Bukowski

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

NURBS

Re: Bukowski

Post by NURBS » 19 Mar 2011, 19:14

..konacno sam obavio i fotografisanje i snimanje...
sledi par fotografija i video klipova:

Image

Image

Image

Image

Image

za slike sam zahvalan Leu, a za svirku Bozi.
Kvalitet zvuka je na nivou zvucne karte na lap topu i dve pojmare za produkciju zvuka.

(nesto n'umem da embedujem youtube linkove u post, tako da - evo linkova)

http://www.youtube.com/watch?v=tBvksXGJ ... ideo_title

http://www.youtube.com/watch?v=FT3kEGaR ... ideo_title

komplikator

Post by komplikator » 06 Apr 2011, 14:00

jako lepo :D :bow:

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 01 Aug 2012, 23:55

Izvinjavam se sto vaskrsavam temu, ali ovo je prelepo i fenomelano. Gitara zvuci fantasticno. Bukva kazes ... nemam reci. Nikada nisam ni pomislio na bukvu kao drvo za gitaru. Svaka cast. :ziveli:

NURBS

Post by NURBS » 02 Aug 2012, 11:56

hvala mugen!

kad sam vec ovde, da pomenem da gitara i posle (jos malo pa) dve godine sasvim lepo radi, nema krivljenja ni po jednoj osi, sve je u najboljem redu.
Planiram u nekom trenutku da dodam i neck magnet i switch. kao i da malo doshminkam headstock.

Bukva je OK.

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 02 Aug 2012, 12:15

NURBS wrote:Bukva je OK.
:bambi:

Inace da li bi bila pogodna za bas gitaru ili mozda cak bariton? Ja imam par dasaka matorih i suvih a imam i jedan debeli veliki komad za koji mislim da je bio daska za secenje mesa i sl, ali nema ni jednu ogrebotinu niti ulubljenje od satare i noza tako da pretpostavljam da je bio samo ukras. Pa bih nju kao center piece a sa strana mozda neki jasen. Interesu je me sustain koji ima bukva? I kako ti se cini kao drvo za vrat? Da li bi sada menjao za neki drugi, video sam da si pravio jos par gitara od kojih jedna ima vrat od jasena. Pa da li bi mogao ovde da opises razliku izmedju ta dva materijala za vrat?

NURBS

Post by NURBS » 02 Aug 2012, 12:52

vrat>
meni se licno vise svidja bukva pod rukom nego jasen. ima manje pore, gusta je. ja sam vrat samo uljio i meni tako savrseno odgovara. mogao bi i da izlaminiras vrat iz par komada, sigurnosti radi, a i estetike. ja to planiram za sledecu. (jednog dana)

telo>
ako zelis da pravis klasican oblik gitare, ne bih preporucio bukvu zbog specificne tezine, ali ako hoces malo da stanjis i izoblikujes telo, onda moze. bass, bariton, sta god. ja sam naprimer pravio 3D model gitare na kompu i proracunavao zapreminu, i na osnovu toga dosao do zakljucka da mogu da smanjim telo dovoljno da ne bude tesko kao tuch. Ova gitara je teska maaalo manje od prosecnog alder fendera.

sustain>
mislim da na sustain presudni uticaj ima kvalitet zica, konstrukcija i preciznost ugradnje "bridge"-a i opsti kvalitet izrade (citaj - dobri spojevi lepljeni ili srafljeni).
da se sad ne bih uplitao u tonske karakteristike raznih vrsta drveta, recimo samo da ja nisam bio razocaran, niti bilo ko ko je do sad uzivo video, probao ili cuo moje gitare. Mnogo toga zavisi od preferenci i predubedjenja, Mnogo toga zavisi da li samo slusas ili i drzis instrument u ruci. Mnogo toga je u prstima.
Ako zelis i sanjas fendera ili gibsona, neces dobiti istu stvar. Ono sto mogu da kazem je da meni bukva u rukama deluje vrlo zivo i "prirodno"; sta god to moze da znaci nekom drugom.

e, sad>
naravno, obrati paznju na to kakvi su ti ti komadi drveta, nekad hoce da se cepa po godovima ako se jos uvek susi. Nije svaki komad drveta pogodan za instrument, sve jedno da li je bukva, mahagoni, javor, bubinga, wenge, orah ili ...

ako se resis da radis gitaru od bukve (bar delimicno) postuj na forumu rezultate, pozitivne ili negativne.
bice praceno. :ziveli:

Gagi909

Post by Gagi909 » 03 Sep 2012, 06:10

NURBS, jeli to Rhino?

Mozes li mi reci koji je ugao headstoka i kakav si trussroad ugradio?

NURBS

Post by NURBS » 04 Sep 2012, 23:11

ugradio sam stewmac ov hotrod, i da, koristio sam rhino za modeling. kao i uvek. osh da vidish?

Gagi909

Post by Gagi909 » 04 Sep 2012, 23:25

Netreba :-)
Reci mi samo pod kojim uglom je glava, ne vrat vec glava.

I ja sam poceo malo sa rhinom da se igram...

Post Reply