IZBOR GITARE... HELP !!!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
rockozaurus

Re: IZBOR GITARE... HELP !!!

Post by rockozaurus » 04 Jul 2012, 23:30

rockozaurus wrote:@LifelessDead,evo ga moj covek iz Surdulice...A ti se ljutis... :mrgreen:

BTW,ova poslednja kombinacija je mnogo bolja od prethodnih.Daces manje para a zavrsice ti posao...Mada,ja bih ti preporucio da odes do Nisa,do Music Mix-a.Siguran sam da te tamo ceka tvoja gitara,zajedno sa pojacalom. :ziveli:
Trazi Kostu...mislim da ce ti covek biti od velike pomoci...

umart

Post by umart » 04 Jul 2012, 23:31

nine97petrovic wrote:epa ... da je to tako jednostavno ... sad sam zavrsio osnovnu ... srednju upisujem u Nišu ... tako da sam od septembra u Nišu ... ali u BG... nema šanse ... :P
sto,jel' te traze neki zemunci da te koknu?

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 04 Jul 2012, 23:33

rockozaurus wrote:
rockozaurus wrote:@LifelessDead,evo ga moj covek iz Surdulice...A ti se ljutis... :mrgreen:

BTW,ova poslednja kombinacija je mnogo bolja od prethodnih.Daces manje para a zavrsice ti posao...Mada,ja bih ti preporucio da odes do Nisa,do Music Mix-a.Siguran sam da te tamo ceka tvoja gitara,zajedno sa pojacalom. :ziveli:
Trazi Kostu...mislim da ce ti covek biti od velike pomoci...
Ok ... nista do septembra , oktobra ... a ako ocekujes da te pitam " koji kosta (sto te ... ispod mosta " zaboravi na to ... :D :ziveli: :ziveli:

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 04 Jul 2012, 23:36

umart wrote:
nine97petrovic wrote:epa ... da je to tako jednostavno ... sad sam zavrsio osnovnu ... srednju upisujem u Nišu ... tako da sam od septembra u Nišu ... ali u BG... nema šanse ... :P
sto,jel' te traze neki zemunci da te koknu?
Nije bre to :lol: :lol: :XD: :XD: Nego kao 1. Nemam nikog tamo ... kao 2. Tesko da bi se snasao tamo ... ipak nisam sam isao dalje od Niša ... :P a kao 3. Roditelji nikako ne mogu da pođu zato ssto su stalno zauzeti ... tako da sam prepusten sam sebi ... :P :D

umart

Post by umart » 04 Jul 2012, 23:42

neznam sta da ti kazem,mene tvojih godina ni puskom u kuci nisu mogli zaustavit',ali ok.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Jul 2012, 23:43

ah, to je taj...pa da, samo njemu nije problem da da 10 evra vise na put od mene vec sto nema tko da ga vodi :lol: ...izvini decko, salim se malo :wink: ...zelim ti da nadjes djitru po ukusu pa kad budes Dzimi Hendriks da ju zamenis jos boljom :ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Jul 2012, 23:47

umart wrote:neznam sta da ti kazem,mene tvojih godina ni puskom u kuci nisu mogli zaustavit',ali ok.
Ja mu licno ne bih ni preporucio da ide sam i nosi toliki kes sa sobom, svakakvih baraba ima danas...a i siguran sam da u Nisu ima solidan izbor gitara, ne verujem da mora da se cima do Bg-a...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 04 Jul 2012, 23:47

Jos si dete (klinac),pa ne mogu da dozvolim sebi da ti kazem neke stvari ali u svakom slucaju,prvo treba da poradis na elementarnoj kulturi,fakat je da ti nedostaje...Ako trazis pomoc i dobijas istu,onda je normalno da budes i uctiv.Kosta je covek koji radi u prodavnici i moze da ti bude od velike pomoci...

umart

Post by umart » 04 Jul 2012, 23:55

LifelessDead wrote:
umart wrote:neznam sta da ti kazem,mene tvojih godina ni puskom u kuci nisu mogli zaustavit',ali ok.
Ja mu licno ne bih ni preporucio da ide sam i nosi toliki kes sa sobom, svakakvih baraba ima danas...a i siguran sam da u Nisu ima solidan izbor gitara, ne verujem da mora da se cima do Bg-a...
nemam pojma,ja sam ocigledno nakrivo vaspitan,pa ne mogu da pojmim da momak od 15g ne moze da pojmi da iskulira budale,ne daje nikom novac i gleda svoja posla i da nema sanse da mu se ista desi.da ne pricam da nije neka visa mozdana aktinost uzeti mapu beograda od 100 dinara i da teorijski nema sanse da se izgubis.plus sto njemu trebaju ali najvidjenije lokacije u beogradu: slavija (maric i mega),autokomanda (artist),zelenjak (mix i music trade),eto mozda je malo teze mmc naci ali svakom slucaju to je sve na najvise pola sata od zeljeznicke,meni se cini da nema sanse da mozes da se zavrnes.ali ok,ako je nekoga strah onda ga je strah.

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 05 Jul 2012, 00:16

rockozaurus wrote:Jos si dete (klinac),pa ne mogu da dozvolim sebi da ti kazem neke stvari ali u svakom slucaju,prvo treba da poradis na elementarnoj kulturi,fakat je da ti nedostaje...Ako trazis pomoc i dobijas istu,onda je normalno da budes si uctiv.Kosta je covek koji radi u prodavnici i moze da ti bude od velike pomoci...
izvini ::ranting:: ali kad si postovao ono na početku ostavio si na mene veoma loš utisak nekog grubijana koji ima za cilj samo da nekog podceni, uvredi i pokaže kako on sve zna a drugi su glupi, izvini još jednom sad imam totalno drugačije mišljenje , nadam se da se ne ljutiš 8) :)

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 05 Jul 2012, 00:27

LifelessDead wrote:
ah, to je taj...pa da, samo njemu nije problem da da 10 evra vise na put od mene vec sto nema tko da ga vodi :lol: ...izvini decko, salim se malo :wink: ...zelim ti da nadjes djitru po ukusu pa kad budes. Dzimi Hendriks da ju zamenis jos boljom :ziveli:
I ja se nadam da ću naći nešto , meni ne treba nešto baš specijalno, na 1.mestu mi je škola, a gitara i svirke odmah iza :D ali sam se toliko zaljubio u gitare da je to neopisivo :-D A i talentovan sam , nije da se hvalim ali još od 1.razreda sam svirao neku staru YAMAHA klavijaturu koju sam našao na tavanu, samo što moji roditelji to nisu prepoznali, a i Surdulica je mali gradić pa nema baš mnogo uslova :-P

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 05 Jul 2012, 00:30

umart wrote:
LifelessDead wrote:
nemam pojma,ja sam ocigledno nakrivo vaspitan,pa ne mogu da pojmim da momak od 15g ne moze da pojmi da iskulira budale,ne daje nikom novac i gleda svoja posla i da nema sanse da mu se ista desi.da ne pricam da nije neka visa mozdana aktinost uzeti mapu beograda od 100 dinara i da teorijski nema sanse da se izgubis.plus sto njemu trebaju ali najvidjenije lokacije u beogradu: slavija (maric i mega),autokomanda (artist),zelenjak (mix i music trade),eto mozda je malo teze mmc naci ali svakom slucaju to je sve na najvise pola sata od zeljeznicke,meni se cini da nema sanse da mozes da se zavrnes.ali ok,ako je nekoga strah onda ga je strah.
jbg. Šta da radim kad nikad nisam putovao tako daleko i imam fobiju, a u BG-u sam iskreno bio samo 5-6 puta, ipbk je drugačije kad imaš nekog nego kad sam tražiš i lutas po nepoznatom :-P

Superhik

Post by Superhik » 07 Jul 2012, 11:40

Mitros Music ima prodavnicu i u Nišu i moja preporuka bi bila da se razmisli o Yamahi Pacifici. Ovo je, po mom mišljenju, jedna od najboljih entry level gitara koje se danas proizvode, a koje sam imao prilike svirati. Recimo ovako nešto : http://www.mitrosmusic.com/proizvod/113 ... mel-Brown/

Em lijepo izgleda, em ima dobitnu kombinaciju magneta (hambaker (dupli) i dva singla, pa može pokriti širok izbor svirke.

