Све је то тачно, али и није питање тога колико прецизно може да се направи 4 ногара, свакако да уз нешто пажње они могу да буду намештени да на равној површини нема клацкања. Поента је да и сталак за гитару, и сталак за микрофон, и сталак за ноте треба да се премешта којекуда, и да се спушта на различите површине, које најчешће нису идеално равне. Па сад негде даске на сцени нису идеално нивелисане, па негде не можеш да избегнеш неке каблове, па ти се заломило да си на споју 2 практикабла, па негде имаш сцену делимично покривену тепихом... Не постоји сталак који има гаранцију да никад неће бити оборен, једноставне се не праве да издрже све "акционе" ситуације, а и не возе се у кривини

Све у свему, није ни случајно, а није ни глупо што је ослонац на 3 тачке стандард за све сталке.
Једини сталци које сам икад користио а да нису имали ослонац на 3 тачке су били неки матори дрвени из моје музичке школе, и они су имали ослонац на конструкцији која изгледа као 2 слова Т постављена наопако. 2 хоризонталне греде које су биле стопе сталка су биле постављене тако да чине основу 50x60 cm што би у теорији требало да гарантује стабилност. Али да видиш како су и ти сталци падали као домине, кад контрабасисти и челисти трапаво крену да се проблаче до својих места... Једини сталак који је стварно сигуран од претурања је онај који је ушрафљен у под, али то је канда непрактична ствар.
Бане, најискреније говорећи, иако ти је пројекат врло симпатичан, кад мало боље размислим, треба рећи да ти заправо девојци правиш комад намештаја, што можда није идеалан избор. Неке јако практичне карактеристике сталка су склопивост и преносивост, а то овај сталак нема, што значи да је употребљив само у соби. Сталак је јако практичан у току вежбања, да не пакујеш гитару у кофер или футролу сваки пут кад правиш кратку паузу, и невероватно је користан на сцени због безброј разлога. У соби је гитара најсигурнија у коферу, чак је доста ризично држати је стално на сталку, осим ако не живиш у омањем дворцу са собама у којима је ванредно пространо, па ето увек може да се нађе неки угао где баш има мале шансе да ће неко да је ћушне, закачи или огребе. Другим речима, поставља се питање колико је уопште користан сталак који је употребљив само у соби.
Видим да си се на оној другој теми распитивао и о прављењу гитаре, и ја свакако подржавам твоју вољу да се бавиш ручним радом, а посебно подржавам то што желиш да поклониш нешто што си сам направио, то је данас потпуно ретка тежња, и ту свакако имаш све похвале, јер је уникатни поклон непроцењив. Међутим, имам утисак да пре свега треба да поведеш рачуна о томе да си се дохватио нечега што мора да има озбиљну употребну вредност. Можда није рђаво да побројиш шта од опреме све има твоја девојка, и шта јој фали, па да видимо да ли може да се нађе нешто друго где би могао да употребиш своје занатско умеће, а да буде баш тотално практично. Нисам у фазону да ти сада кварим расположење, просто покушавам да мало рационализујем ситуацију. Ти ћеш свакако урадити оно што си ти наумио, али ето, да имаш још једну тему за размишљање...