Tone to die for

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Tone to die for

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2012, 04:06

Mozda sam glup ali nisam lud.

Da smo na divljem zapadu, sacekusa sa krova prekoputa saloona, kakav crni dvoboj :mrgreen: .

zwelj

Post by zwelj » 23 Aug 2012, 04:48

parker wrote:a bre, izazvan si, ne razocaravaj nas.. da smo na divljem zapadu sad bi lezao u prasini..
Ok momce, smanji dozivljaj... Dersu nije imao lose namere i nicim nije zasluzio da "lezi u prasini". Na zalost, cinjenica je da su velike price i teorije o muzici i umetnosti uopste, sjajan alibi za svakojake oblike relativizacije i manipulacije. Dersu ide samo zdravorazumskom, empirijskom logikom odvajanja zita od kukolja, no ni empirija nije dovoljna kao metoda u kompleksnim epistemoloskim sistemima evaluacije, tako da ako i nema dokumentovanog reprezentativnog outputa, ne znaci i nuzno da ga to diskredituje, jos uvek moze postojati kao potencijal koji ceka svoju priliku. To je cesto Problem mentalne rezolucije pojedinca. Oni sa visom rezolucijom modeliraju kompleksne, visedimenzionalne i polimorfne reprezentacije, resursno daleko zahtevnije i teze za uspesno strukturiranje, zato smo tako cesto svedoci da su u realitetu, primitivne i rudimentarne prirode vrlo sposobne , uspesne i delotvorne jer u okvirima njihovih relativno, siromasnih reprezentacija, nema puno mesta za dvojbe, thread-ovi ideja kojima barataju su visoko prioritetizovane konkretnim, zanemarujuci "periferni mentalni vid" koji je obicno i glavna preokupacija visokorezolutnih, a tu je nezaobilazno i problem super ega koji filtrira sve sto nije u extremima njegovih kriterijuma, lisavajuci ih otelotvorenja i konkretizacije dela... Ovo mi pomalo lici na apologiju zivotnih gubitnika, ili je mozda to tako samo iz vizure apsurda nasih kriterijuma...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2012, 06:55

MUzzY wrote:
zwelj wrote:
Dersu Uzala wrote: Daj da vidimo tvoj rad.

U redu je ako ga ne das. Ne dam ni ja bas sve. Ali stosta sam kacio ortacima ovde, sto javno sto privatno, pa imam neke svedoke.

Izadji na crtu. :cao:
OK... OndaK nesto prigodno ;)
http://soundcloud.com/user738286968/merrily
:mrgreen: :bravo:

Ovo ide na zvono :mrgreen:
Poceca me na neki Carulli-jev Rondo (iz G) koji sam cvirio tim tempom, kad bih ga nasao na YT (ili ocvirio) totalno bi se zaprepastili koliko slici poput Looney Tunes-a. Neki srednji deo, allegro/allegrissimo. :mrgreen:

Da, adendum, ne bi to mogo sad da ocvirim p-i-m-a, da ga hebes. Mozda posle jedno 2 meseca vezbanja, svaki dan, jedno te isto. Napamet. Ali Rondo izuva. Brz je , ne ko one smaracine po YT. Mada sam ja tad imao neki metronome koji me ne bi cudilo da je Insa pravila (ko igra sah zna). Nisam ga ja tu puno cimao sa 120bpm. U klasicnoj muzici ionako to ne pise, pise ono talijanski, ali pisalo i na mom metronomu, tako da sam ga ja napenalio di treba.

Secam se da sam mnogo ponosan bio. Elem, zweljo, daj nesto novije ako imas, ne mora da je virtuozno, ako nisi u medjuvremenu zakrljzao od muke, daj nesto od juce.

I sto manje single notes per string. Trzalica je ubica gitare. :grummel_2:

P.S. Obuzdajte se od komentara na poslednju recenicu, ako to stvarno nije komentar na tehniku trzanja. Zice, na gitari. :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2012, 08:52

Ontopic.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 23 Aug 2012, 09:30

Moog, Hammond, Strat, Hiwatt, Binson Echorec, Colorsound Power Boost... tone to die for.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Aug 2012, 10:26

+™

zwelj

Post by zwelj » 23 Aug 2012, 11:21

Dersu Uzala wrote:Ontopic.

Zapravo: Recuerdos de la Alhambra By Francisco Tarrega.

Mike Oldfield my second best guitar player all time. Prve 3 ploce: Tubular Bells, Hergest Ridge i Ommadawn, apsolutni masterpieces. Mike Oldfield - Making of Ommadawn dokumentarac, topla preporuka.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2012, 11:43

zwelj wrote:
Dersu Uzala wrote:Ontopic.

Zapravo: Recuerdos de la Alhambra By Francisco Tarrega.

Mike Oldfield my second best guitar player all time. Prve 3 ploce: Tubular Bells, Hergest Ridge i Ommadawn, apsolutni masterpieces. Mike Oldfield - Making of Ommadawn dokumentarac, topla preporuka.

