Tone to die for

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Tone to die for

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 03:50

nebojsak wrote:
nenadnenad wrote: o sviranju da ne pricam
Pratim i podižem
Mozete odma da bacite karte na sto :mrgreen:

Tako se svira i to je taj famozni filing.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 03:51

Kill surf city wrote:Djede, ovo je redak on topic : Tone to die for: odgovor na prethodnim stranama treda, nema veze sa virtuoz™ diskusijom. :mrgreen:
O, pardoniram.

U tom svetlu onda shvati i moj video reparte. Misim, sve tu sljaka kako bog zapoveda. :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 03:57

Prvi klip, imao sam takve probe. Nit ja slusam njega nit on slusa mene, ali samo da me ne nadjaca. Tojes, ne daj boze da tu neko pocne da koristi muzicke pauze kao vremenske intervale, a oni postoje jel.

A ovo drugo kad sam cuo jos onomad, stajaznam. To sam mogo onda i ja da uradim. Ne diraj klasike. Bilo je to famozno prvi put, ne treba to dirati.

Mada kapiram, za nekoga ko to cuje prvi put, ono explozija u mozgu. Ali meni je prva ili originalna verzija u principu uvek najjaca. Ima tu psihologije. :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 19 Aug 2012, 03:59

Dersu Uzala wrote:Prvi klip, imao sam takve probe. Nit ja slusam njega nit on slusa mene, ali samo da me ne nadjaca. Tojes, ne daj boze da tu neko pocne da koristi muzicke pauze kao vremenske intervale, a oni postoje jel.

A ovo drugo kad sam cuo jos onomad, stajaznam. To sam mogo onda i ja da uradim. Ne diraj klasike. Bilo je to famozno prvi put, ne treba to dirati.

Mada kapiram, za nekoga ko to cuje prvi put, ono explozija u mozgu. Ali meni je prva ili originalna verzija u principu uvek najjaca. Ima tu psihologije. :mrgreen:
Ne znam što su je toliko skratili, a i malo mi je toned down, što je čudno sa obzirom koga je pozvao u goste. Možda zbog tog albuma kao celine, da ne bi štrčala mnogo, ali opet i mene mnogo više radi original.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 06:26

ssmc wrote:EMG jack? Valjda switchcraft? Oni teško da su loši.

EMG jack dolazi standardno uz magnete, u kompletu. Narucis set. Bar ovde. :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 06:38

guv'nor wrote::1: Mada meni opasno dojajno zvuči šta god Mark dohvati.
Aferim. Zvuk je u glavi, a oprema sluzi da se taj zvuk iz glave nasteluje u eteru. Da cuje i uvo (znaci neka suluda povratna sprega za izvodjaca/muzicara, cuje ono sto je zamislio, i tu onda nema druge nego da se upiski u kozne gatjice od srece). A i da publika cuje, i boze moj, sto da ne uziva i mazno/opcinjeno gleda izvodjaca, kao prija im. :ziveli:

Ja obozavam da kenjam o opremi jer sam profesionalno deformisan, to mi je ono ko kuvar da prica o fazanima, nije to bas uvek suvislo i sa stilom, ali sto htidoh rec, odusevljavaju me likovi (a za nekolicinu sam siguran da ste i vi spazili) koji na bilo cemu mogu da se nameste identicno. Fenomenalno. Ono, imam utisak da hocu da ih ***** namerno i uvalim im nesto, ono solidan Squier strat si solidan noviji cevas do 800$ baka i izbor dve pedale, svaka do 100$ u guitar centru, ovo bi nasli svoj zvuk. Meni je to ono epcki. Bukvalno epcki. Nema dalje.

Case in point, Alan Holcvort. Taj ima isti zvuk 40 godina, a nijedno parce opreme nije zadrzao duze od 4-5 godina, a to je extremno. Jednom se mozda desilo. Yamaha era.

Za one koje bas interesuje, objasnio ga je matori jednom. Skoro. Pre mozda 10-tak godina. Kako on to radi. To je ono, fatamorgana.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 06:50

Pored toga sto sam emotivno vezan za ovaj bend (jer sam uvek voleo kako su oni to tada radili a ne zato sto sam prvu pusicu doziveo uz tu pesmu ili whatevs), ovaj zvuk gitare me je progonio godinama. A da, pricam ontopic. Znaci ovaj neki Mick Box je tu imao svakakve zvuke, ali ovaj crunch a provereno znam da nije Mesa Boogie. I ovi efekti, ja i ne znam sta je to, kad sam porastao i seo na internet nije mi vise padalo na pamet da jurim kako je on to radio, nekako mi to skrnavljenje. Nisam hteo da znam. Ali zvuk ubija. Ko ima strpljenja da poslusa celu (omrazenu mu) pesmu, mozda ce cuti. Ipak je to '73., o Mojsije. To mora da je neki fuzz, ali koga oca mu. E taj fuzz ocu.

i te efekte sto ovaj baja ima.

A i Hammond B3 ne bi skodio. I gorepomenutog Mick Boxa neki SG. A kakve je imao, to da ti pamet stane. Moja prva ljubav, SG. :cry:

A da, zvuk.

Btw, ovo je solidan snimak, nadam se da imate dobar i jak stereo, u klasicnoj stereo varijanti. Hi-fi.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 06:57

A ovo kad sam cuo te 1975, na licu mesta sam se usro i od tona i od svirke. Smrzo. Dobro, imo sam 11 godina, ali ja ovaj rif i zvuk kad sam cuo, Les Paul, to je bilo ono, ljubav. Ljubav bejbe.

