Karamelizovan Stratocaster

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Hillybilly

Re: Karamelizovan Stratocaster

Post by Hillybilly » 04 Sep 2012, 12:34

Dersu Uzala wrote:Ih svi. Guv'nor i cenim Dr. Greenthum' have a field day there, sonnyboy, field day. Da nema nikog drugog da dise u eteru, samo zbog njih dvojice papaka bi se kacio ovde. I Pece. Mada nas je Peca odje Bo. Zasad. K'el domazh.

I tako.
Taman posla, redovan sam ovde, mada se jako uzdrzavam od postovanja. Cenim da je tako bolje... A uvek raspolozen da pomognem kome god, samo od sad iskljucivo preko PP...
Interesantno kako je forum kao zivo bice, na momente divan a na momente :povrac: ...
No da ne kvarim temu...
Gitara je prelepa a javor jos lepsi! Ja nisam neki fan tih sarenih javora ali ovaj izgleda fantasticno! :ziveli:

Gagi909

Post by Gagi909 » 04 Sep 2012, 14:59

Usred Zala wrote:
Gagi909 wrote:Hvala svima na divnim komentarima.
Ja nažalost imam primedbe i nadam se da mi nećeš zameriti i shvatiti loše.

Već prve slike mi se nisu dopale, mislim na onu vrstu javora uz onakav finiš tela. Ja neću reći da je to kič, ali meni to nikako ne ide. Narvno, to je stvar ukusa, nekima se kao što smo videli to izuzetno dopada do ovacija.

Sa druge strane radio si vintage gitaru, a stavio moderne kapice na Telca. Taj detalj mnogo govori o ozbiljnosti majstora.

Najzad, ovaj relic je potpuno neprirodan, vidi se da je rađen "nasilno". Sigurno je bolje da ništa nije dirano.
Kako god, mislim nijes secer u vodu... ozbljnost majstora zbog kapica? cccc

Sto se tice gitara, veruj mi da ne znas ozbiljnijeg coveka, druze, to je meni leba, nemam drugo nishta. A

Strat je uzivo zapanjijuce delovao, ko god ga je video reko je eee da ne znam da nije stara kladio bi se da jeste.

Kad smo vec kod relica, ja se ne merim sa starim gitarama vec sa Fender Custom Shopom, ovo je sigurno ravnomerno ili cak bolje.
A staru gitaru nikad niko nece zameniti ili replikovati...

Za mog druga Custom Shopa Tributa, slika neobradjena kao i sve ostale...

Image

Usred Zala

Post by Usred Zala » 04 Sep 2012, 17:14

Gagi909 wrote: Kako god, mislim nijes secer u vodu... ozbljnost majstora zbog kapica? cccc
Naravno, nego kako! Ako se radi klon onda je svaki i najsitniji detalj neobično važan inače to nije klon već samo manje ili više (ne)uspela imitacija.
Gagi909 wrote: Kad smo vec kod relica, ja se ne merim sa starim gitarama vec sa Fender Custom Shopom, ovo je sigurno ravnomerno ili cak bolje.
Uzeo si mi reč iz usta - Fender Custom Shop Time Machine serija gitara je vrhunski relic na kojem treba učiti. Tamo je svaki metalni deo ostaren uključujući i šrafove koji drže pickguard recimo. To sve izgleda vrlo prirodno, ne tako da se vide potezi šmirglom, ciklingom ili već čime, tamo je svako i najsitnije oštećenje vrlo prirodno. Ti možeš da se ljutiš koliko god hoćeš i da budeš prepotentan koliko god ti sujeta dozvoljava, ali ovaj tvoj rad nema blage veze sa Fenderovim radom!

pedja 81

Post by pedja 81 » 04 Sep 2012, 21:03

Radis ti ovo druze vrhunski sto se tice same izrade,ali nije mi ni malo jasno kakav je to relic kad je telo unisteno a vrat nov?Ili ja lupam gluposti,mozda tako treba.Ipak majstor si nema sta.

Gagi909

Post by Gagi909 » 04 Sep 2012, 22:07

Usred Zala wrote:
Gagi909 wrote: Kako god, mislim nijes secer u vodu... ozbljnost majstora zbog kapica? cccc
Naravno, nego kako! Ako se radi klon onda je svaki i najsitniji detalj neobično važan inače to nije klon već samo manje ili više (ne)uspela imitacija.
Gagi909 wrote: Kad smo vec kod relica, ja se ne merim sa starim gitarama vec sa Fender Custom Shopom, ovo je sigurno ravnomerno ili cak bolje.
Uzeo si mi reč iz usta - Fender Custom Shop Time Machine serija gitara je vrhunski relic na kojem treba učiti. Tamo je svaki metalni deo ostaren uključujući i šrafove koji drže pickguard recimo. To sve izgleda vrlo prirodno, ne tako da se vide potezi šmirglom, ciklingom ili već čime, tamo je svako i najsitnije oštećenje vrlo prirodno. Ti možeš da se ljutiš koliko god hoćeš i da budeš prepotentan koliko god ti sujeta dozvoljava, ali ovaj tvoj rad nema blage veze sa Fenderovim radom!
Druze, ovaj poslednji je Rory Gallagher tribute. Uzmi trazi slike na netu originala Fendera pa onda pricaj, ocigledno da nisi znao da je Rory Gallagher tribute.

