Metalcore
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
Re: Metalcore
Тењи брате, окачи само, оћу да чујем ИДЕЈУ за риф, не мора Боб Рок да ти ради продукцију и да га замасти до непрепознатљивости 

- Jonny Hendrix
Ocemo da cujemo Riff ili pesmu ili sta god imas u pravu je kolega mjuzicar 

http://soundcloud.com/tenjif/tapedeck-1-aug-08-15-08-06
Evo Voide otprilike, svadjam se nesto i sa prstima, i sa guitar rigom, i sa metronomom, valjda ces skontati sta je ideja.
Evo Voide otprilike, svadjam se nesto i sa prstima, i sa guitar rigom, i sa metronomom, valjda ces skontati sta je ideja.

Ja bi od 0.65 sekundi ubacio još jednu gitaru al za nzm kolko tonova više možda i za oktavu,da bude ono baš djed mjetal.

јеси и ти у Ц? Ако јеси, аман бре докле више, сви сте у јебеном Ц

ето Џони, јбг, лик ипак има бољи риф него ти

- mislim_stvarno
ce je bas onako lep stimVoid wrote: јеси и ти у Ц? Ако јеси, аман бре докле више, сви сте у јебеном Ц![]()

Ja sam u C cisto iz prakticnih razloga. Stim k'o stim. 

ти си ми причао да си био у Опен Ц једно време, то је претпостављам ХевиДеви-јев утицај
ја сам у Аис

ја сам у Аис

De maika
Mada i ja ću da se prebacim jedaredu open C čisto da vidim kako ide
Mada i ja ću da se prebacim jedaredu open C čisto da vidim kako ide
- Jonny Hendrix
Heh ...pa pazi void tenji ima dobru zamisao i treba da prasi, stim je drop C a ne standard C
u mom rifu a sad ja i paja ultra lepi ramstajn metalika radimo jebacki riff u metalcore fazonu pa mozda i nabacamo neke reci stranjske da ispadne pesma neka ....samo bi onda morao da se nateram u studio da grolujem i skrimujem ili da kukam po kucama gazda daj mikrofon ziv ti deca.Jos jednom tenji good work 

дроп Це и стандард Це ја сврставам у такозвани "Це кош" тако да....нисам погрешио, бар не много.
ео ја баш у овом тренутку преслушавам "Дип Блу" албум од Парквеј Драјва и дошао сам до закључка да металкор не вреди свирати изнад дроп Ха, боље речено мени ништа што је изнад тога не лежи некако, да би се добили баш онако квалитетни брејкдауни и не-геј грув мора се одрадити спуштање
наравно, остаје питање и колико су Парквеј Драјв уопште "металкор", али рецимо да јесу
мени је ово скроз готиван саунд
ео ја баш у овом тренутку преслушавам "Дип Блу" албум од Парквеј Драјва и дошао сам до закључка да металкор не вреди свирати изнад дроп Ха, боље речено мени ништа што је изнад тога не лежи некако, да би се добили баш онако квалитетни брејкдауни и не-геј грув мора се одрадити спуштање

наравно, остаје питање и колико су Парквеј Драјв уопште "металкор", али рецимо да јесу

мени је ово скроз готиван саунд

- Jonny Hendrix
Brate vojde ono sta ti znam Parkvej Drajv ti je totalno strejt metalkor bar po meni, nisu izfeminizirani, ali s'obzirom da je sve metalcore riffove(bar vecinu) u drop C-u odsvirao killswitch engage nema tu sta da se radi ....zezam se ideja je milion
ima tu jos par bendova ali Drajv i Atreyu su po meni tu u istom rangu
A da bi se dropovao u neki stim ispod HA trebaju ti zice pedesetice koje opusteno na probi mozes da pozajmis i od bassiste
Evo ja sam slusao neki lajv i svidja mi se, a + su me dobili sto ovaj svira u invalidskim kolicima !!!! So hardkor samo ***** otkazuju koncerte sto ce reci ejmi vajnhaus je hardkor bogdajojdusuprosti

тај лик је свирао у колицима зато што је сломио ногу, па нема смисла да изиграва фламинга безвезе на концертима по сат-два-три, већ сео у колица чоек и дрнда.
неам појма, мени су Килсвичи више геј од Парквеја, али то је вероватно због њихових специфичних клин вокала.
Мада скроз су ми некако у том "кул батица" фазону Адам и Хауард, тј. били су док Хауард није отишао, од тада их уопште не пратим
[youtube]o9xz-LpUirg&feature=related[/youtube]
ето, ако је то стрејт металкор, и ако су Парквеји стрејт металкор, онда по мојој процени, што се саунда и грува тиче, Парквеји их лагано мажу на лебац који умачу у кулен и чили кад једу.
П.С. ја сам са 12-56 спуштао свог Ибанеза (24.75" скала) у Ха без икаквих проблема, нису жице чак ни биле "млитаве", скроз је била добра тензија...
неам појма, мени су Килсвичи више геј од Парквеја, али то је вероватно због њихових специфичних клин вокала.
Мада скроз су ми некако у том "кул батица" фазону Адам и Хауард, тј. били су док Хауард није отишао, од тада их уопште не пратим

[youtube]o9xz-LpUirg&feature=related[/youtube]
ето, ако је то стрејт металкор, и ако су Парквеји стрејт металкор, онда по мојој процени, што се саунда и грува тиче, Парквеји их лагано мажу на лебац који умачу у кулен и чили кад једу.
П.С. ја сам са 12-56 спуштао свог Ибанеза (24.75" скала) у Ха без икаквих проблема, нису жице чак ни биле "млитаве", скроз је била добра тензија...
- mislim_stvarno
trebaju ti shezdeseticeJonny Hendrix wrote:A da bi se dropovao u neki stim ispod HA trebaju ti zice pedesetice koje opusteno na probi mozes da pozajmis i od bassiste![]()