Laney CUB12R ?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sonnyboy

Laney CUB12R ?

Post by sonnyboy » 03 Sep 2012, 08:00

Ukoliko neko ima iskustva s ovim pojacalom (na live klubskim nastupima) ... svaka info je dobrodosla.

Sviram u rock, funk, pop cover bendu koji radi sa 3 instrumenta (bubanj, bas, gitara) i vokalima, te gitara mora dosta toga da pokriva u svirci. Bend je srednje glasan (nismo tihi a nismo ni preglasni) a treba mi pojacalo koje moze u takvim uslovima da se dovoljno pojaca i ostane clean (imam razne pedale za potrebe gain-a) - znaci, da me cuju momci iz benda na bini (naravno sve bi to bilo ozvuceno preko razglasa ali s obzirom na to kakvi su monitori po BG klubovima radije bih da se oslonim na pojacalo).

Eventualno Laney VC30 112? Mada je to vec skuplje (ali deluje kao da bi to moglo glat da pokrije gorenavedeno).

S obzirom da je probanje u radnji potpuno drugacije od live uslova, bio bih zahvalan ako bi neko pomogao konkretnim savetom.

sonnyboy

Re: Laney CUB12R ?

Post by sonnyboy » 04 Sep 2012, 08:57

sonnyboy wrote:Ukoliko neko ima iskustva s ovim pojacalom (na live klubskim nastupima) ... svaka info je dobrodosla.

Sviram u rock, funk, pop cover bendu koji radi sa 3 instrumenta (bubanj, bas, gitara) i vokalima, te gitara mora dosta toga da pokriva u svirci. Bend je srednje glasan (nismo tihi a nismo ni preglasni) a treba mi pojacalo koje moze u takvim uslovima da se dovoljno pojaca i ostane clean (imam razne pedale za potrebe gain-a) - znaci, da me cuju momci iz benda na bini (naravno sve bi to bilo ozvuceno preko razglasa ali s obzirom na to kakvi su monitori po BG klubovima radije bih da se oslonim na pojacalo).

Eventualno Laney VC30 112? Mada je to vec skuplje (ali deluje kao da bi to moglo glat da pokrije gorenavedeno).

S obzirom da je probanje u radnji potpuno drugacije od live uslova, bio bih zahvalan ako bi neko pomogao konkretnim savetom.
Niko? auuu :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Sep 2012, 09:06

Mnogi su ga svirali, ali ne u tim uslovima ili ne tako chesto u tim uslovima da bi znali da ti kazhemo kako se pokazalo pojachalce

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Sep 2012, 11:35

Pošto su na pojačalu odvojene Gain i Volume kontrole, sigurno može da se otpanji dovoljno a da ostane clean, a gain podešavaš u odnosu na to koliki output imaju magneti, ako naravno želiš da bude strogo clean podešavanje i da break up-a ne bude ni u tragovima.

Što se glasnoće tiče, GARANTUJEM da će ti biti dovoljno glasno za binu. Štaviše, mislim da nećeš ni moći da pojačaš da pojačalo proradi kako treba. No, ja sam sa tim svojim stavom ovde već dosadan. :lol:

Reference radi, trenutno sviram Fender Blues Jr.-a u sličnom bendu, a pre toga sam svirao Carvin Vintage 16 pojačalo, i ni jednom ni drugom nije manjkalo glasnoće, naprotiv, a CUB12R treba da je isti ballpark...

sonnyboy

Post by sonnyboy » 04 Sep 2012, 11:43

Baba Slim wrote:Pošto su na pojačalu odvojene Gain i Volume kontrole, sigurno može da se otpanji dovoljno a da ostane clean, a gain podešavaš u odnosu na to koliki output imaju magneti, ako naravno želiš da bude strogo clean podešavanje i da break up-a ne bude ni u tragovima.

Što se glasnoće tiče, GARANTUJEM da će ti biti dovoljno glasno za binu. Štaviše, mislim da nećeš ni moći da pojačaš da pojačalo proradi kako treba. No, ja sam sa tim svojim stavom ovde već dosadan. :lol:

Reference radi, trenutno sviram Fender Blues Jr.-a u sličnom bendu, a pre toga sam svirao Carvin Vintage 16 pojačalo, i ni jednom ni drugom nije manjkalo glasnoće, naprotiv.
To volim da cujem! Hvala puno :)
Mada vidim na stranim forumima svi isticu kako je Blues jr. glasniji od vecine drugih 15w lampasa.

U svakom slucaju ovo je dobra polazna tacka - ici cu do radnje da probam (doduse u drugacijim uslovima) ali valjda ce se osetiti.

A sto se tice strogog clean podesavanja - cini mi se da je sa lampama uvek lepse kada ima malo break-up-a i kad teras lampe da ozbiljnije rade.

Hvala puno na info.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Sep 2012, 11:53

sonnyboy wrote:To volim da cujem! Hvala puno :)
Mada vidim na stranim forumima svi isticu kako je Blues jr. glasniji od vecine drugih 15w lampasa.
Nema na čemu naravno. :ziveli: To što kažu da je glasniji, šta ja znam... :? Nisam isprobao gomilu pojačala u tom rangu da mogu da poredim, ali samo znam da je meni BJr. sa gainom na 4 (jer preko toga pri jačem okidanju desnom rukom već malo kreće break up, a to mi ne treba) i master volume na 4, ja sam i više nego dovoljno glasan na bini, ne sećam se da sam se pojačao preko toga. No, ok, možda mi je bend takav da nema potrebe.

U svakom slučaju, verujem da će CUB12 odogovoriti na tvoje potrebe što se tiče glasnoće, skoro sigurno, pa i malo preko toga. :)

Post Reply