Tone to die for

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Tone to die for

Post by Dersu Uzala » 16 Aug 2012, 23:28

Duane wrote:i ja ga video na nekom lajvu na tvu kako svira lp, mislim da je neki ehit bio... na bir festu je prošle/pretprošle svirao isto nekog belog les pola... svira čovek šta mu dune

Ima par svirki gde nije koristio Scala VS1 ir raznih razloga. LP-ja je onomad cvirio sa Akermanom na bluz svirci (VS1 ima komplet EMG-ja) i tu i tamo jos ponegde, jednom mu je bila riknula gitara (rikno EMG jack koji je u principu sranje i cheap shit, niko u celoj Makedoniji nije umeo da dijagnozira sta se desilo, Vlatko pao u depresiju dok se nije cuo sa Leom, ovaj mu objasnio da se to non-stop desava sa EMG jackovima, elem tad je snimao live album i hteo je da svira samo Scalu ali eto ne biva).

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Aug 2012, 23:52

fattwang wrote:------------
Polovinom januara 1980. godine, posle koncerta grupe Leb i sol održanog u Domu sindikat, u beogradskoj kafani “Mornar” sedeli su Srđan Gojković Gile (rođen 8. aprila 1961. u Beogradu) bubnjar grupe Hipnotisano pile, gitarista Ljubomir Jovanović Jovec, takođe u grupi Hipnotisano pile i orguljaš Ljubomir Đukić. Došli su na ideju da osnuju punk grupu Električni orgazam u kojoj je Gile trebalo da svira gitaru i peva, a Jovec da bude za bubnjevima.
-------------
Mladi ljudi, smoreni jazz rockom i Vlatkovim solažama na SG-u, rešili da okrenu drugi list.
Ja vidis na to gledam ovako. Mladi ljudi, ruznjikavi, ne preterano edukovani (losi losi djaci), deca 'radnickih' porodica bez izgleda da nesto odrade u zivotu, bez ikakvog talenta (ponajmanje za muziku) a preterano zeljni exponovanja i cura (koje onako ruzni i bubuljicavi u ludilu nisu imali) resili da 'naprave bend'. A punk je izmisljen od strane prethodno navedenih karaktera za iste. Neces videti lepotane i lepotice, harvarcki obrazovane ljude da se loze na punk (izvini ime). Za Gileta nije bilo alternative. :bambi:

Isto vazi i za Azru i ostale nadri-YU bendove. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Aug 2012, 00:26

bubnjar grupe Hipnotisano pile, gitarista Ljubomir Jovanović Jovec, takođe u grupi Hipnotisano pile
:lol: :lol: :lol:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 17 Aug 2012, 02:33

EMG jack? Valjda switchcraft? Oni teško da su loši.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Aug 2012, 09:42

evo i ovaj klin mi je fatanzija

[youtube]/CTkM58AVO1M[/youtube]

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 17 Aug 2012, 14:37

znaci Stratocaster! :kokice:

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Aug 2012, 16:01

:1: Mada meni opasno dojajno zvuči šta god Mark dohvati.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Aug 2012, 16:09

guv'nor wrote::1: Mada meni opasno dojajno zvuči šta god Mark dohvati.
:1:

kako tek muze Les Pola... tek sa wah filterom ludnica

Trzalica

Post by Trzalica » 17 Aug 2012, 16:24

fattwang wrote: Mladi ljudi, smoreni jazz rockom i Vlatkovim solažama na SG-u, rešili da okrenu drugi list.
>>>>>>>>>
Dersu Uzala wrote:Ja vidis na to gledam ovako. Mladi ljudi, ruznjikavi, ne preterano edukovani (losi losi djaci), deca 'radnickih' porodica bez izgleda da nesto odrade u zivotu, bez ikakvog talenta (ponajmanje za muziku) a preterano zeljni exponovanja i cura (koje onako ruzni i bubuljicavi u ludilu nisu imali) resili da 'naprave bend'. A punk je izmisljen od strane prethodno navedenih karaktera za iste. Neces videti lepotane i lepotice, harvarcki obrazovane ljude da se loze na punk (izvini ime). Za Gileta nije bilo alternative. :bambi:
Odličan komentar, bolje ne bih napisao! :bravo:

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Aug 2012, 16:35

Duane wrote: kako tek muze Les Pola... tek sa wah filterom ludnica
Jes'! :bow:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Aug 2012, 16:55

Trzalica wrote:
fattwang wrote:
Dersu Uzala wrote:Ja vidis na to gledam ovako. Mladi ljudi, ruznjikavi, ne preterano edukovani (losi losi djaci), deca 'radnickih' porodica bez izgleda da nesto odrade u zivotu, bez ikakvog talenta (ponajmanje za muziku) a preterano zeljni exponovanja i cura (koje onako ruzni i bubuljicavi u ludilu nisu imali) resili da 'naprave bend'. A punk je izmisljen od strane prethodno navedenih karaktera za iste. Neces videti lepotane i lepotice, harvarcki obrazovane ljude da se loze na punk (izvini ime). Za Gileta nije bilo alternative. :bambi:
Odličan komentar, bolje ne bih napisao! :bravo:
šta je tu loše? digni nos i produži do harvarda jebiga, svakom svoje... na kraju partije šaha i kralj i pijun idu u istu kutiju

Trzalica

Post by Trzalica » 17 Aug 2012, 17:13

Duane wrote: šta je tu loše? digni nos i produži do harvarda jebiga, svakom svoje... na kraju partije šaha i kralj i pijun idu u istu kutiju
Radi se o sledećem ...
Naime, složio bih se sa gornjim komentarom fattwang-a do detalja, jedino u sledećem slučaju: ako bi mladi ljudi nezadovoljni jazz rock-om, Vlatkovim solažama, Ingvej Malmstinovom virtuoznošću, bla, bla, "rešili da okrenu novi list i stvore neki drugi pravac", bili u mogućnosti da odsviraju TEHNIČKI isto to što i Vlatko, da poznaju sve tehnike sviranja gitare, nešto kao naš Siniša Cekić:

http://www.youtube.com/watch?v=4M_k01zI ... ntext-vrec

Eh ... onda bih skinuo kapu čoveku koji će reći: "smorio me ovaj šrederski način sviranja, smorile me sve tehnike gitarisanja, soliranja do jutra, ... hoću bre da dždžujem malo punk-a i vezem tri kvinte do kraja balade"!!!

Ali, ako neki bubuljičavi lik, koji ne poznaje ni akorde, krene da svira punk i time se priključi "novom valu", i onda krene da govori kako želi nešto da promeni, jer ga smaraju gitarske solaže, tehnike, i sl. a da usput ne zna ni 5 pozicija pentatonike na vratu gitare --- eh to ne cenim, takvom se PODSMEVAm. Zato i moja podrška sasvim umesnom komentaru Dersu!
Last edited by Trzalica on 17 Aug 2012, 17:19, edited 1 time in total.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Aug 2012, 17:18

sad ću ja tebi da objasnim...

fattwang

Post by fattwang » 17 Aug 2012, 19:39

Link Wray je bubuljičav, Keith Richards je bubuljičav, takođe Neil Young, Ray Davies, Joe Strummer, Jack White... Sve sami diplomci Harvarda.

Ovo je pravi Harvard zvuk (da se vratimo na temu)

P.S.
Bezgranično sam uživao u vibrato tehnikama Siniše Cekića.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 17 Aug 2012, 19:54

Cirkularni vibrato.... :mrgreen:

Post Reply