provalio ?

Nisi dobro provalio ali hvala
a nema veze, reci da si on :bambi: da mi bude sladje

Usred Zala

Post by Usred Zala » 01 Jun 2012, 21:20

Problem se često nameće sam po sebi jer "internet majstori" uvek moraju da nameću svoje "znanje". Internet znalci se lako prepoznaju po nekim stručnim izrazima na engleskom koje ne znaju ni da prevedu, a često i ne razumeju suštinu. Ovo nema veze sa Bancikom da se razumemo, ovo pišem generalno. Za razliku od njih ja sam išao u neke škole pa se zato i trudim da budem precizan, a opet dovoljno jednostavan da bi to svi razumeli. Što je najvažnije želeo sam da budem dobronameran, ali to često ne pije vodu. Pogledajte recimo ovu temu viewtopic.php?f=43&t=19787&start=45 u kojoj sam lepo, ljubazno i kulturno pokušao čoveku da stavim do znanja da najverovatnije greši jer ako mu nekoliko ljudi uključujući servisera kažu da mu pedale gotovo sigurno nisu problem već nešto drugo, a on vas jednostavno odjebe kako se onda postaviti!? Sigurno je najpametnije ne uključivati se u diskusiju i samo se nasmejati u sebi kada se ugledaju gluposti i iskulirati sve. Uostalom i tako retko posećujem forum, samo sam poslednjih dana bio nešto aktivniji tako da i neće biti teško da se tako ponašam ubuduće.

Varenika

Post by Varenika » 01 Jun 2012, 22:03

imam ja jedno pitanje, malo izlazi iz teme al me zanima isto...one punjive baterije, da li kad se duze pune nego sto je predvidjeno, izbacuju vecu voltazu ili amperazu ili sta god nego sto bi trebalo? i da li krace traju ako se pune previse. pitam zato sto imam neki obicni varta punjac od 10 eura, on nema timer da se iskljuci poslije datog vremena, i s njegovim punjivim baterijama sam koristio mp3 player koji je brzo crkao, a cesto sam zaboravljao punjac da istekam iz struje na vrijeme kad su se baterije punile. doduse mp3 player jos uvijekk radi ali samo kao flesh memorija... :ziveli:

Markony

Post by Markony » 01 Jun 2012, 22:46

Usred Zala wrote:Problem se često nameće sam po sebi jer "internet majstori" uvek moraju da nameću svoje "znanje". Internet znalci se lako prepoznaju po nekim stručnim izrazima na engleskom koje ne znaju ni da prevedu, a često i ne razumeju suštinu. Ovo nema veze sa Bancikom da se razumemo, ovo pišem generalno. Za razliku od njih ja sam išao u neke škole pa se zato i trudim da budem precizan, a opet dovoljno jednostavan da bi to svi razumeli. Što je najvažnije želeo sam da budem dobronameran, ali to često ne pije vodu. Pogledajte recimo ovu temu viewtopic.php?f=43&t=19787&start=45 u kojoj sam lepo, ljubazno i kulturno pokušao čoveku da stavim do znanja da najverovatnije greši jer ako mu nekoliko ljudi uključujući servisera kažu da mu pedale gotovo sigurno nisu problem već nešto drugo, a on vas jednostavno odjebe kako se onda postaviti!? Sigurno je najpametnije ne uključivati se u diskusiju i samo se nasmejati u sebi kada se ugledaju gluposti i iskulirati sve. Uostalom i tako retko posećujem forum, samo sam poslednjih dana bio nešto aktivniji tako da i neće biti teško da se tako ponašam ubuduće.

Sto odmah nisi rekao da si zavrsio neke skole, sve bi odmah bilo jasnije :D
Elem, da li bih ja mogao da donesem pedale kod tebe da ih ti onako Akademski pregledas i prosviras?
Poneo bih ja i opremu kad je situacija vec tako dobronamerna i jos zelis da mi pomognes a ne mozes ovako na daljinu.
Mozda si upravo ti moja zadnja sansa?
Kako ti se cini predlog?
:kokice:

Bane bass

Post by Bane bass » 01 Jun 2012, 23:36

Da li je neko razmisljao o principu vistuelne baterije?
Ja jesam i rezultati su zapanjujuci. Fantasticno cisti napon mreze i sa dodatnim stabilizatorom cini sjajan izvor jednosmernog napona.
Ispitivanja su dala odlicne rezultate. Ugradjene su sve zastite i filteri i smatram da je jedno od najboljih resenja. Problem je jedino sto jos trazim pogodnu kutiju, pa bih je mogao ponuditi cenjenom forumastvu na surove testove do iznemoglosti. Mene je pozitivno iznenadio.
Ako neko ima na prodaju metalnu kutiju 160x80x70 ili slicnu, moze mi se javiti, da to konacno uoblicim. Ako polozi sve vase testove, obelodanicu princip, shemu i pomoci svakom ko zeli da napravi isto. Zasto da nemamo napajanje,koje nemaju ni najbogatiji muzicari.

dweezil

Post by dweezil » 01 Jun 2012, 23:37

@markony tebi treba neki ovakav majstor

Markony

Post by Markony » 02 Jun 2012, 00:05

Bane,
ako ti znaci imam par praznih kutija od kompjuterskih napajanja. Ne kosta nista, posalji adresu na koju da posaljem kutiju.
:ziveli:

bancika

Post by bancika » 02 Jun 2012, 00:13

Bane bass wrote:Da li je neko razmisljao o principu vistuelne baterije?
Ja jesam i rezultati su zapanjujuci. Fantasticno cisti napon mreze i sa dodatnim stabilizatorom cini sjajan izvor jednosmernog napona.
Ispitivanja su dala odlicne rezultate. Ugradjene su sve zastite i filteri i smatram da je jedno od najboljih resenja. Problem je jedino sto jos trazim pogodnu kutiju, pa bih je mogao ponuditi cenjenom forumastvu na surove testove do iznemoglosti. Mene je pozitivno iznenadio.
Ako neko ima na prodaju metalnu kutiju 160x80x70 ili slicnu, moze mi se javiti, da to konacno uoblicim. Ako polozi sve vase testove, obelodanicu princip, shemu i pomoci svakom ko zeli da napravi isto. Zasto da nemamo napajanje,koje nemaju ni najbogatiji muzicari.
sta to uopce znaci? :)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 02 Jun 2012, 00:28

Ljudi što komplikujete toliko :?:

I gde je Dersu d'objasni :kokice:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Jun 2012, 01:32

Kako ste rešili napajanje za pedale?
------------------------------------------
Direktno iz etera, ko Tesla. :mrgreen:

majtimika

Post by majtimika » 02 Jun 2012, 01:46

I ajde dersu pfiznaj da si ti u stvari usred zala na bensedinima

Post Reply