Practice pad

Moderator: zolideathmetal

raskee_drummer

Practice pad

Post by raskee_drummer » 21 May 2008, 16:24

E ljudi (bubnjari), koliko practice pad mozhe da pomogne, mislim pri vezhbanju-kakav je osecaj kada se vezhba na njemu...jer nemam prostor gde da vezhbam na svom akustichnom bubnju, stoji mi u stanu, ali bi me ljudi iselili u roku od pet minuta kada bih svirao :D

E sad, Derrick, znam da ti imash iskustva sa svojim (padicom), jer si spomenuo da si ga pazario u ritam centru-na nekom od topic-a...da li da uzmem padic, da li bi mi pomogao koliko toliko? Jer sutra dolazim u bg, pa da li da iskamchim nekog kesha od matoraca... :D :D

?

Drobac
MF veteran

Re: Practice pad

Post by Drobac » 21 May 2008, 17:12

Ma bre, izrezes parce sperploce debljine 10mm, zalepis na to podlogu za misa i eto ti pada.

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 21 May 2008, 17:29

Drobac wrote:Ma bre, izrezes parce sperploce debljine 10mm, zalepis na to podlogu za misa i eto ti pada.
I to je tačno, ali ako želiš pravi practice pad, on kosta oko 1500 dinara (nisam siguran, morao bi da pitas). Osecaj je potpuno isti kao na dobošu, samo se ne čuje ništa. :wink:

sepsa

Post by sepsa » 21 May 2008, 21:02

Ne znam koliko moze da ti pomogne; jedan moj drug (bubnjar) je isao na casove iz Zrenjanina za Beograd (sat ipo 30 evra+karta do BG-a) tri meseca; nije ni jednom udario bubanj kod tog lika, nego je svirao na pedu.
Posle je imao snimanje sa njegovim bendom i nije mogao da svira uz metronom (pa su ga sutnuli iz benda); po meni prektis ped ti je da malo doteras tehniku svoju.
Ako vec nemas prilike da sviras pravi bubanj, postoji bolja varijanta (ali skuplja); neke "plastike" od kevlara (ili od cega vec); k'o zenske carape, samo dosta tvrdje.
Imas ih u svim dimenzijama k'o i prave plastike, ne proizvode zvuk, samo je to sranje umesto plastike raspleteno unutar metalnog obruca.
Ali, k'o sto sam rekao-skuplje su od obicnih plastika.
Napravi bend, pa ga mlati na gajbi gde probate.
:D

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 21 May 2008, 21:38

sepsa wrote: Ako vec nemas prilike da sviras pravi bubanj, postoji bolja varijanta (ali skuplja); neke "plastike" od kevlara (ili od cega vec); k'o zenske carape, samo dosta tvrdje.
Imas ih u svim dimenzijama k'o i prave plastike, ne proizvode zvuk, samo je to sranje umesto plastike raspleteno unutar metalnog obruca.
Ma to je tek sranje, imas utisak da udaras kao kroz sir. Pad je za vezbu, a pored vezbe na njemu, moras svirati i na pravom bubnju. To se podrazumeva.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 21 May 2008, 21:38

Ako smem ja nesto da kazem :oops: :D

Brate mozes da napravis ceo kostur bubnja, aka moj bubnjar je na savet lika koji ga je ucio (a i zbog buke ) u pochetku drzao nesto sto je taj lik koji ga je ucio zvao vezbalica ,naime to je u sustini metalna konstrukcija koja ima napravljene krugove od spera i preko tih drvenih krugova (koju su velicine redom od dobosa pa preko prelaza) nalepljenu gumu i onda preko toga onaj pad za misa (od kompa) .
Dole je imao jedan jastucic (lepo uradjeno, metalna kocka tapacirana )koji je imitirao bas bubanj , tu je isla papuca a za cinele je koristio izrezan karton :D

Znaci kompletno besumna stvarcica na kojoj mozes da vezbas po ceo dan a da ne pravis veliku buku :D

Eto i ja kao nesto znam,ahhaahahah

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 21 May 2008, 22:19

Ja sam tako napravio elektronac. :mrgreen:

MantraH

Post by MantraH » 21 May 2008, 22:27

Ako zelis da vezbas tehniku ,nadji nesto ,u odredjenoj meri mekano,tipa malog jastuka i cepaj....
Ako zalis osecaj (za bubanj) nadji ili kozom (il s'cim vec) oblozenu svesku,tj. neki tefter,ili gumu....

p.s. pomocni pad ti je uglavnom sticanje tehnike....i da napravis ceo set bubnjeva,moras imati prakse na pravim(akusticnim) da bi stekao pravi osecaj.... Eee a mogu i elektonciiiiii :wink:

sepsa

Post by sepsa » 21 May 2008, 22:45

Znam da su te "plastike" sranje.
:)
Mozes i da napunis bubanj, tj. da sabijes u njega brdo tkanina (majice, jastuke i tako te gluposti), cinele izlepi skroz flasterima sa donje strane a izmedju konte isto stavi tkaninu neku.
Ako ne mlatis bubanj ne bi trebalo nesto preterano da prave buku.
Sranje je zvuk, ali ipak sviras svoj bubanj...

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 22 May 2008, 02:22

sepsa wrote: Napravi bend, pa ga mlati na gajbi gde probate.
band imam...imali smo gajbu, ali su nas isterali pre 2 meseca zbog prevelike buke... :cry:

raskee_drummer

Post by raskee_drummer » 22 May 2008, 02:23

Hvala svima, na objashnjenjima i savetima...:D

sepsa

Post by sepsa » 22 May 2008, 10:41

Nadji drugi bend, onda; ili nekog novog clana sa normalnim komsilukom...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 22 May 2008, 10:49

sepsa wrote:Znam da su te "plastike" sranje.
:)
Mozes i da napunis bubanj, tj. da sabijes u njega brdo tkanina (majice, jastuke i tako te gluposti), cinele izlepi skroz flasterima sa donje strane a izmedju konte isto stavi tkaninu neku.
Ako ne mlatis bubanj ne bi trebalo nesto preterano da prave buku.
Sranje je zvuk, ali ipak sviras svoj bubanj...

E da ,ja sam cuo kao da mozes da prekrijes bubanj neki cebetom i onda kao kad lupas nista se ne cuje ??? a cinele kao zalepis maramicu na njih (kao kad se denfuje dobos)???
Funkcionise li to,tj. koliko utisava bubanj?

sepsa

Post by sepsa » 22 May 2008, 11:45

Za cebe ne znam (a i kako da ga lupas kad' je prekriven cebetom)?!?
:?
MaramicA ne pomaze bas nesto, ali maramicE da.
Ta varijanta sa tkaninama, majicama i flasterima (moj izum) je proverena od strane mene; svaki spot sam snimio tako, jer se od bubnja nista nije culo.
:D :D :D
Iako jako mlatim, kad sam ga napunio i izlepio, bubanj je bio izuzetno tih.

iggydrum

Post by iggydrum » 23 May 2008, 15:05

Practice pad je kako samo ime kaze pad za vezbanje, ali iskljucivo rudimenata, rucne tehnike. Probao sam mnoge i nijedan mi nije bio slican bubnju, odavno sam prestao da ga koristim, kao najbolja varijanta se pokazala varijanta koju ti je jedan od mojih prethodnika napisao: na parce sper ploce zalepis gumu, a preko podlogu za misa. Imao sam i remo practice set, koji ima obruce i skroz je od nekog drugog materijala, i to je zaista dobra stvar, ali kosta kao novi nizerazredni bubanj.

Post Reply