Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Post by Funkomat » 02 Aug 2012, 19:48

Dosao na bas deo foruma posle ko zna koliko godina, procitao ovaj poslednji post i sad cu da odmorim jos koju godinu. :lol:

Bozha

Post by Bozha » 02 Aug 2012, 19:58

Ne provociraj, dobices samar! :hide:

karton

Post by karton » 12 Aug 2012, 13:54

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-J ... id=5771285
A sta mislite o ovome? Covek bi da menja za moju Yamu - dolazi sutra za NS...Nisam nikad drzao u rukama, ali pricaju ljudi da su ti matori Ibanezi odlicni...hm....za sad me jedino malo odbija kilaza 0- kaze tip da ima preko 6kg!
Mislim, svakako cu ga probati sutra, ali ako neko moze unapred nesto korisno pozitivno/negativno da rekne - samo napred.
:ziveli:

Cope

Post by Cope » 12 Aug 2012, 15:53

karton wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-J ... id=5771285
A sta mislite o ovome? Covek bi da menja za moju Yamu - dolazi sutra za NS...Nisam nikad drzao u rukama, ali pricaju ljudi da su ti matori Ibanezi odlicni...hm....za sad me jedino malo odbija kilaza 0- kaze tip da ima preko 6kg!
Mislim, svakako cu ga probati sutra, ali ako neko moze unapred nesto korisno pozitivno/negativno da rekne - samo napred.
Kako je ovaj nahvalio svog frankenštajna u oglasu, pa ja da imam takav bas, ni u ludili ga ne bi menjao za sranja koja je on nabrojao... :XD:

parker

Post by parker » 12 Aug 2012, 15:57

sta tacno podrazumevas da je sranje od ovih nabrojanih :mrgreen:

karton

Post by karton » 12 Aug 2012, 16:06

Cope wrote: Kako je ovaj nahvalio svog frankenštajna u oglasu, pa ja da imam takav bas, ni u ludili ga ne bi menjao za sranja koja je on nabrojao... :XD:
sto frankenstajn? kapiram za logo - kaze da je to jos otac '85. menjao....
ozbiljno, jel svirao neko nesto priblizno ovome, vredi li to ustajanja u pola 8 sutra? :mrgreen:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 12 Aug 2012, 16:47

Cope wrote:
karton wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-J ... id=5771285
Kako je ovaj nahvalio svog frankenštajna u oglasu, pa ja da imam takav bas, ni u ludili ga ne bi menjao za sranja koja je on nabrojao... :XD:

Ja sviram stari japanski jazz bass (Pearl Jazz bass jako slican ovom ibanezu ali malo kvalitetniji). To su vrh gitare jako malo zaostaju sa amerikancima iz tog perioda a kostaju neuporedivo manje. Kada je u orginalnom stanju to je to, ali ovaj je u katastrofa stanju. Koliko je meni poznato niko tada nije pravio bass gitare u natrual varijanti pa je osmirglana boja, potenciometri kao sa ves masine, gde mu je neck plate, da ne pricam koliko je izubijan cak bih rekao i da su civije menjane sad jos i magneti!? Mislim na kraju kad ga uzmes u ruke odusevices se kako radi ali ovo sto se tice stanja nije vredi toliko cak ne bih ga ni uzimao koliko god da je niza cena. Ali pored svega toga verujem da je u orignalnom stanju otkinula bi sve nove gitare u radnji.
Last edited by DJ_MY_SOUL on 12 Aug 2012, 16:49, edited 1 time in total.

karton

Post by karton » 12 Aug 2012, 16:49

Hvala Dj, to je konkretan odgovor! Pozz.

micicss

Post by micicss » 12 Aug 2012, 17:02

Lik je za taj bas trazio preko hiljadarke kad je okacio prvi put oglas,pa 900,700,i sad 499...slusao sam pre dve godine taj bas na nekom malom 12" Behringer-u meni se svideo zvuk a jos vise kako je tip svirao.

karton

Post by karton » 12 Aug 2012, 17:33

Eto, a sad trazi samo zamenu :) Hvala na odgovoru.

Petar900

Post by Petar900 » 14 Aug 2012, 12:46

mislim da je ovaj "ibanez jazz bass 1969" u klasi sa cuvenom "vibrolom bar deluxe strelom" :D sasvim sam siguran da to nije ibanez , makar ne iz te godine , oni su jazz varijante radili od `71 godine , sve ispod toga su bili oni malo cudnijeg oblika sa humbuckerima...

karton

Post by karton » 14 Aug 2012, 16:45

ma da, ma odustao sam od toga...ma furacu Yamu dok, je ne prodam il' ne zamenim za nesto adekvatnije...jedino me nervira ta njena bahato uradjena struja - znaci - baterija crkava posle 2 nedelje max!!! a ne znam nista oko elektrike, pa ne bih to cackao. Je li kolega Cope imao taj proplem na njegovoj zelenoj petardi?
Ti magneti na Yami su malo specificni (makar po dimenzijma)....ham....ne znam, mozda kad bi njih zamenio neim.....al' kojim.....?

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Aug 2012, 00:26

:1: :kokice:

michabass

Post by michabass » 15 Aug 2012, 12:59

karton wrote:ma da, ma odustao sam od toga...ma furacu Yamu dok, je ne prodam il' ne zamenim za nesto adekvatnije...jedino me nervira ta njena bahato uradjena struja - znaci - baterija crkava posle 2 nedelje max!!! a ne znam nista oko elektrike, pa ne bih to cackao. Je li kolega Cope imao taj proplem na njegovoj zelenoj petardi?
Ti magneti na Yami su malo specificni (makar po dimenzijma)....ham....ne znam, mozda kad bi njih zamenio neim.....al' kojim.....?
Trebalo bi da traje bar nekoliko meseci ako se pravilno koristi, tj ako raskačiš kabl od gitare svaki put kad ne sviraš?
Dve nedelje ukazuje na neki kvar...

Post Reply