Guy de Maupassant?sinisake wrote: ... (odvec sam star i sjecanje me vise ne sluzi)...

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Guy de Maupassant?sinisake wrote: ... (odvec sam star i sjecanje me vise ne sluzi)...
Predrasuda. Ili možda samo nerealna očekivanja?mislim_stvarno wrote:ljudi su lenji da idu da slusaju
dovoljno puta sam se susreo sa takvim situacijama da znam da nije predrasuda nego je generalno stanje. Ako je ortakov bend, preslusace 2pesme, ako ne, ni toliko. Posle toga dolazi ovo:Crni Bogumil wrote: To da se ljudi "ne trude da čuju mlade bendove" je takođe predrasuda i nije u tome problem.
sto je tacno, ali ne moze ni da ih zainteresuje nesto kada ne znaju sta se nudi. Publika koja bi pratila sta se desava na kakvoj takvoj sceni, skoro ne postoji, mizerno je mala.Crni Bogumil wrote:Publika nikome nije ništa dužna. Prosto i jednostavno - ljudi idu na ono što ih zanima kad im to kinta i situacija dozvoljavaju.
ako je tebi logicno da ateisti sviraju pred 150-200 ljudi u beogradu, onda ok.Crni Bogumil wrote:Svi ovi primeri što si naveo su manje-više logični i ne vidim šta je tu toliko nepravedno.
Uh kakav potcenjivacki ton. "Samo NU metal likovima"? Kao da je to nesto mnogo lose. A osim toga, nema tu ni n od NU metala, to je najstandardniji hevi, samo sto je moderniji i autenticniji od gomile klonova mejdena, metalike i slicnih. Metal je sam sebe isparodirao kad se krenulo sa macho imidzom manovara i drugih "boraca za metal" bendova. Bolje da vriste o seljobusu i gotik nogama nego o dlakama na sapunu. Nisam lud za seljackom bunom, uzeo sam ih kao primer, ali radije cu slusati njih nego nadimac, atlantidu, hajvej i njima slicne koji ili nemaju kvalitet i kreativnost ili su isto sto i grand samo sa gitarama oko vrata.Crni Bogumil wrote: Na primer, tih 30 ljudi na svirci Seljačke Bune sigurno nije u skladu s internet hajpom koji se stvorio u vezi njih, ali s druge strane ni ne iznenađuje preterano - jer reč je samo o NU metal likovima koji parodiraju metal. Očekivano je da to ne izaziva bogznakakav entuzijazam kad je bend manje-više interna sprdnja i ništa više od toga.
Tako ti je danas svuda, ne samo u Srbiji. Ljudi jednostavno mnogo ređe idu "na slepo" na svirke njima nepoznatih bendova, jer ovo je internet era i svako može da proveri o čemu se zapravo radi pre nego što ode na koncert. To je stvarnost i s time se treba pomiriti.mislim_stvarno wrote:dovoljno puta sam se susreo sa takvim situacijama da znam da nije predrasuda nego je generalno stanje. Ako je ortakov bend, preslusace 2pesme, ako ne, ni toliko.
Zavisi na koju scenu misliš, jer neke su manje a neke veće.mislim_stvarno wrote:sto je tacno, ali ne moze ni da ih zainteresuje nesto kada ne znaju sta se nudi. Publika koja bi pratila sta se desava na kakvoj takvoj sceni, skoro ne postoji, mizerno je mala.
Logično jeste, jer jebiga, radi se o bendu koji je bio fora na dve-tri sezone sredinom '90-ih i nije baš izdržao test vremena. Ne vidim da je 150-200 ljudi na njihovom koncertu sada nešto alarmantno. Sasvim solidna brojka zapravo.mislim_stvarno wrote:ako je tebi logicno da ateisti sviraju pred 150-200 ljudi u beogradu, onda ok.
Ne, nisam imao potcenjivački već zapravo vrlo neutralan ton. Samo kažem ono što jeste, jer poznajem čoveka iz tog benda. Likovi su mahom u NU metal priči a bend je parodija na metal i manje-više interna zajebancija. Ostatak zaključi sam po svom ukusu.mislim_stvarno wrote:Uh kakav potcenjivacki ton. "Samo NU metal likovima"? Kao da je to nesto mnogo lose. A osim toga, nema tu ni n od NU metala, to je najstandardniji hevi, samo sto je moderniji i autenticniji od gomile klonova mejdena, metalike i slicnih. Metal je sam sebe isparodirao kad se krenulo sa macho imidzom manovara i drugih "boraca za metal" bendova. Bolje da vriste o seljobusu i gotik nogama nego o dlakama na sapunu. Nisam lud za seljackom bunom, uzeo sam ih kao primer, ali radije cu slusati njih nego nadimac, atlantidu, hajvej i njima slicne koji ili nemaju kvalitet i kreativnost ili su isto sto i grand samo sa gitarama oko vrata.
Iako mozda jesu interna sprdnja, to su i ateisti i hladno pivo i gomila drugih stranih i domacih bendova, i tu nema nista lose. Ako ne uspeju, bar su se dobro zabavili, sto nisam siguran za one preozbiljne i pretenciozne bendove koji bi da menjaju svet jednom pesmom.
Nema, ali svake zajebancije tri dana - dosta, zajebancija ima rok trajanja. Ateisti su se izduvali posle Wartburga i to je to, i sad im na svirke dolazi toliko ljudi koliko im dolazi - zato sto nemaju sta vise da ponude...to su i ateisti i hladno pivo i gomila drugih stranih i domacih bendova, i tu nema nista lose
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests