Boston pickups

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
fizikohemicar

Boston pickups

Post by fizikohemicar » 04 Oct 2011, 23:15

Sta mislite o ovim magnetima:
http://www.musiccentar.com/l-268/magnet ... aru-boston
Vidim da za male pare ima da se uzme nesto pristojno (ili mi se bar tako cini)...
Uzeo bih neki hum od 2.5k dinara za jednu staru gitaru za bridge poziciju...

mare2192

Re: Boston pickups

Post by mare2192 » 06 Oct 2011, 23:08

sve zavisi od gitare...Mislim kakva je gitara(predpostavljam da je stratolika).Bas za ove magnete nznm kakvi su nemam nekog iskustva.Dosta toga zavisi do same gitare kakvo je drvo,do tih magneta koliki im je output i tako...
Bolje stekaj pare za kvalitetniji magnet ili pak za novu bolju djitru. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Oct 2011, 08:40

Ne bih se složio. Ima ovde više ljudi koji su imali prilike da isprobaju GFS magnete, koji su jeftini, i nisu nešto na glasu, bar kod nas, a rade jako dobro. Problem našeg tržišta opreme i jeste taj što nema dobre ponude jeftinijih a pristojnih magneta. Ovde su ljudi u situaciji da ako hoće da menjaju magnete samo mogu da uzmu magnete koji koštaju isto ili više od cene koju su platili za gitaru, što je besmislica. Ako imaš kopiju strata od 150 evra, i u nju staviš magnete u vrednosti od 200 evra, ništa pametno nisi uradio, neće ta gitara da postane od jednom MIA Strat, čak je veliko pitanje da li će da zvuči i kao gitara od 350 evra, velika je to lutrija, i blage veze nemaš šta ćeš da dobiješ. Nesumnjivo, dobićeš bolji zvuk, ali nećeš dobiti gitaru iz snova koju želiš da zadržiš do sudnjeg dana. Zato i treba da postoje ovi mali proizvođači sa ne tako zvučnim imenom koji prave pristojne proizvode za pristupačnu cenu, da jeftiniji instrument učiniš nešto boljim za normalnu sumu. A po iskustvima ljudi u čiji sud s razlogom verujem, bude vrlo, vrlo prijatnih iznenađenja među tim manje poznatim proizvođačima. Računaj da magnet nije baš neka kosmička tehnologija, i računaj da poznate firme pola kinte odmah nakarikaju samo zbog imena.

Pogledaj snimak sa Telecaster samita u Novom Sadu. Po meni najubedljivije zvuče 2 gitare koje je napravio majtimika. Jedna ima pomenute GFS magnete, a druga ima magnete koje je napravio majtimika od onoga što mu se zateklo od materijala, da bi cela gitara koštala što manje, i koštala je 90 evra. Nemam iskustva sa Boston magnetima, ali dobro znam da cena nije uvek ključni faktor. Eto, fino je da ima i to da se kupi kod nas. I bilo bi super da ima još tih manje poznatih firmi. Pa ne prave samo SD i Dimarzio magnete! Ovde na forumu mi je skrenuta pažnja na MEC magnete, koji imaju dosta povoljnije cene, a sasvim su na finom glasu, i pitanje je da li će ikad neko da ih prodaje kod nas. U dobroj meri za to je kriv i snobizam kupaca koji paradoksalno ne biraju opremu za muziciranje prema onome što čuju, nego prema onome što piše. A proizvođači i trgovci nisu mutavi, pa kažu: "A voliš poznato ime? Oooooo, pa to će masno da te košta!" Neću da kažem da ne valjaju poznati i skupi magneti, ali svakako hoću da kažem da to nije jedino što valja, samo je jedino što kod nas ima da se kupi, i dobro bi bilo da se to promeni. Možda su kanta ovi Boston magneti, ali ne bih samo na osnovu cene donosio takav zaključak. Pogledaj malo GFS cenovnik, iznenadićeš se.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 07 Oct 2011, 09:31

I moj glas za GFS magnete kada pričamo o tim pristupačnijim varijantama. Na njihovom sajtu zaista postoji veliki izbor magneta za sve tipove gitara po jako povoljnim cenama. Savetujem ti da posebno obratiš pažnju na njihovu Professional seriju gde imaš kompletne setove magneta za Strat, Telca ili bilo koju gitaru gde idu dva humbuckera...

Inače, ove Boston magnete nisam nikada čuo, treba proveriti i to, moguće da su savim OK.

mare2192

Post by mare2192 » 07 Oct 2011, 18:16

ja sam reko da nznm kakvi su,problem je sto na nasem trzistu tih jeftinih ima ali se tesko nalaze...Ono sto imas kod nas a da je jeftinije je bog zna kakvog kvaliteta.Naravno glupo je staviti u gitaru od 150 evra magnete od 200.
Mislim da bi bolje bilo da usteka pare pa da uzme neki set sa magnetima de dobije i hum i singlove za relativno manje pare.

leksi

Post by leksi » 29 Jul 2012, 16:33

Narucio sam ham u singlu i stavio na svog strata meksikanca u bridgeu. na istom stratu imam i seymour duncan duckbucker i boston je dosta tisi od sd-a. magnet je odlican i za pisljivih 1.900 dinara fantastican. Za singlove ne znam, ali sumnjam da su losi, u suprotnom ne bi ih JeanJean stavljao u svoje stratove od po 90.000 dinara koje mozete videti u jednoj od beogradskih radnji. Za hum u singlu dakle, svaka preporuka.

fizikohemicar

Post by fizikohemicar » 29 Jul 2012, 20:19

Verovatno mislis na ovaj pickup:
http://www.musiccentar.com/i-6104/bosto ... cnu-gitaru
On me je i interesovao :)
Hvala na imformaciji iz prve ruke :)
:ziveli:

leksi

Post by leksi » 14 Aug 2012, 21:01

Da baš na taj. Mada, to je vintage output pickup, nije high output, ali je extra, narocito imajući u vidu smešnu cenu.Mislim da imaju dve varijante tog magneta jednog skroz vintage i jedan sa jačim signalom, pitaj tamo u radnji...

dweezil

Post by dweezil » 14 Aug 2012, 21:20

tesko da keramicki pickup moze da bude vintage u bilo kom smislu :)

Post Reply