vala da znas,nikako da ga ulovim,jos obije u paketu su me ispale dosta povoljno,stvarno zadnjih pola godine sam toliko plesao za pedalama da mi se smucilo.
Pa da, to mi sad štrči neparom, kad pogledam Al ono, u dve iteracije mi je palo na pamet da poručim sa Macsales, i sad su svi slotovi popunjeni, a nije ni jeftino, tako da će ovo ostati. Uostalom, bliži se 21.12.2012.
Kod mene je bilo nekih "strategijskih" izmena, naravno ne krucijelnih jer sam resio da se smirim od gasa, a izmene su samo u funkcionalnom smislu (hocu da prodam stvari koje mi ne trebaju)... Poshto imam sad kutiju za bassman koja je 1x15 i to mi je perfektno. Kutija 2x15 je otisla kod jednog basiste u ruke i nadam se da je njome zadovoljan. E onda je krenuo haos ... menjao sam uz tu kutiju i telo Baja telecastera jer mi vishe nije trebalo za neku robu i opet za neki i tako dalje... i na kraju sam zavrsio sa nekom malom svotom novaca i nekim skupim mikrofonima (koje prodajem) i ovim pojacalom, koje sam resio da testiram i zbog prodaje a i zbog toga da forumashi mogu da cuju kako ovo radi sa boljim lampama (groove tubes iz mog bassmana, jer mi je Sava stavio Ruje, kojima sam prezadovoljan bajdvej!), pa ako neko bude gledao jeftine neke lampashe, moja je preporuka ovo ili Epiphone Valve (junior/senior) (nisam okacio radi marketinga/prodaje, da me ne prekorite )
I da...imam od noviteta i Little Big Muff, koji cu mozda jedno vreme zadrzati, ali i on mi fakticki ne treba, treba mi neki zesci Fuzz
nebojsak wrote:Pa da, to mi sad štrči neparom, kad pogledam Al ono, u dve iteracije mi je palo na pamet da poručim sa Macsales, i sad su svi slotovi popunjeni, a nije ni jeftino, tako da će ovo ostati. Uostalom, bliži se 21.12.2012.
Hm, za u šta, za u neku noviju makinu? Ovo moje nije bilo sile da nađem ovde, u pitanju je MacPro 1,1 iz 2007. Moralo se otvoriti za preko. Jedan je život.
ponovih se i ja. dugo iscekivani i u par tema na forumu vec spominjani zen drive je stigao kuci.sta reci a da se ne ponovim u odnosu na vec napisano o ovom efektu. da pocenem od izrade ovog klona hermidinog zen drive . cortex ga je skockao vodeci racuna o svakom detalju o kojem se treba voditi racuna. dakle stvarno sam odusevljen izradom i kvalitetom elemenata ugradjenih u pedalu. za nalepnicu sam majstoru prepustio da bude njegova inspiracija i stvarno je odlicno uradjena. spomenuo je negde da sam ja vise preferiro neke napaljene plavuse pod nogom al necete zameriti matorom coveku . sto se zvuka tice tu je pun pogodak. meni je drago da je cortex iskopao ovu pedalu i pricu o njoj pre izvesnog vremena te sam se i ja zainteresovao za nju. perfektna low gain pedala sa cistim kremastim , definisanim i pouzdanim zvukom. jedna od onih pouzdanih pedala od kojih kada ih malo bolje upoznas tacno znas sta mozes da ocekujes i to i dobijes. ja je planiram koristiti u fazonu stalno ukljucena . odlicna podela kontrole na 4 pota pri cemu svaki lepo i precizno reaguje na ono sta namestas. ne agresivno ali veoma primetno. to sigurno ima veze i sa kvalitetom komponenti koje je cortex ugradio i sa stvarno veoma urednim i preciznim planiranjem rasporeda elemenata. pedalu sam probao na 4 gitare i svaka ima svoju pricu ali iz svake sam dobio ono sto sam i hteo. sg gibson cortexov i telac cortexov koji sam na prvoj probi efekta najvise i svirao su mi odmah pokazali sta sve efekat moze. nisam bio posebno inspirisan tog dana za svirku ali sta sam trebao to sam i cuo. nastavak price je kuci gde sam ga uporedio sa klonom ts808 koji mi je vec u bordu i koji je veoma korektna pedala. size celog poredjenja je da kod ts namestis zvuk i kad ti zatreba taj zvuk ti ga ukopcas i odradis posao i to je taj jedan zvuk koji imas. zen mi je mnogo krotkiji , definisaniji i kontrolom vol pota ga mogu mnogo sire i vise koristiti. mozda je to trenutni subjektivni osecaj ali zen drive je vrhunska pedala za stalno drzat ukljucenu. he da . kuci sam je probavao na jednoj gitari sa singlicama i na drugoj sa dva pafa . definitivno mi je zvuk humbackera lepse legao.
a evo i jedne slicice uglavljene u trenutnu postavu.