Što se tiče pojačala: ako se planira svirka sa bendom onda ništa ispod pedesetak vati (tranzistorac-dakle bez lampi, jeftinija varijanta) ne dolazi u obzir. Moja preporuka je neko modularno pojačalo: Roland Cube, Vox Valvetronix, Peavey Vypyr, opet zbog velikog izbora tonalnih opcija, pojačala, efekata i sl. Proguglaj malo, pročitaj koji prikaz, pogledaj na yutjubetu. Ja lično sam imao i Rolanda i Voxa i oba su odlična, trenutno sam zadržao Voxa (veći izbor pojačala i efekata) od 15 vati za vježbu kući.

Za kućnu svirku, tj. sviranje isključivo u sobi-kući) sve preko 15 vati je čisto bacanje para.

Nipošto, ponavljam NIPOŠTO ne uzimaj gitaru koja ima Floyd Rose jer ga sam nikada nećeš znati podesiti. U prevodu, nećeš umjeti sam ni naštimati tu gitaru, niti promijeniti žice.

Nema razloga da kupuješ nešto ekstra skupo, jer još gradiš muzički ukus, pa čemu bacati pare na nešto što ćeš koliko sutra htjeti zamjeniti ili prodati. Kad malo stekneš iskustva i budeš tačno znao šta želiš onda možeš tražiti i bolje i naravno skuplje instrumente.

Puno sreće i napretka u budućem gitarskom radu!

Hotstepper

Post by Hotstepper » 07 Jul 2012, 14:10

Superhik wrote: i moja preporuka bi bila da se razmisli o Yamahi Pacifici. Ovo je, po mom mišljenju, jedna od najboljih entry level gitara koje se danas proizvode, a koje sam imao prilike svirati. Recimo ovako nešto : http://www.mitrosmusic.com/proizvod/113 ... mel-Brown/

Em lijepo izgleda, em ima dobitnu kombinaciju magneta (hambaker (dupli) i dva singla, pa može pokriti širok izbor svirke.
:1:

I ja bih preporučio da tražiš istu tu i to polovnu. Zašto?
Zato što sad ulaziš u svet električnih gitara i 1000% ćeš za godinu-dve naučiti mnogo toga (pa čak i putem ovog foruma :ziveli: ) i shvatićeš šta zapravo želiš i šta tebi leži. I onda istu tu gitaru staviš ponovo u oglase i prodaš je iste pare za koje si je kupio (+- 20e). Pitaj tog prijatelja što svira već 20 godina da ti pomogne da nađete neku u oglasima koja valja... ništa ne gubiš para, to je suština.
Ako bi kupio novu, izgubiš pola para kad je budeš prodavao.

Što se tiče pojačala opet ista priča. Ako zavoliš gitaru, shvakako ćeš za koju godinu shvatiti da je samo lampaš jedina i prava stvar za tebe, i tad ćeš ma kog tranzistorca kog budeš imao staviti u oglase.
Ljudi koje ja poznajem rade već ko zna koliko stotina svirki sa lampašima od 16w i to na manje od pola gasa...
Daj Bože da ti sviraš jednog dana neke velike koncerte (Marakana, Crossroads) pa da ti treba nešto od 100w...

Tako da, sve svodi na:
Kupi sad bilo šta, i sviraj!
Svakako su šanse da potrefiš iz prve ono što želiš gotovo ravne 7ci na lotou, ne zato što mi ili bilo ko ne možemo da ti pomognemo u odabiru, već zato što TI SAM ne znaš šta želiš, tek treba da formiraš svoj ukus. :ziveli:

Tenji

Post by Tenji » 07 Jul 2012, 17:24

Tenji wrote:Dobices sutra detaljne dimenzije.
Malo kasnim, jbg, zaboravan sam. Enivej, ti si merio obim vrata, pa sam i ja, 11 cm kod prvog praga, 12,5 cm kod dvanaestog. Ostale dimenzije, sa zvanicnog sajta:
Scale Length: 648mm/25.5”
Width at Nut- 42mm
Width at Last Fret- 56mm
Thickness at 1st Fret- 20mm
Thickness at 12th Fret- 22mm
Radius: 355mm/14”
Pa ti uzmi subler ako imas, meri vrat te tvoje klasicne i poredi. :D Ali kazem ti opet, ne znaci ti to nista dok ne uzmes gitaru u ruke.

Post Reply