Au bre, nema me dva dana i ovde ratno stanje odmah
Moj lični stav je da ja, kao neko ko želi sve ozbiljnije da se bavi izradom gitara, treba da imam što više varijanti konačnog izgleda gitare koje mogu da ponudim eventualnim mušterijama. A to da li je neko za relic ili ne, to je definitivno lični stav i stvar ukusa, deluje mi iluzorno da se o tome raspravlja. Malo me podseća na onu temu Gibson ili Fender, nema tu tačnog odgovora.
Inače, binding na ovoj gitari nije bio žut nimalo, tu prljavo žutu boju je dao lak koji sam ja samo skinuo, sve ispod toga je bilo belo. E sad, verovatno će i ovaj nitro lak koji sam ja naneo početi da žuti vremenom. Mene je iskreno užasavalo to što je preko cele gitare prilikom nekih prošlih intervencija nanošen neki lak (ovo ponavljam ko zna koji put

) koji je toliko estetski ružio gitaru, a da budem iskren imao je i funkcijskih mana. Poseban problem, po meni, je bio na vratu gde je evidentno bilo slojeva i slojeva farbe i laka. Očigledno niko nije imao živaca ili želja da kao ja sve očisti do drveta pa ponovo nanese onoliko farbe i laka koliko treba. Evo pogledajte recimo ovu sliku...
Jasno se vidi da je preko originalne crne boje i laka nanešen novi sloj crne boje i opet laka. Jednostavno takav vrat pod rukom ne može da bude prijatan i "brz" jer se ove neravnine zaista osećaju. Ovoliki slojevi su dovli do toga da se ne vidi ni serijski broj ni natpis MADE IN U.S.A. što bi trebalo da bude jasno istaknuto. Iz svega toga možete da zamislite koja je debljina svih tih slojeva bila i koliko je sad situacija drugačija. Da dodam da se hardware neće ništa posebno sređivati, jedino će sve lepo biti očišćeno od prljavštine i masnoće koja se skupila tokom godina korišćenja.