Pomoc! Gremlin u bas gitari!?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoc! Gremlin u bas gitari!?
Prvih par tonova po ukljucivanju distorziraju, proprdjuju, prave buku, krcanje, kao da se negde gubi kontakt. Nakon toga jedno vreme sve radi ok, onda se opet stvar pojavi na kratko, par tonova, pa zatim sve ok do kraja veceri. Ili bar nisam zapazio u sveopstoj galami. Menjao kabl i pojacalo, problem ostaje.
Gde napasti lemilicom? Ideje?
Gde napasti lemilicom? Ideje?
-
Re: Pomoc! Gremlin u bas gitari!?
Izlaz, pa potenciometri pa prekidac ( ako imas ) pa onda magneti. 

Pecneš sve sumnjive lemove .. od jacka pa do preklopnika. Ako se ne popravi pecneš i one manje sumnjive.. na kraju menjaj kondenzatore, jack ... ovako napamet, online, jedino tako a da je bez instrumenta.
jel aktivna gitara? baterija dobra?
Pasiva, jazz bas varijanta. Kad smo kod toga, sad sam se setio da se pot za neck magnet cudno ponasao. Poceo je da pravi prevelik fizicki otpor pri okretanju, pa je od skoro popustio i postao previse labav. Da li je moguce da kontakt unutar dotrajalog pota pravi haos pri rezonovanju gitare?
Moze odmah i preporuka za kvalitetne potove po razumnoj ceni u nekoj domacoj radnji. 2x500log + 1x500lin, long shaft.
za sve!
Moze odmah i preporuka za kvalitetne potove po razumnoj ceni u nekoj domacoj radnji. 2x500log + 1x500lin, long shaft.

-
http://www.proelectronic.rs/product.htm ... 221&page=1 isti ovi su u MG-u oko 5x skuplji. Kelco ima plasticne, suboticani ( ne mogu da se setim imena firme ) isto imaju plasticne. Mikro ima i plasticne i metalne, ali nisam ih kupovao kod njih. Maric ima neke potenciometre na njegovom sajtu. Mislim da su oko 600 din komad.
Huh, kakva razlika u ceni! Od 35 do 600 i kusur. Imas iskustva sa kvalitetom ovih potova? Uzeo bih da probam, al mi mrsko da opet radim komplet ozicenje ako ne valjaju.
-
Ako si bas za restauraciju nazovi lokalnog dilera za marku tvog instrumenta ( ako je jamaha znaj da si ugasio, posto je to mitros, i ja cimam mitros odavno za jedan jamahin izlazni dzek i naravno nista od toga ) i naruci. Mozes i za dz da prodjes ( moj drug pre 5 godina narucio 2 pota za svog ibaneza, stigli mu iz fabrike za dz, ali to je jedini slucaj za koji sam ja cuo da je tako bilo ) a mozes i dosta da platis. Za pedale su ovi iz pro elektronika vise nego korisni, plasticni su plasticni i zahtevaju siru rupu. A kod marica su DiMarzio, tj imaju najjacu marku. Nisam siguran za kvalitet, ali moguce je da su izdrzljiviji od ovih kineskih ( bar se nadam da jesu kineski
). Zaivi kako koristis svoj intrument, ako si uobicajeni metalac klinac da okrenes na 10 i ne razmisljas o njima uzmi ove iz pro elektronika, radice ti posao. Ako si Edvard Van Halen nece ti ni ovi DiMarzio pomoci. U sustini ne postoji potenciometar koji nema odstupanje od bar 5%. Cesto se dogadja da umesto zapisanih 500K oma ima 479 ( ili tako nesto ), ali neces primetiti neku razliku. A nemoj da te mrzi da radis re-wiring ako nesto ne valja. Ako imas novca idi sa ovim DiMarzzio, bolje ce te sluziti sigurno. Da si u Sapcu dao bih ti ja jedan lin i jedan log.