Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
HeatMan
rockozaurus wrote:Ako mogu da primetim;na ovom forumu se ustalilo misljenje,ono,kao najbolja alternativa necemu(gitari od 300-500e) to je Fender MIM a rezervni "Bog" ,to je CV...Malo postaje dosadno...Ili ono;"Epifon je govno a Tokai je do jaja".To mi zvuci kao ono(primer):"Svi nemci su super a svi albanci su govna a (recimo)svi italijani najvise vole za klopu zabe i macke"...To generalizovanje,generalno ne vazi za 21century.Da bi neko opredelio da je nesto govno(po treci put),on mora da je sve to video i probao i sa tim da je ziveo.A generalno i u sustini mislim da takav covek ne postoji.A inace,mnogo se trose ove (r) gitare,znam vec prilican broj ljudi koji poseduju ovakve gitare(neki priznaju,drugi ne)...I ne vrede 80e a dobrih par stotina dolara,jer kakve-takve one su ipak replike(klonovi).A da,jos jedno generalizovanje;"Sve sto je iz Kine,to je govno(4-ti put)".
P.S. LJubisa,izvini sto ti usrah temu al nisam jedini...

probao sam dosta epiphonea.. i to bash dosta, i ni jedan mi se nije svideo.. svaki mi je krsh.. kao shto mi je vecina shektera krsh.. i vecina ibaneza, ali probao sam i ibaneze koji su DO JAJA.. jeidno shto mogu da kazem za epiphone je da je svaka gitara sranje jer SVAKA koju sam probao bila je sranje.
LifelessDead wrote:HeatMan wrote:lik koji prodaje je napisao R shto znachi da je replika. ne znam kako je to prevara?
epiphone je govno gitara. svaki. podpisujem. tokai i fujigen su najbolje budget gitare koje sam probao u srbiji
Tokai i FGN nisu budzet gitare, kostaju 1000+eura. Epifon je dobra gitara ako malo ulozis u nju.
.
1000e je budzet gitara u svetu, a imash tokaie i fujigene za manje od 1000e.
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=7382
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=7479
artist nema na sajtu cene za fujigene, mrzi me sad da gledam po ostalim sajtovima, ali sam svirao njihov LP od 650e (chini mi se) i oborio me s' nogu.. a oni skuplji stratovi su potpuna pobeda... a svirao sam i suhr i g&l i skupe fendere i musicmane koji su u tom fazonu, i ovo je u vrhu sa njima ,chak je od nekih i jacha..
-
LifelessDead
Te tvoje generalizacije su malo protivrecne jedna drugoj jer ako je sve kinesko "govno" onda CV ne moze da bude "bog", sto ce reci da to nije generalizovanje vec svako ima svoje misljenje. Generalizovanje je da je kinesko losije od japanskog/americkog a to i jeste tacno, da li je lose, ne mora da bidne.
-
LifelessDead
Ne bih rekao da je 1000eur budzet gitara, ali dobro. Za te pare u Americi mozes da uzmes Gibson standard, polovan. Ne znam koji si ti to LP probao ali sigurno nije japanski. Cene imas okacene na KP i najjeftiniji FGN im kosta 1100eur, ovaj Tokai sto imaju je 1500, mada postoje i jeftiniji modeli ali njih nemaju.
Ove linkove sto si dao, u pitanju su kineske gitare i ne mogu ni da pridju japanskim a da li su bolje od epifona je stvar ukusa. Te gitare jedino oblikom lice na LP, sve ostalo je drugacije. Pre svega sto nisu od mahagonija, jebo takav LP. Ne mora da znaci da je losa gitara ali jednostavno to nije to.
-
HeatMan
ubacujesh mi rechi u usta.. ne secam se da sam bilo gde rekao KINESKO JAPANSKO itd.. ne verujem u podelu gitara na dobre i loshe po tome odakle potichu.
-
LifelessDead
Nisam ti nista ubacio u usta, ne znam o cemu pricas. JA sam rekao sta je kinesko a sta japansko, a razlika je velika i svakako ne mogu da se strpaju u isti kos.
-
HeatMan
kao shto rekoh, ne verujem u te stvari.. pre neki dan sam uzeo koreansku gitaru, i vrlo sam zadovoljan njom.. a uglavnom imam samo amerikance.. isto tako imam i par srpskih gitara sa kojima bih se mogao pohvaliti..
-
LifelessDead
ne verujem ni ja...nije bitno iz koje je zemlje ali su bitne specifikacije gitare...
-
rockozaurus
LifelessDead wrote:Te tvoje generalizacije su malo protivrecne jedna drugoj jer ako je sve kinesko "govno" onda CV ne moze da bude "bog", sto ce reci da to nije generalizovanje vec svako ima svoje misljenje. Generalizovanje je da je kinesko losije od japanskog/americkog a to i jeste tacno, da li je lose, ne mora da bidne.

