mislim da bi ta sprava radila odlicno i na probama sa celim bendom...pa cak i najjeftinija varijanta zoom h1 bi trebalo da dobro snima probe sa bendom! Mislim da su im mikrofoni isti, ili bar priblizno isti!nenadnenad wrote:mene zanima kako bi uhvatio probu celog benda
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
mi odavno snimamo zoomom.nenadnenad wrote:mene zanima kako bi uhvatio probu celog benda

auuu ovo fino radi pos'o! mislim da me zvizn'o GAS! 

Planiram sad da kupim neko malo bolje pojacalo i merkam neki polovni Vox AD30-VT ili da ustekam jos malo i Roland Cube-30X. U svakom slucaj imam Roland Microcube, i zanima me kako je drugaciji zvuk na 30x, oke ima 30w i jaci je, ali da li je cistiji i bolji zvuk, u principu ima isti modeling efekata odnosno istu elektroniku, zar ne?
- mislim_stvarno
ja se uopste ne bih cimao oko takve zamene. 30w je premalo za svirke i probe, a preglasno za kucu. Dobices nesto bolji zvuk zbog veceg zvucnika, mozda neki efekat vise, ali moje je misljenje da to nije vredno te doplate. 

Sad kad ti bane Baba Slim i gađa te nekom novijom Marshall pjedalommislim_stvarno wrote:30w je premalo za svirke i probe

A mogu i ja...
I Baba i ja sviramo 15w lampe na svirkama bez frke. Ja nisam nikad, a verujem ni on, uspeo da se pojacam preko pola.

I Baba i ja sviramo 15w lampe na svirkama bez frke. Ja nisam nikad, a verujem ni on, uspeo da se pojacam preko pola.
Thx na savetu. To bi bilo vise za kucu pojacalo, da imam jedno kuci a jedno u stud. domu da ne bih MC mora svaki put da vucem kada idem kuci, tako da bih u principu zadrzao oba pojacalamislim_stvarno wrote:ja se uopste ne bih cimao oko takve zamene. 30w je premalo za svirke i probe, a preglasno za kucu. Dobices nesto bolji zvuk zbog veceg zvucnika, mozda neki efekat vise, ali moje je misljenje da to nije vredno te doplate.

Ispravka, Baba će da bane da ga gađa i da pomene da ne treba ništa preko 30wFunkomat wrote:A mogu i ja...![]()

-
needs more sinisake :100w cjevi ili nista: 

- mislim_stvarno
vi sto svirate male snage
na nekoj maloj svirci je bio neki mali prdavac od 15-20w tranzistorac marshall (ne mg, nesto starije), na drugoj neki aster ili tako nesto slicno, i sa ozvukom je izvlacio to, ali je zvuk bio ubi boze, tako da ono... ja sam zadovoljan sa svojih 50w i 2x12, a posto zivim gde zivim, i na svaku svirku moram kolima, i nije mi problem da vucaram pojacalo. Valjda je sreca sto ne sviram precesto.
plus sto kad god sam se uzdao u organizaciju da obezbede pojacalo, skoro sam uvek nahebo

na nekoj maloj svirci je bio neki mali prdavac od 15-20w tranzistorac marshall (ne mg, nesto starije), na drugoj neki aster ili tako nesto slicno, i sa ozvukom je izvlacio to, ali je zvuk bio ubi boze, tako da ono... ja sam zadovoljan sa svojih 50w i 2x12, a posto zivim gde zivim, i na svaku svirku moram kolima, i nije mi problem da vucaram pojacalo. Valjda je sreca sto ne sviram precesto.

LAMPE!

+stadijon.Kill surf city wrote:needs more sinisake :100w cjevi ili nista:

Hahaha, lolnebojsak wrote:Sad kad ti bane Baba Slim i gađa te nekom novijom Marshall pjedalommislim_stvarno wrote:30w je premalo za svirke i probe![]()

Hvala brate FunkFunkomat wrote:A mogu i ja...![]()

mislim_stvarno wrote:...kad god sam se uzdao u organizaciju da obezbede pojacalo, skoro sam uvek nahebo

Dobro, zaista, nisam toliko lud da tvrdim da je 30W tranzistorca dovoljno za bend, jer zaista teško da bilo šta sa bendom može da izgura bez ozvuke.

Last edited by Baba Slim on 05 Aug 2012, 22:03, edited 1 time in total.
Funkomat wrote:LAMPE!