Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nodi

Re: Oprema Koju Nemate

Post by nodi » 08 Jul 2012, 00:26

Mislis na Valve Junior? Probao sam i dopao mi se :)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 08 Jul 2012, 00:55

Onda ga kupi, ili vidi ako ima jpš negde lampaš za 200€, mada sumnjam.

nodi

Post by nodi » 08 Jul 2012, 01:00

Cekam Kristijana da odgovori, pa idem u kupovinu :D
:ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Jul 2012, 02:52

sinisake wrote:A, i to da je vec reseno... :ziveli:
Znas sve. :kiss:
nenadnenad wrote:znas kolko sam puta rekao "imam 200eu " a cak i vise a imao sam samo jednog lampasha tj jedno redovno pojacalo :XD:
Znam sve. :kiss:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Jul 2012, 07:16

Будући да је у питању А класа лампаша, овај Епифон са његових 5 вати ћеш вероватно стално да свираш са јаким клипингом, осим кад га свираш у кући, када нећеш да га отпањиш, него ћеш да га свираш тише. Фора је да код њега како му додајеш гласноћу, тако расте и изобличење. Ако покушаваш са њим да радиш свирку или пробу, мораћеш да га потераш јаче, и онда јдноставно заборави чист звук, имаћеш стално присутан цевни клипинг. С друге стране, сваком лампашу је потребна нека гласноћа како би уопште добио свој пун звук, кад је подешен јако тихо, појачало једноставно нема свој тон. Док га потераш до те гласноће када он пева својим гласом... изненадићеш се колико је 5 вати лампашке снаге гласно :) А изненадиће се и твоји родитељи... Непријатно :) По мени је ово појачало за вежбу за људе који неће ни у спаваћој соби да користе ништа друго осим лампашког појачала. С друге стране, ако те интересује блуз, а имао си прилике да чујеш неке старије снимке блуз легенди, по свој прилици си чуо да цепају неког оваквог малог вриштавца какав је овај Епифон (мислим само на снагу, и да је у питању лампа А класе), па ме не чуди да ти се тон на прву допао.

Ја сам се зезао са овим појачалом у продавници, где наравно не може да се одврне посебно гласно, тако да немам посебно искуство с овим појачалом, али у начелу знам о чему се ту ради. Сад ми је стао мозак, не могу да се сетим ко је овде са форума имао ово појачало, али неко га је имао сигурно, па може да ти каже више о томе.

Ту је наравно и ово што је поменуо Сава, звучник од 8 инча... Хм. По мени још већа вероватноћа да ћеш јако рано да улетиш у клипинг. Рецимо да сам ја јако уздржан по овом питању. Није да сам рекао не, јер капирам да је увек лепшре имати лампашки тон, али сам врло скептичан по питању универзалности овог појачала. Осим тога... Колико других малих лампаша си видео и пробао?

Vox AC4TV по мени делује као нешто срећнији избор, ако си се баш намерачио на малог лампаша, наравно ако ти се допадне тај тон, пошто нису иста појачала уопште. Има атенуатор, па можеш да му подесиш и неку кућну гласноћу свирања, а такође ве има у себи звучник од 10 инча, увек је боље имати већи звучник. Дакле са њим би добио јако фино кућно појачало које рецимо са микрофоном испред може да ради и на наступима у мањем клубу, а има и излаз за додатни звучник, па ту има разних комбинација. Мислим, има то и Епифон, али у себи носи мањи звучник, па ето... Вокс је нешто скупљи, али ми делује као нешто срећније решење, ако си се баш одлучио да јуриш лампаша, и ако ти се у поређењу са Епифоном допадне Воксов тон.

nodi

Post by nodi » 08 Jul 2012, 10:06

Hvala ti.