Apropo tvoje opaske(koja nije generalizovanje

)da je sve kinesko slabije od emerickog i japanskg;Imao sam par japanskih gitara iz '60-tih(Kawai,Sakai,Jedson) i mogu da kazem da vece sranje nisam video!Bukvalno nisi mogao da sviras na njima a bile su u odlicnom stanju!Te njihove gitare iz '60-tih.pa i iz '70=ih vecina je krs,jer su u stvari njihovo prvo iskustvo u gradnji el.gitara...Vec '80-tih(kad su poceli da mazdisu) i dalje,to je druga prica.Kinezi su vec na nivou da mogu da ti naprave sve i vrlo kvalitetno,potrebno je samo da ih adekvatno nagradis...Za amerikance nemam komentar,(Ipak su oni izmislili el.gitaru),mada,poceli su i oni da fusare i to na visokom nivou....

-
LifelessDead
Slazem se sa svime sto si rekao. Naravno da nisam mislio na te japanske gitare pre 50 godina kad su japanci jos prakticno ucili i kad su se na tone pravile koje kakve znj kopije. Bolje je svakako uzeti kineskog epifona nego tako nesto.
-
Kristijan
- Uvaženi član
HeatMan wrote:1000e je budzet gitara u svetu
То уопште није тачно. Новац се у економски здравом свету посматра битно другачије него овде. У средини каква је наша, где већина људи спичи све паре на намуњене патике и фелне, и где се махом троши више него што се има не би ли се изазвала љубомора код људи које не подносимо, заиста делује да би тамо негде где се зарађује боље трошак од сома евра третира као не тако значајна ставка. Реално, то тако не функционише. Само је за музичаре који су постали познато име једна гитара од сома евра међу најјефтинијим гитарама које поседују, а такви музичари су само промил тржишта.
-
mislim_stvarno
prateci strane forume, epiphoni std, ibanez rg350, squier std su budzet gitare, kod nas su budzet instrumenti epi special, ibanez grg270, squier bullet, a ovi prvi pomenuti su pristojni instrumenti, i sve preko toga je vec luksuz.
-
nesharm
I tamo su najprodavanije gitare 200-400 evra, cak i po velikim radnjama nemaju cesto vise od dve-tri gitare istog modela na lageru koje su 1000+ evra.
-
Dersu Uzala
Kristijan wrote:HeatMan wrote:1000e je budzet gitara u svetu
То уопште није тачно. Новац се у економски здравом свету посматра битно другачије него овде. У средини каква је наша, где већина људи спичи све паре на намуњене патике и фелне, и где се махом троши више него што се има не би ли се изазвала љубомора код људи које не подносимо, заиста делује да би тамо негде где се зарађује боље трошак од сома евра третира као не тако значајна ставка. Реално, то тако не функционише. Само је за музичаре који су постали познато име једна гитара од сома евра међу најјефтинијим гитарама које поседују, а такви музичари су само промил тржишта.
Skrati bratori.
1000 talira je budzet gitara 'u svetu'. Znaci na zapadu. Budget as in, jebe kevu kako radi ko ove stejt of di art. Adrvajz, nema poente.. A za hiljadu dolara nisi nikad mogao da dobijes kul gitaru od 1974-5. A u to vreme je bio Les Paul manje od 800$ baka. Ili 800$ kanackih. I uopste, zasto se bre stalno, ali stalno trtite oko materije koju ne poznajete, sem preko guglanja. Da je neko tad zvieo napolju, nasmejo bi se.

-
Kristijan
- Uvaženi član
1000 евра би требало да је нешто малкице преко 1200 долара. Молим лепо, можда у твом комшилуку клинцима родитељи купују гитаре од 1200 долара, али ја знам шта знам из директног контакта са људима који живе на западу, и то нису наши исељеници, него тамо рођени људи, са свим потрошачким навикама западњака. Нико од тих људи не третира електричну гитару од 1200 долара као буџет гитару, ама баш нико. Ти имаш око себе превише људи који су преко гуше у тим свакојаким музичким подухватима, и мислим да због тога имаш другачији поглед. Ја сам понајвише у контакту са "обичним" људима. Доста сам у контакту и са људима који се баве музиком али још нису омирисали неке озбиљније паре од тога, и добро знам како они троше паре, и шта је за њих буџет опрема. Јебига, нису сви западњаци у Калифорнији. Можда једноставно другачије тумачиш ту "буџет" категорију, али то је већ нека друга прича.
-
rockozaurus
Dersu Uzala wrote:Kristijan wrote:HeatMan wrote:1000e je budzet gitara u svetu
Ne znam,mozda ti nisi bio ni rodjen '74-5 ali 800$ onda se ravnja na danasnjih 2500$,tako da ta gitara u stvari uvek isto kosta,samo su vremena razlicita...