Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
A jesi razmisljao o
Kontam da cena izadje na isto ako se kupi u nemackoj i prenese preko carine
Kontam da cena izadje na isto ako se kupi u nemackoj i prenese preko carine
Rotosfera? Polovna? 

Između te 3 sprave sam razmišljao i odlučio se za Lex-a. Sve tri pedale su fenomenalne, da se razumemo u startu.
Lex i Ventilator su mi donekle u prihvatljivom cenovnom rangu, pogotovo Lex. Slušao sam to što ima na tubi o obe pedale i nekako mi je Lex možda malo bolji, šta znam, to su stvarno subjektivne stvari, verovatno je nekima Ventilator bolji, to mi je jasno. Prema Lexu me vuče i to što je ipak skoro 90 eura jeftiniji što je tačno onoliko koliko bi platio carinu i porez da ga naručim direkt sa Strymon sajta. Šansa da nekoga nahvatam dok je na turu ili nekom putu da mi kupi taj Ventilator je stvarno mala, ljudi su obično samo jedan dan tamo i glupo mi i da cimam nekog da izgubi i 3 sata na moju pedalu, tako da će verovatno biti kupovina preko neta.
Rotosfera je najverovatnije najbolja simulacija Leslija, svirao sam je zahvaljujući Savi par puta, čak je bila i u posedu kod mene jedno mesec dana sigurno. Kod nje nemam dilemu što se tiče korišćenja sa organom ili sintom, tu je sigurno bolja od ove dve pedale jer ima tu lampu, lep drajv i fenomenalno ofarba zvuk. Probao sam je na Farfisi i nekom klaviru na Kurzweilu, to je zvučalo svetski. Jedino mi se čini da na njen zvuk na gitari dosta utiče ta lampa unutra i ona cela radi kao neki preamp i dosta menja zvuk, tako da je potrebno dosta tvikovanja oko te lampe i količine onog drajva. Sa ove druge dve pedale tu nema problema, nema te lampe i prostije je.
Lex i Ventilator su mi donekle u prihvatljivom cenovnom rangu, pogotovo Lex. Slušao sam to što ima na tubi o obe pedale i nekako mi je Lex možda malo bolji, šta znam, to su stvarno subjektivne stvari, verovatno je nekima Ventilator bolji, to mi je jasno. Prema Lexu me vuče i to što je ipak skoro 90 eura jeftiniji što je tačno onoliko koliko bi platio carinu i porez da ga naručim direkt sa Strymon sajta. Šansa da nekoga nahvatam dok je na turu ili nekom putu da mi kupi taj Ventilator je stvarno mala, ljudi su obično samo jedan dan tamo i glupo mi i da cimam nekog da izgubi i 3 sata na moju pedalu, tako da će verovatno biti kupovina preko neta.
Rotosfera je najverovatnije najbolja simulacija Leslija, svirao sam je zahvaljujući Savi par puta, čak je bila i u posedu kod mene jedno mesec dana sigurno. Kod nje nemam dilemu što se tiče korišćenja sa organom ili sintom, tu je sigurno bolja od ove dve pedale jer ima tu lampu, lep drajv i fenomenalno ofarba zvuk. Probao sam je na Farfisi i nekom klaviru na Kurzweilu, to je zvučalo svetski. Jedino mi se čini da na njen zvuk na gitari dosta utiče ta lampa unutra i ona cela radi kao neki preamp i dosta menja zvuk, tako da je potrebno dosta tvikovanja oko te lampe i količine onog drajva. Sa ove druge dve pedale tu nema problema, nema te lampe i prostije je.
Ja bi bez problema kupio Rotosferu kod nas polovnu sa ok cenom samo je nisam video na oglasima, krenuo sam ovo da jurim i gledam tek pre neki dan.ssmc wrote:Rotosfera? Polovna?
imaš ventilator...
http://rumski.com/forum/showthread.php? ... ventilator
http://rumski.com/forum/showthread.php? ... ventilator
Hvala za link, kapiram da bi ga dao za 300e, razmisliću, nisam siguran za taj Ventilator a pošto ću samo jednom kupovati takvu pedalu hoću da budem 100% siguran 
Edit: Prednost Lexa u odnosu na ove dve pedale je koliko sam skontao mogućnost da se smanji nivo efekta kada je priključen u ulaz za drugo pojačalo i nešto sam čitao da tako može da se prevari kada se koristi u mono lancu (kako bi ga ja inače koristio stalno jer nemam dva pojačala i to se neće skoro promeniti). Ne znam da li tako nešto može da se izvede sa Rotosferom i Ventilatorom. To je baš korisno jer mi je ponekada previše izmoduliran signal, u nekim delovima je to strava a negde bi voleo da je suptilniji a glupo mi da koristim chorus kada bi imao ovako fensi pedalu

