Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
bancika
Kill surf city wrote:Ovde je Bancika pokrenuo pricu o digitalnom, to i nije bila tema, niti je iko pricao/pisao o tome.

pojacalo iz naslova je digitalno

-
MUzzY
-
Kempler je zlo.
-
komlen_s
imam ja spider IV line 6 15 W i ok je za kucno vezbanje, ali kada prikacis neke pedale izmedju gitare i njega to zna lose da zvuci, ja recimo koristim jackammer j-1 distorziju i prezadovoljan sam u studiju i na svirkama ali ako je stavim pred line 6 iskreno zvuci kao ku... dok wah zuci lepo, uglavnom odlicno pojacalo za vezbanje u kuci, ali nista vise od toga...ja moram da se iscimam da kupim bolje i jace za svirke inace ce ostali clanovi benda da me lincuju, pa cu svakako prodati svoj line 6, ako si zainteresovan pusti pp, pojacalo ima garanciju do aprila sledece godine.
-
epifonacSG
komlen_s wrote:imam ja spider IV line 6 15 W i ok je za kucno vezbanje, ali kada prikacis neke pedale izmedju gitare i njega to zna lose da zvuci, ja recimo koristim jackammer j-1 distorziju i prezadovoljan sam u studiju i na svirkama ali ako je stavim pred line 6 iskreno zvuci kao ku... dok wah zuci lepo, uglavnom odlicno pojacalo za vezbanje u kuci, ali nista vise od toga...ja moram da se iscimam da kupim bolje i jace za svirke inace ce ostali clanovi benda da me lincuju, pa cu svakako prodati svoj line 6, ako si zainteresovan pusti pp, pojacalo ima garanciju do aprila sledece godine.
e hvala ali vec sam ga kupio i ok mi je. za pedale nzm ali ovako mi je sasvim ok

imam jedno pitanje . da li ono sustanje kad se malo jace pojaca ima neke veze sa kablom? zato sto imam onaj koji sam dobio uz gitaru pa nzm da li je zbog njega.
-
Dersu Uzala
Kill surf city wrote:...

Modeling u stvari. Jos niko nije izmislio digitalno pojacalo.
-
bancika
a D u DSP stoji za dudinke

-
Dersu Uzala
A hebote, nemoj da me zezas.
DSP is Digital Sound Processing, originalno, a u medjuvremenu je globalizovano na Digitial Signal Processing. Gde je tu amplifikacija. KOnkretno digitalna. Kako ces ti nesto digitalno da pojacas. Pre nego sto ga pojacas, moras da ga prebacis nazad u analogno. Digitalni signal NEMA SMISLA pojacavati, jer reprezentuje niz brojeva. Sad vec kapiram da me zahebavas. Ako druze.

-
Kill surf city
Kako god, kroz taj spider isto zvuci svaka djitra, moje vintez cedo , neki supercute strat/tele, ili pocetnicka jamaha od 100e. True story. I sve zvuci ko suh k***c.
-
Dersu Uzala
Tvoj prvi link:
Terminology
The term "class D" is sometimes misunderstood as meaning a "digital" amplifier. While some class D amps may indeed be controlled by digital circuits, the power stage deals with voltage and current as a function of time. The smallest amount of noise, timing uncertainty, voltage ripple or any other non-ideality immediately results in an irreversible change of the output signal. A digital circuit also uses physics to operate, but those same errors will only lead to incorrect results when they become so large that a signal representing a digit is distorted beyond recognition. Up to that point, non-idealities have no impact on the transmitted signal. The difference between digital and analogue signals is that digital signals are subsequently interpreted as numbers whereas in analogue signals the exact waveform matters.[1]
Nevertheless, the term "digital amplifier" has gained currency to denote class D amplifiers with significant amounts of digital processing in them.
Ostalo nema potrebe ni da komentarisem. Nemoj da se petljas kad ne kapiras ni napisano.