A tranzistorci?
Video sam jednog Laney od 35W za nesto manje pare, zvuk mi se dopao, mada je nekako ''ispeglan''.
Sad cu da potrazim tog Vox-a pa da smislim da li mi se uklapa u budzet, posto sam mislio i da se castim jednom wah pedalom :)
Edit: Nesto skuplje pare? Pa on kosta 29 hiljada -.- Bice da cu uzeti Epija ili ovog tranzistorca.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Jul 2012, 11:31

http://www.control-sound.com/shop/cart/ ... =49&page=3

Равно 200 ајвара.

Ако причамо о новом транзисторцу, све слабије од овога је по мени бацање пара:

http://www.mixmusic-company.com/shop/pr ... aney-lx65r

Наравно, гдедај и друге фирме, али техничке спецификације да буду од прилике овакве.

Рекох ти, та појачала од тридесетак вати су јако слабо употребљива кад су транзисторци у питању. Већ имаш једног полуупотребљивог транзисторца, не требају ти 2.

Едит: Ако ниси гадљив на половно, погледај ово:

http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-B ... id=5769813

Поведи неког ко уме да проверуи да ли је појачало исправно и то је то!

Avlijaner

Post by Avlijaner » 08 Jul 2012, 15:43

Opet cu da da se ubacujem... Uzmi Voxica, predivno radi... Izbegni model sa zvucnikom od 8 incha... Deset je super, dovoljno je glasan, sest i po fenomenalan (do jaja zvucnik unutra), za po kuci najbolje pojacalo u zemlji, osmica ima malo "telefon" ton, ali svako to pojacalo moze da se upikne u ozbiljnu kutiju ako ti treba vise buke...
I, da, uzmi lejni za 100 evra pre nego blekstar za 800, manje para bacas.... :D Sad ce da mi ebu majku za ovo :D

nodi

Post by nodi » 08 Jul 2012, 16:55

Hahahaha :D

Necu kupiti Laney. Najverovatnije cu uzeti Valve Juniora. Zbog love sam tako odlucio. :)

I da li mozete da mi preporucite neku niskobudzetniju Wah pedalu? Dopada mi se Cry Baby, ali nisam siguran da cu imati da pljunem tih 100 evra. I da li uopste ima da se nadje tako nesto za manje para? :)

Avlijaner

Post by Avlijaner » 08 Jul 2012, 17:00

Skupi pare za CB classic na wahu tesko da mozes da ustedis...

Mada mi ovo izgleda jako kul... viewtopic.php?f=43&t=18086&start=405 nemam pojma koliko kosta, ali Maksa je car, pa verujem da cete lako...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Jul 2012, 17:02

Ima krajbejbija uvek po oglasima i akcijama, za 70-100e, to treba svako jednom da poseduje. Mozda Behringer Hellbabe ili kako se zove, koja je plasticna varijanta istog, mislim_stvarno ga vec par godina valjda koristi i nista mu ne fali

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 08 Jul 2012, 17:44

Mislim da sam negde video Carl Martin wah na rasprodaji za 107€.Mix valjda, ili tako nešto, išao sam na jedan od linkova koje je Kristijan okačio pa je tamo iskočio.

kwiss

Post by kwiss » 08 Jul 2012, 21:02

nodi wrote:Hahahaha :D

Necu kupiti Laney. Najverovatnije cu uzeti Valve Juniora. Zbog love sam tako odlucio. :)

I da li mozete da mi preporucite neku niskobudzetniju Wah pedalu? Dopada mi se Cry Baby, ali nisam siguran da cu imati da pljunem tih 100 evra. I da li uopste ima da se nadje tako nesto za manje para? :)

Gitara,pojačalo,wah,šta je sad na redu :kokice:

nodi

Post by nodi » 08 Jul 2012, 21:57

Je l' postoji problem neki?

Void
kulen zmija

Post by Void » 08 Jul 2012, 23:18

сине, јел' ти тре'а опрема да ти задовољава кућне услове вежбања или би да почнеш да билдујеш педалборд ала Темпл Оф Д Смоук?

Post Reply