Zoki, jer si ti? :cry:

Milanares

Post by Milanares » 23 Aug 2012, 11:44

zwelj wrote:
parker wrote:a bre, izazvan si, ne razocaravaj nas.. da smo na divljem zapadu sad bi lezao u prasini..
Ok momce, smanji dozivljaj... Dersu nije imao lose namere i nicim nije zasluzio da "lezi u prasini". Na zalost, cinjenica je da su velike price i teorije o muzici i umetnosti uopste, sjajan alibi za svakojake oblike relativizacije i manipulacije. Dersu ide samo zdravorazumskom, empirijskom logikom odvajanja zita od kukolja, no ni empirija nije dovoljna kao metoda u kompleksnim epistemoloskim sistemima evaluacije, tako da ako i nema dokumentovanog reprezentativnog outputa, ne znaci i nuzno da ga to diskredituje, jos uvek moze postojati kao potencijal koji ceka svoju priliku. To je cesto Problem mentalne rezolucije pojedinca. Oni sa visom rezolucijom modeliraju kompleksne, visedimenzionalne i polimorfne reprezentacije, resursno daleko zahtevnije i teze za uspesno strukturiranje, zato smo tako cesto svedoci da su u realitetu, primitivne i rudimentarne prirode vrlo sposobne , uspesne i delotvorne jer u okvirima njihovih relativno, siromasnih reprezentacija, nema puno mesta za dvojbe, thread-ovi ideja kojima barataju su visoko prioritetizovane konkretnim, zanemarujuci "periferni mentalni vid" koji je obicno i glavna preokupacija visokorezolutnih, a tu je nezaobilazno i problem super ega koji filtrira sve sto nije u extremima njegovih kriterijuma, lisavajuci ih otelotvorenja i konkretizacije dela... Ovo mi pomalo lici na apologiju zivotnih gubitnika, ili je mozda to tako samo iz vizure apsurda nasih kriterijuma...
Exactly my thoughts...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Aug 2012, 12:31

+kozne gace

parker

Post by parker » 23 Aug 2012, 12:53

U vezi ove opservacije zvane "momče smanji doživljaj"
Ti si šefe juče došao na forum pa kapiram taj tvoj stav. Mi ostali smo ovde malo poduže i nemali broj puta smo istrpeli razne đedove faze i raspoloženja, ovo je bila lepa prilika da da malo legitimiteta raznim stepenima proseravanja (pa i pišanja po smrtnicima sa foruma)!
Tako da, ti sad ispadaš velikodušan u ovoj pobedici i to je lepo, samo moraš da znaš da forum ima svoju istoriju i od pre nego si ti stigao ovde

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2012, 12:58

sinisake wrote:+kozne gace
:1:

Vidi ovi, svadjajuci se, pletu legendu.

Ne mislis?

55?

Stajaznam.

Deki.

Kuki?

Dekikuki?

Kukideki?

Kitakat?

Ovokat?

KnightOfDoomKat?

Tako da ono, to nam je, sto nam je. :bambi: :(

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2012, 13:00

parker wrote:U vezi ove opservacije zvane "momče smanji doživljaj"
Ti si šefe juče došao na forum pa kapiram taj tvoj stav. Mi ostali smo ovde malo poduže i nemali broj puta smo istrpeli razne đedove faze i raspoloženja, ovo je bila lepa prilika da da malo legitimiteta raznim stepenima proseravanja (pa i pišanja po smrtnicima sa foruma)!
Tako da, ti sad ispadaš velikodušan u ovoj pobedici i to je lepo, samo moraš da znaš da forum ima svoju istoriju i od pre nego si ti stigao ovde
Ovo mi je bas merak, ai marifetluk, da si se ti naso prozvanim.

Totalno ne kapiram zasto, pokida' se od smeha, ali jednom da si i ti na tapetu :arrow: :bambi: :metal: :bow: :ziveli:

Imam neki trijalog sa sobom. Figaro i ja. I onaj treci.

Error:{
Djed:_isADick = true;
throwDickErr(Djed.);
}

parker

Post by parker » 23 Aug 2012, 13:12

ne osecam se djede prozvanim, samo sam se nadao da ces dati malo snage beskrajnim razglabanjima i statijaznam..
umesto toga ti se nonsalantno izvuce, malo razocaravajuce..

zwelj

Post by zwelj » 23 Aug 2012, 13:15

Dersu Uzala wrote:Elem, zweljo, daj nesto novije ako imas, ne mora da je virtuozno, ako nisi u medjuvremenu zakrljzao od muke, daj nesto od juce.

Nemam..., sporo se punim a brzo praznim, no eto nam novog desetljeca pa mozda i bude. Evo ti pocuj ovaj izvadak, gde gostovah prebirajuci vibrafon guitar synthom...
http://soundcloud.com/user738286968/hill

Post Reply