Les Paul Standard i Marshall Super Lead 200. 24 of em. Each. Nema tu razglasa frajeri. :metal:

Ljubi vas djed.

E da, morate da razmisljate kao 11. godisnjaci, mojne sad sa 30 godina da mi neko tupi kako to nije kul u 2012.
Last edited by Dersu Uzala on 19 Aug 2012, 07:01, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 06:59

Uzgred, nadam se da i vi kao i ja preferirate live footage, jer tu se nekako vidi ko kosi, ko vodu nosi. Lakse. :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 07:26

Hendrixa sam vec bio igustirao do '75., ali se uto pojavio neki kompilacioni album u nas, i pored klasika je tu poslednja stvar bila ova neobljavljena stvar za zivota. Celu drugu stranu albuma sam uredno preslusavao (glupan) da dojem do poslednje pesme, manuelni Iskra gramofon jebiga. Nema onaj hidraulicki tone-arm i te marifetluke. naravno dohakao sam mu, posto sam ovu stvar slusao omadjijan satima. Keva u kuhinji, ja u dnevnoj sobi u cosku, ono, namensko stoce za TV i gramofon, ja sedim ispred i ispod onaj Ei Nis Atlas od 67cm me mrko gleda ozgo, ali on je moj najveci drugar. Krivo mu samo sto ne blejim u njega nego slusam mjuzu. Tako sam ja omadjijan satima sedeo i slusao ovo, i nije mi bilo jasno sta se Jimmy-ju desilo. Misim, znam da je umro, ali sto bre? Sta mu je to trebalo u zivotu?

Evo i sad slusam ko omadjijan. Tu su oni otisli nesto dalje od tih fuzzova, nesto se tu spremalo, to sam oduvek kontao. Prvi deo stvari, ima jos neki fuzz. Ali srednji i closing, to je ono, pitko, ko nektar.

Btw, zaklao je ovu stvar, kakav crni Hey Joe. :bambi:

Adendum: e a TV, lampas. Hand wired. Jebote, sta smo onda radili. Serijska proizvodnja hand wired televizora. I kojecega. Gde li su danas sve te zenice koje su to radile. :homer: :kiss:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 07:34

Sam moram malo da ukljucim retro-pogon, zaboravih da kazem da je ovo bilo bitno pre '73. Misim, ovo kad sam video i cuo. Misim, dranje. Drrrrrrrrrrrranje. Zvukcina i to, a oni na krovu mada nisam ja ni kapirao razliku izmedju live i nelive. Samo me se ovo dojmilo ko derista. A nesto se i ne smaraju preterano, nekako to samo izlazi kad si baja (California).

Mada ovaj post opet nije zbog virtuoznosti, nego zbog toncuge, i ko zna zna, i to bi bilo to. Moze znaci i na krovu. Radi. Fakat.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 07:39

I da ne zaboravim, prvi ono sto kazu idol (mada je danas to politicki nekorektno) kao djitrista, a da sam ja bio svesan da mi je idol. Misim, to kako su oni zvucali i zgledali to bi bilo to. Za mene.

Dan danas ne znam setup, ali znam da je u pitanju Gibson ES 335. Ko Alex, pre Alexa. Kapa dole. Ovde nema fuzza vise, a ovo je 1974. Ovo je vec distortion. Ma mislim, tone to die for. I danas.

Djitrista se inace zove Andy Scott.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 07:48

Umalo da zaboravim.

Tih godina, 73-4, neko mi rekao da kupim i ovo. Tek sto je izaslo. Neko od ovih stariji likova koje sam znao. Jer, uvek sam se druzio sa starijim likovima dok sam bio mlad. Oh well.

Elem:

i recimo

A to su ono, samo poznatije stvari. Bar meni.

Misim, izuvanje od tona. Ono vibrira ti scrutum. Pojacaj do daske. Studirao sam ja ovog Briana letnji dan do podne i te njegove marifetluke, ali nemas resurse bas te 1972. godine. Danas svi znamo da je Vox AC 30 Top boost with extra boost by Pete.

Ali ond aje bila naucna fantastika. Ono, na televizoru Cune, a ovaj mi ga na gramofonu daje ovo? Oce to da sjebe pionira, no matter the pledge.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 07:59

Medjutim te iste godine dodje meni nazad ortak iz klupe, iz Kanade.

Otisao je 73. Doso na raspust 75, doneo Les Paula da vezba (isto 11. godina) i pustio mi Fly By Night. Kaze, neki nas lik, njegov profesor gitare, svira u bendu. Ova pesma otvara album.

Sta reci, nego da ti se zivot promenio kad si prvi put preslusao album. You start wondering, how they do it? How does it feel to play this. sigurno je fenomenalan osecaj slusati ovo, kakav mora da li je osecaj svirati (Ialready 'played' classical spanish and flamenco music - or at least I thought I did).

Ne verujte videou, ne znam sta su tu od opreme koristili. Marshall u studiju, ali mislim da je djitra bila SG u studiju. Ovo nije lajv, ovo je samo pre-MTV sprdanje.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 08:10

Tu nedge, malo kasnije se desilo i ovo...

I da, van Halen nemaju nekakve specijalne 'pesme' u ostalu na druge shreddere. Samo su targetovali cupi kao publiku, a ne frajere. Treba i to znati. Ali naravno da tu mora da postoji djitar hiro gazda. :ziveli:

Post Reply