Nije frka ne ljutim se nimalo, ja sam vec pricao da nisam bas prijatelj nitra niti relica. Ljudi to od mene traze i narucuju, verovatno im je ok kako i sta radim.

Nishta mi neznaci da pravim kopije fendera, vec svoje gitare i modele.

Jebe se meni za relic, a zamalo nema zemlje na planeti gde se nesvira moj relic.

Kapiram da ima ljudi sto im neodgovara moj ton i fazon, meni je to ok, ima ljudi sto i meni ne odgovaraju pa ih ne optuzujem.

Nikad se nebi pravio fin kad nisam, da bi prodao gitaru ili potencijalnoj musteriji ostavio dobar utisak.
To bi znacilo da sam ga zajebo/prevario!

Ali kad kupis moju gitaru dobices parce mog srca kao i prolivenu krv i znoj uz gitaru...

Gagi909

Post by Gagi909 » 04 Sep 2012, 22:47

Usred Zala wrote:
I ja relicujem svaki detalj i najmanji metalni deo, cak i lakiram isto kao fender nekad, imam razne literature koje se bave samo starim fender finishom nachin i kojim redosledom stu radili i nanosili.

Ne vidi se na slikama sve 100% kao sto jeste. Evo primer tela koje sam danas montirao na oridinal USA Strat iz 97.
Gitara je imala telo od jasena neverovatno tesko i covek je hteo samo telo da zamenim.

Nije mi jasno kako mozes da sudis onom pticjem javoru i boji hat je covek tako narucijo, sve sto si video od mene to su ljudi tako trazili!

Isti 2 tone sunbusrt a sasvim drugacije izgleda...

Image
Image

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Sep 2012, 16:56

Dersu Uzala wrote: Ih svi. Guv'nor i cenim Dr. Greenthum' have a field day there, sonnyboy, field day. Da nema nikog drugog da dise u eteru, samo zbog njih dvojice papaka bi se kacio ovde. I Pece. Mada nas je Peca odje Bo. Zasad. K'el domazh.

I tako. :cao:
:1: :cao: :) :kiss:

Bilo je dobrih postova o tome kako je gitara sama po sebi kičerica od najranijih dana, tako da te fore slabo piju vodu, pogotovo kada je električna u pitanju.
Možemo da pričamo i o tome kako JA ne volEm fensi javor na Fenderolikim instrumentima, a pogotovo ne na instrumentima kojima je finiš tela besprekorno očuvan, sjajan i nov. Mada je i to isto toliko relevantno koliko i koju boju čarapa i koji model gaća preferiram.
:bambi:

Sve u svemu, karamelizovani strat je odlično odrađen kao i ostatak okačenih relica (one mi malo više prijaju :) ), a to je jedino bitno. Samo napred! :ziveli:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 06 Sep 2012, 09:24

@Gagi909,nesto mi upada u oci i vrlo mi smeta;citam tvoje postove od pocetka i nije mi jasno odakle taj poriv da ubedjujes ovde ljude koliko je ogromno tvoje znanje i koliko si dobar u tome sto radis!?Jel to samo puko hvalisanje ili mozda reklama ili nesto trece?Pa da sam ja na tvom mestu i da imam toliko narudzbina i da su mi gitare skuplje od nekih customa i da se moj relic moze naci i u Burundiju,jel znas koliko bi me bolelo sta o mom radu misli neki tamo Dersu i ostali!?U tom magnovenju da dokazes koliko si dobar,ponekada si i smesan!Naravno da svako vrlo dobro poznaje Roryjevu gitaru ali isto tako znamo ko je John Surh a ti recimo ne znas!Relic ti je matematicki savrsen ali se vidi iz aviona da je to "gladjeno i jadjeno"I da,ozbiljnost majstora se vidi i u kapicama...Ako mislis da se izreklamiras ,nacin ti je potpuno pogresan...Ipak je ovo zemlja Srbija i ako mislis da ces uz pomoc bezkrajnih polemika i par fotografija primamiti nekog Srbina da ti naruci gitaru "na nevidjeno",zaboravi! :ziveli:

Ovo je ipak antologija:
"Ali kad kupis moju gitaru dobices parce mog srca kao i prolivenu krv i znoj uz gitaru..." :bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Sep 2012, 09:59

ja teo da se pokenjam po izjavi al reko aj necu

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Sep 2012, 10:02

Medjutim, dobro on to radi.

A vudn' majnd heving uan of douz. :grummel_2:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Sep 2012, 10:03

Cortex wrote:ja teo da se pokenjam po izjavi al reko aj necu
A j jednom da te pohvalim, bezrezervno.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Sep 2012, 10:05

rockozaurus wrote::
"Ali kad kupis moju gitaru dobices parce mog srca kao i prolivenu krv i znoj uz gitaru..." :bambi:
NIje moro to da kaze. To se podrazumeva, e?

Ako pravis nesto za druge.

Now go y'all touch yourselves.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 06 Sep 2012, 10:50

Ajde,kad nece niko da me popravi,sam cu;htedoh napisati John Suhr...BTW :cekic:

bancika

Post by bancika » 06 Sep 2012, 11:22

po meni nema niceg loseg u tome sto se covek ponosi svojim radom, vidi se da je ulozio puno truda, cut him some slack

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Sep 2012, 11:29

:1:

Post Reply