Gitare marke Vintage

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Vintage gitare

Post by guv'nor » 21 May 2008, 02:06

Funkomat wrote:Lenny gitara je stvarno savrsena i izgleda neverovatno ali koja je poenta imati potpuno istu gitaru kao neko drugi...? Koliko god voleo SRV-a... Nema nista jedinstveno i licno u toj gitari tj bilo ko sa toliko para moze da ima istu... Bolje uzeti novu i licno je s'ebati kroz svirku.
Takve gitare uglavnom ne uzimaju sviraci, vec kolekcionari. Tako da...

kalkulus

Post by kalkulus » 21 May 2008, 13:38

sirac-šunka wrote:Lepo se mi posalismo, ali niko da odgovori coveku:
kalkulus wrote: da li je neko imao iskustva sa ovim gitarama?
...ma u stvari i znam sta bi ti odgovorili:
"Pa dobro taj Vintage, ali za te pare moz' da si kupis Yamahu Pacifica 112"

:D :D :D
to znam i sam, ali ne pomaze mnogo :)

najverovatnije cu i uzeti Pacificu, samo me je zanimalo ima li neko neshto pametno da kazem o ovim gitarama

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 May 2008, 14:37

Ja bih i vise voleo da uzmes Vintage i da na kraju svima kazes kako je mnogo bolja od damn pacifica-e! :D
Ali , razumem te... rizikujes da ne ispadne bas tako...

Jedino sto ja jos mogu da ti kazem (mada se plasim da ti ni to nece biti od neke vece pomoci), meni se bas svidja izgled i shmek ovih Vintage-gitara. Dosledniji je oblik stratocasteru, a Pacifica ima nekako malo modifikovanu liniju (u odnosu na origilan) koja me strasno nervira. Isto mi se vise dopada, kad je vec stratocaster da bude sa tri singla. A relic izgled je stvar ukusa i meni se i to dopada.

Najbolje da uradis uporedni test, odes u taj music media centar (kako vec), probas Vintage V6 jos jednom, a onda brzo u Mitros pa probas i Pacificu i sve ti bude jasno :D . Ili da su nasi prodavci normalni pa da mozes da kupis i odneses kuci obe gitare, isprobas ih lepo na tenane i preko istog pojacala i na kraju posle par dana jednostavno vratis gitaru koja ti se manje svidja :mrgreen: . Tako nesto je sasvim normalno negde sa strane. Pa i kod nas postoji zakon po kome prodavac mora da vrati novac, ako kupac iz bilo kog razloga nije zadovoljan robom i to cak i posle nedelju dana!!! Samo, svi bi oni da izvradaju ovo.

I jos da dodam:
@guv'nor; funkomat: :off-topic:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 May 2008, 17:01

sirac-šunka wrote:@guv'nor; funkomat:
Izinjavam se, nisam znao da samo ti smes da pricas o lenny gitari.
Sledeci put cu da te pitam na pp pre nego sto kliknem na submit.

I jos da dodam: :kiss:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 May 2008, 17:15

Dobro de ne moras da budes sarkastican i da me prozivas na svakoj temi. Ja nisam ni pricao o Lenny gitari i ne znam otkud se ona stvorila na ovoj temi, samo mi bejase zao coveka koji je trazio pomoc oko Vintrage (Vintage kao trade mark) gitarama, a mi ispisali dve strane postova samih gluposti.

A da lenny-u ovde nije mesto - nije, pa se ti ljuti koliko hoces. To mu dodje default off-topic. Nekome je slika Vintage gitare licila na doticnu gitaru i eto pokrenu se prica...

Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio, nije mi to bila namera.
Ako prihvatas, evo ti nazad ovaj poljubac, samo bez sarkazma
:kiss:

Friends?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 May 2008, 18:13

sirac-šunka wrote:
Friends?
Naravno. :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 May 2008, 18:32

:butthead:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 May 2008, 18:37

Ako budem prolazio pored tih... masmediologa, kako se već zove firma... baciću pogled. Ima i Aria par STG modela koji su "oguljeni" ala Stivijeva "First Wife" - ima ih povremeno u Skyju, za istu cenu kao klasični STG modeli, oko 100 evra - i oderotine nisu prave (kao u slučaju Fenderove Custom Shop serije), u pitanju je strateški raspoređena farba. "Colour code" im je AGS (Aged Sunburst):

Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 May 2008, 19:03

jao izvin'te ja sam kontao vintage u tom fazonu, jer vintage kolko znam znaci nesto starije ali zavida vredno... ma u principu sve sto nije fender me ni neinteresuje...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 May 2008, 22:39

Ja sam citao u TOtal Guitar-u o Vintage gitarama pre 2 godine....tacnije o VIntage Icon Series..evo da malo napisem sta su oni rekli jer je ja nisam svirao,a ovi su cini mi se realni oko robe,jer nije reklama vec test...:
VIntage V6 Icon (kopija Stratocastera) oko 300evra
proizvodi se u Vijetnamu,telo od topole,rosewood fingerboard,wilkinson magneti.....ima klasican ton, finish je dobro uradjen...e sad kao dobre strane su :lepa gitara, dobro izradjena,klasicni ton, a protiv je "it's hard to knock at that price sta god to znacilo.....:)
cini mi se da hoces Stratoliku gitaru,pa o LEs Paul varijanti necu pisati...u svakom slucaju ovi je prilicno nahvalise za te pare....

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 May 2008, 23:48

Guitar_thrill wrote:...a protiv je "it's hard to knock at that price sta god to znacilo..... :)
Mislim da to znači nešto u stilu "Teško joj je bilo šta zameriti, uzevši u obzir tu (nisku) cenu."

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 May 2008, 10:14

Rocket Roll wrote:
Guitar_thrill wrote:...a protiv je "it's hard to knock at that price sta god to znacilo..... :)
Mislim da to znači nešto u stilu "Teško joj je bilo šta zameriti, uzevši u obzir tu (nisku) cenu."
pa i ja sam tako nekako mislio, ali ne vidim sto je to lose :? :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 May 2008, 11:05

Ma to ti je taj britanski humor... oni to stave u taj deo rubrike "Loše strane proizvoda" kad nemaju ništa pametno da kažu... ko će ih razumeti... čaj im udara u glavu... a i ta svakodnevna kiša...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 May 2008, 11:55

:) pa moguce, caj....djavolje delo......za VIntage Les Paul imitaciju su u lose strane napisali da te ledja bole jer je teska gitara.....

kalkulus

Post by kalkulus » 22 May 2008, 14:13

Jedino sto ja jos mogu da ti kazem (mada se plasim da ti ni to nece biti od neke vece pomoci), meni se bas svidja izgled i shmek ovih Vintage-gitara. Dosledniji je oblik stratocasteru, a Pacifica ima nekako malo modifikovanu liniju (u odnosu na origilan) koja me strasno nervira. Isto mi se vise dopada, kad je vec stratocaster da bude sa tri singla. A relic izgled je stvar ukusa i meni se i to dopada.
znam, izgledom su definitivno vernije Stratocasteru od Pacifice shto mi se jako svidja

e sad, shto se magneta tice, ja se tu josh lomim da li da uzimam SSS ili HSS kombinaciju ali videcemo. generalno, shta god da uzmem radice mi odlicno posao za prvo vreme, tako da mozda i ne treba toliko da lupam glavu oko toga
Najbolje da uradis uporedni test, odes u taj music media centar (kako vec), probas Vintage V6 jos jednom, a onda brzo u Mitros pa probas i Pacificu i sve ti bude jasno :D .
vec planiram tako neshto. video sam da i jedni i drugi imaju Roland Cube 30 pojacala(koje je jedan od kandidata za pojacalo, ali to je za drugu temu), tako da mogu i na istom pojacaju da ih isprobam radi boljeg poredjenja

shto se Les Paul kopija tice, nisam probao ali sam video da imaju par komada. mozda sledeci put

Post Reply