Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
mateuspoz

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by mateuspoz » 16 Aug 2012, 11:28

Kopirao sam odgovor prijatelju sa Foruma na pitanje o Marshall Vibratrem pedali, pa evo i za ostale ako vas zanima:

Moja iskustva sa tremolima i vibra efektima su uglavom preko Fenderovih oldtime lampaša, sa mog PiK Swing King by Peca i preko tri pedalice, dve si pomenuo ( Boss i Marshall) a treća je Maxles Tremolo koju mi je Maksa poslao pre 3 meseca da je probam i ocenim...za ostale znam sa Neta i sa procesora ( simulacije ) koji su bili u mom posedu ( u stvari samo jedan, Digitech RP500).
Kod naših gitarista ( i trgovaca ) Tremolo i nije tako popularan efekat tako da ga nema tako često ...
Maksina pedala je solidna, ona liči na ono što se može čuti sa starih pojačala, nije skupa!, ima tehn.podršku od svog tvorca, inače je true bypass, ima dva moda, za širi i dublji tremolo efekat i dva pota, brzina i dubina...odličan rad za 40-tak evrića...
Boss je potut Maksine, rabota slična po zvuku, nije true bypass ali je duplo skuplja...
Marshall mi se ponajviše dopada, ima Vibra i Trem modove, u Vibra zajebanciji oponaša Chorus-Lesllie-Rotary efekte, kada ga uključiš stereo, na dva ampa, jebe kevu... može da se namesti taj rotirajući zvuk Jimmie Vaughan iz njegovog vremena sa The Fabulous Thunderbirds, ja volim to neprestano raštimavanje u krug...
...u poslednje vreme iz svoje svirke isključio sam dosadni i svuda prisutni Chorus ( posebno ovaj moj sterilni Boss CE3, dojadio i Bogu i ljudima ...), dakle, Vibra iz Marshalla a Trem iz pojačala...ako je amp bez tremola onda moraš da se saviješ i da premestiš opciju, ništa teško...
.... Marshall Vibratrem je pedalica koja ima punu sigurnost opstanka u mojoj kolekciji, orodili smo se...
Svirali, ševili i :ziveli: !!

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Aug 2012, 10:43

Mislim da sam zreo za pedalbord, slozile se sve kockice. :kokice:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 30 Aug 2012, 10:48

Kill surf city wrote:Mislim da sam zreo za pedalbord, slozile se sve kockice. :kokice:
Možda sam propustio, jel si završio ono oko dileja? Nismo se čuli od onda.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Aug 2012, 10:51

Jok, pobeze mi. Nije frka, mogu i bez dileja. Problem je sto mi za dilej potrebe odgovara iskljucivo ta pedala, nijedna druga, pa dok ne naleti jope po nekoj ok ceni, sviricu bez. :nixweiss:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Aug 2012, 11:15

šta juriš?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Aug 2012, 11:18

Spoiler:
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Aug 2012, 11:20

Kill surf city wrote:
Spoiler:
Image
:lol: Bio za 120e, jbg...ni ja nisam stigao. Bice ih kontam :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Aug 2012, 11:21

artist u bgu je mislim predstavnik ehx-a, moš naručiti kod njih sto posto... a možda čak i mitros ima, jes da će te izaći skupo, al generalno je skupa :mrgreen:

a što mora baš ta?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Aug 2012, 11:22

@ Nemanja

Cekao sam dva dana da mi covek javi da li je prvi kupac uzeo ili ispalio, ne spominji. Image

@Duane

Ne trebaju mi simulacije uopste, samo digitalija, revers, modulacije, ton pot, luper tog tipa, i preseti.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 30 Aug 2012, 11:43

Naleteće, ima toga kapiram...

umart

Post by umart » 30 Sep 2012, 01:23

i moje dugo i lijepo prijateljstvo sa cherubovim pedal stimerom se na moju zalost izgleda danas zavrsilo.elem,roknuo je,gazim ali nece da se upali,kao se nesto upali kad nadljudski nagazim pedalu,ali tad displej krece da treperi,kao ocita ton i LED-ovi rade,ali je sve to idimi-dodjimi plus ne moze da se ugasi posle.propusta zvuk,salje struju dalje (kontam mozda ga je ovo ubilo,isao sam logikom da mi on salje struju dalje a ne NS2,jer je bio 19 e,da bih sad skontao da me dobar pedal stimer izadje mnogo vise nego polovan NS2 :( ) .ovo me je marfi pakosno kaznio jer sam onoliko pljuvao behringer-ov stimer.ako me popravka ne izadje smijesno jeftino (sta sumnjam da ce,jer je digitalija u pitanju) rijesih da ulozim u tu2 ako ga nadjem polovnog,ako ne da se istresem za tih 9000 i uzmem tu3,da znam sta sam kupio.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Sep 2012, 11:54

Za te pare mozes uzeti ili polytune ili pitchblack (kojih ima kod nas), ili GuitarFetish stimer, a mozda i onaj Hardwire polifoni stimer. Kontam da su sve to srecnije varijante od TU2/3, jer njih uglavnom prati los glas po pitanju nizih stimova i bas gitara (nije sad da ne rade uopste kao ovi jeftini, ali veoma sporo hvataju)

umart

Post by umart » 30 Sep 2012, 14:22

sinoc se stimovao na mravovom tu2,pride mi i pukla zica,pa sam E (100ka,cini mi se) morao za dvije pjesme da spustam u H,bez ikakvih problema tu2 hvata i jako,jako brzo.mislim,ne mora bas tu2 da bude,vec sam okacio oglas,moze bilo koji od pouzdanih brendova,samo mora da je hromatski i da ima izlaz za struju.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Sep 2012, 15:40

Ja bih otisao i probao Polytune Mini, i ako ti odgovara za nize stimove njega bih uzeo bez razmisljanja. Mada dobro, moguce da sam ja sada u TC fazonu. :hide: :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Sep 2012, 16:10

Dunno, ja ipak ne bi mini zbog nedostatka baterije, i pored borda i svega, kontam da je stimeru baterija neophodna jer ga opet nosis gde god stignes, ili ga kuci izvadis da se nastimujes itd

Locked