ne znam koja je ovo gitara molim za pomoc
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
ne znam koja je ovo gitara molim za pomoc
kupio sam ovu gitaru polovnu,cackao sam po internetu i saznao da lici na tiesco gitare ali ni jedan model nije potpuno isti,evo slike pa ako neko zna o kojem modelu se radi bio bih mu zahvalan...

- rockozaurus
Re: ne znam koja je ovo gitara molim za pomoc
Ja sam imao istu ovakvu,samo moja je bila krem bela.Po konstrukciji,po tim malim potovima sa strane,po tremolu(koje je specificno),sve navodi da je japanska...ali...magneti su dosta cudni,singli ali nekako debeli i dosta veci od svih drugih.Kada sam je prodavao kao japansku "no name' gitaru,javio mi se jedan lik iz Novog Sada,koji se kleo da je ovakve gitare donosio svojevremeno iz...Rumunije!?
Cak mi je i fotku poslao...Pa ti sad vidi sta je i odakle je... 

i moja je bila tako neka bela,krem boja ali to je bilo uzasno,farbana cetkom.Nedaj boze kako je izgledala pa sam je ja prefarbao u ovu boju sad ali magnete i delove nisam menjao.
Kao sto sam rekao video sam slicne ali ni jedna nije potpuno ista
Kao sto sam rekao video sam slicne ali ni jedna nije potpuno ista
- rockozaurus
Ako je telo od laminata,onda je japanac,garant!A,marka?To je vec teze utvrditi.Sve te japanske gitare i z tog doba("60-'70-te)uzasno lice jedna na drugu. 

deluje da je neka od gitara iz Teisco familije...
A vrat je od mahagonijarockozaurus wrote:Ako je telo od laminata,onda je japanac,garant!A,marka?To je vec teze utvrditi.Sve te japanske gitare i z tog doba("60-'70-te)uzasno lice jedna na drugu.

- rockozaurus
Vrat je vrlo verovatno od mahagonija ali ne mora da bude...Imao sam jos jednu gitaru iz tog vremena,neki Sakai,on je recimo,imao mejpl vrat.Istina je da su tada japanci pravili prve korake u proizvodnji gitara i kao po pravilu(a svako pravilo ima izuzetak), sve te gitare su uglavnom djubre i ne vrede nicemu,osim da krase zidove... 

Sobzirom da je japanac ima prilicno dobar zvuk,a i magneti mu nisu uopste nisu losi.
Rastavljao sam gitaru kada je trebalo da je farbam i nigde nisam nasao nikakve natpise cak ni na magnetima
Rastavljao sam gitaru kada je trebalo da je farbam i nigde nisam nasao nikakve natpise cak ni na magnetima
Meni ovi magneti liče na magnete koje je Musima stavljala na neke modele...
- rockozaurus
^Uze mi rec iz usta!Kada bolje razmislim,ima logike da je iz tadasnje DDR,preko Rumunije,stigla do ovde... 

znaci:da je iscepkam i zalozim vatru 

Ti reče da ima dobar zvuk,žašto bi je cepkao 

ja bi ovo modovao do smrti
pa za to sto i nije nesto na prvi pogled,a kad neko kaze"e imam ibaneza ili LP"ja mu kazem"ja imam opasnu gitaru,japanski tiesco od pre 50 god."kwiss wrote:Ti reče da ima dobar zvuk,žašto bi je cepkao

Kupi onda nešto manje opasno, bezbednost nema cenu