Crko` pot na SG-u
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Crko` pot na SG-u
Skoro mi je riknuo jedan Volume potenciometar na SG-u. Ustanovio sam da je od 500K i malo se informisao na netu o ovim vrednostima. Govori se da potovi sa manjim vrednostima (otporom) daju puniji zvuk, dok ovi od 500K naginju ka svetlijem tonu. Ima li neko iskustva sa ovom tezom u praksi? Razmišljam da uzmem Gibson ili Dimarzio pot, medjutim ovdašnji dileri me ubedjuju da uzmem neki jeftin jer je razlika skoro neprimetna.
Dakle, Gibson, Dimarzio ili No name? Šta kažete?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Crko` pot na SG-u
Stavi 500k Gibson ili DiMarzio. AKo je original gibson ja bih mu stavio istoimeni pot.

Nemoj shtedeti na tome, iako je potrosni materijal, ne menja se bash toliko cesto...

Nemoj shtedeti na tome, iako je potrosni materijal, ne menja se bash toliko cesto...
nemanjavelimirovic wrote:Stavi 500k Gibson ili DiMarzio. AKo je original gibson ja bih mu stavio istoimeni pot.![]()

To sto je bilo - to i stavi . Mislim, novo .
naravno nije bitna ni vrednost bitno da pise gibson, to mora da radi
CTS pravi potove i za gibson i za dimarzio i za fender (na svakom je ugravirano CTS malim slovima ako zagledas). Doduse, Fender koji se ovde prodaju su drugaciji (malo jeftinije dodju pod rukom) od onih na zapadu, a dimarzio je verovatno podjednako dobar svuda. Za gibson ne znam. Stavio sam dimarzio u moj LP mini, super radi.

Ne znam koji SG imaš ali Gibson za volume kontrolu koristi 300k lin potove.