Edit: Prednost Lexa u odnosu na ove dve pedale je koliko sam skontao mogućnost da se smanji nivo efekta kada je priključen u ulaz za drugo pojačalo i nešto sam čitao da tako može da se prevari kada se koristi u mono lancu (kako bi ga ja inače koristio stalno jer nemam dva pojačala i to se neće skoro promeniti). Ne znam da li tako nešto može da se izvede sa Rotosferom i Ventilatorom. To je baš korisno jer mi je ponekada previše izmoduliran signal, u nekim delovima je to strava a negde bi voleo da je suptilniji a glupo mi da koristim chorus kada bi imao ovako fensi pedalu

au bre pa ima jedno pola godine/godinu(slab sam s'vremenom) od kako se te rizle prodaju...
Ostalo mi je, možda, par rizli i par flopova :S A mnogo su dobre. Smoking brown - nigga style. Kupio ih na kiosku pre koncerta Sve Barabe na Exitu. Prvo veče su mi drotovi uzeli celo pakovanje 

U pravu si, svi Leslie simulatori su previše mokri (kao i sam Lesie) za 90% gitarske upotrebe.+Hopkins+ wrote: Edit: Prednost Lexa u odnosu na ove dve pedale je koliko sam skontao mogućnost da se smanji nivo efekta kada je priključen u ulaz za drugo pojačalo i nešto sam čitao da tako može da se prevari kada se koristi u mono lancu (kako bi ga ja inače koristio stalno jer nemam dva pojačala i to se neće skoro promeniti). Ne znam da li tako nešto može da se izvede sa Rotosferom i Ventilatorom. To je baš korisno jer mi je ponekada previše izmoduliran signal, u nekim delovima je to strava a negde bi voleo da je suptilniji a glupo mi da koristim chorus kada bi imao ovako fensi pedalu
Ja ću sada opet da budem dosadan

Sva tri simulatora imaju tu najbitniju stavku, da se na sporom setingu čuju odvojeno horn-a i drum, tj da se vrte različitim brzinama, Lex je najjeftiniji i svi potovi imaju dvojne funkcije (što mož' da bude i dobro i loše), ali mnogo hvale ovaj Ventilator već neko vreme, gre'ota ne probati.

-
+kill surfguv'nor wrote: U pravu si, svi Leslie simulatori su previše mokri (kao i sam Lesie) za 90% gitarske upotrebe.
Ja ću sada opet da budem dosadan, ali za taj efekat (kao i još par drugih) je neka blender pedala zlata vredna.
Za te pare more komotno da se napravi odličan pravi vrteći zvučnik. Nije baš stvar za nošenje tamo-amo, ali zamislite brdo tih mogućnosti: postavke mikrofona (može i u množini: pravi stereo ili kvadro zvuk), sve zvuči naravno realno pravi dopler efekat. Danas ima kvalitetnih bezšumnih motora...+Hopkins+ wrote:Hvala za link, kapiram da bi ga dao za 300e, razmisliću, nisam siguran za taj Ventilator a pošto ću samo jednom kupovati takvu pedalu hoću da budem 100% siguran
Ali je to logisticki pakao. Ono, bukvalno kao da nosis jos jedan veliki kombo amp. Za studio je to kul, ali live... ne bih rekao
Zajebi
Radije bih dao 300e za Strymona.
Covece, ako se izuzme resenje tipa gitara-->proc-->razglas, ja mislim da imam skoro najmanji moguci setup (malo pojacalo, mali board, sve max kompaktno), pa me opet mrzi da nosim neopisivo, a vremenom sve vise i vise. Ne kazem da cu odustati od toga jer me mrzi da nosim, ali cisto konstatujem.
E zamisli sad da relativno cesto jos vuces citavu tu skalameriju na svirku, pa ozvucavanje sa bar 2 mikrofona... Recept za instant-suicid, imho.
EDIT: Pretece me kolega Trooper.

Covece, ako se izuzme resenje tipa gitara-->proc-->razglas, ja mislim da imam skoro najmanji moguci setup (malo pojacalo, mali board, sve max kompaktno), pa me opet mrzi da nosim neopisivo, a vremenom sve vise i vise. Ne kazem da cu odustati od toga jer me mrzi da nosim, ali cisto konstatujem.
E zamisli sad da relativno cesto jos vuces citavu tu skalameriju na svirku, pa ozvucavanje sa bar 2 mikrofona... Recept za instant-suicid, imho.
EDIT: Pretece me kolega Trooper.

Ljudi, samo da vam javim da su mi ladno stigli iz Japana uzorci za Luminlay svetleće fret markere...
Okačiću slike kasnije, sad nemam vremena, a napraviću verovatno i posebnu temu da opširnije opišem o čemu se radi.

Okačiću slike kasnije, sad nemam vremena, a napraviću verovatno i posebnu temu da opširnije opišem o čemu se radi.
do jaja! alal vera! ovo sad mora u drugu temu "oprema koju imam"Baba Slim wrote:Ljudi, samo da vam javim da su mi ladno stigli iz Japana uzorci za Luminlay svetleće fret markere...
![]()