Squier bullet strat!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Squier bullet strat!
jbg...mladost ludost!
Ali imam i neku drugu kombinaciju... Da kupim telo i vrat, stavim ove delove i eto ti american standard...video sam po oglasima, npr. strat telo, jasen ili javor, jednodelno, 80 eura...vrat isto. jos neka mala ulaganja i eto... 
- Haralampije
Prvoklasno za ogrev i potpalu.
Il stavi u tu gitaru ili kod majstora nekog dobrog uzmi telo i vrat.
cekaj koji tremolo si uzeo?standard je sa dva velika srafa,taj sa 6 je vintage model.E sada,posto su te azijske uglavnom metricke,nece ti pasovati taj tremolo,tj nece pasovati rupe,treba da busis nove za te srafove,posto je taj vintage tremolo incni(pod uslovom da je original tremolo),ratojanje je u incima i razdaljina medju rupama je veca.
Il stavi u tu gitaru ili kod majstora nekog dobrog uzmi telo i vrat.
cekaj koji tremolo si uzeo?standard je sa dva velika srafa,taj sa 6 je vintage model.E sada,posto su te azijske uglavnom metricke,nece ti pasovati taj tremolo,tj nece pasovati rupe,treba da busis nove za te srafove,posto je taj vintage tremolo incni(pod uslovom da je original tremolo),ratojanje je u incima i razdaljina medju rupama je veca.
Na sta si mislio kad si rekao za ogrev i potpalu? 
pogresio sam, tremolo je vintage ne standard...
i pase odlicno...
pogresio sam, tremolo je vintage ne standard...
Slucajno sam ovde u gradu pre nekih 3-4 sati, naisao na nekog lika koji ima fabriku drvene stolarije.
Pitao sam ga za izradu tela gitare i rekao mi oko 2000 din. bilo koje drvo, mogu da biram jasen, javor sta hocu, tako da cu najverovatnije poceti sa nekom gradnjom gitare...
delove imam, vrat cu probati sam da napravim, ako ne uspem narucim gotov i eto... 
Ne pravi se gitara tako lako kao sto mislis, ali puno srece u radu.
Naravno, ali imam tu zelju vec duze vreme, tako da sam prikupio dosta informacija ovde po netu... 
I još nalepiš nalepnicu 7ender i niko neće da primeti
,ima da bude američki fender ko iz topa,možeš na KP da ga prodaš za 1400 evra.
Šalim se ja malo,pozdravljam svaku inicijativu da se izgradi sopstvena gitara,ali to je onda tvoja gitara a ne Fender ili šta ti ja znam šta.Unapredi tvog squiera ako možeš ,ne pravi nešto od njega što nije....pozzzzz 
Upravo to!
Ali bas sam se zagrejao za izradu gitare, citao sam ovde puno tema o tome, tako da uz malo truda i volje moze da se uradi gitara koja u prodavnici kosta 1000 i vise eura! 
PapaHet wrote:, tako da uz malo truda i volje moze da se uradi gitara koja u prodavnici kosta 1000 i vise eura!
pa mozes, ali racunaj na trosak preko 500e za delove i mnoooogo sati rada ako hoces da (probas da) napravis gitaru kojoj je realno vrednost preko famoznih 1k.
- Haralampije
pa za bolje nisu.PapaHet wrote:Na sta si mislio kad si rekao za ogrev i potpalu?
pogresio sam, tremolo je vintage ne standard...i pase odlicno...
2000 za drvo za stolariju nece da moze za instrument.
To je lepa i skuuupa zanimacija. Košta će 1000 ali će vredeti 100.
Haralampije wrote:pa za bolje nisu.PapaHet wrote:Na sta si mislio kad si rekao za ogrev i potpalu?
pogresio sam, tremolo je vintage ne standard...i pase odlicno...
![]()
2000 za drvo za stolariju nece da moze za instrument.
Pa kad bi ti kupovao platio bi 80-90 eura, ali se ja znam sa tim covekom i nece da mi naplati punu cenu.
Hardwer vec imam, ostaju magneti, a i to necu da kupujem neke ekstremne, ipak mi je ovo prva gitara...bancika wrote:pa mozes, ali racunaj na trosak preko 500e za delove i mnoooogo sati rada ako hoces da (probas da) napravis gitaru kojoj je realno vrednost preko famoznih 1k.