METALLICA -

Јеси послушао ти Мегадет? Мени се чини не.Bojjan96 wrote:Precenjen ili ne. I pored "shut up and give me my wah" gitariste.
METALLICA -
Naravno da jesam,da nisam ne bih komentarisao.doyle777 wrote:Јеси послушао ти Мегадет? Мени се чини не.Bojjan96 wrote:Precenjen ili ne. I pored "shut up and give me my wah" gitariste.
METALLICA -
Ова композиција има више муда, него све Таликине...
Није ме увредио, него си ти једини који није прокоментарисао Мегадет, већ само Металику, па сам онда укапирао да ниси слушао Мегадет. Опуштено, бруда, можда је изгледало надрндано, јер сам био уморан, па сам писао пост без смајлија.Bojjan96 wrote:Ako te je moj izbor na neki način "pogodio" il lošije rečeno "uvredio" nije bila namera.
Veliki plus jedan tebi čiko!doyle777 wrote:Не хејтујем ја Талику, због њих сам почео да слушам метал, али је Мегадет, барем за мене, 10пута оригиналнији бенд од Металике, прошли су кроз толико промена у свом звуку, а да ниједном нису направили грешку. Једино су са Риском мало оманули, али и тај албум је поприлично добар, и не знам зашто је исхејтован.
То да су значајни нико и не пориче, али је у врсис темама јасно питање - ко је бољи?
А када све сабереш, одузмеш, помножиш, поделиш и пократиш, јасно је да је решење једначине Мегадет, барем ја то тако капирам у својој глави, али свако има другачији музички укус, то је као да сад убеђујем глем рокера да је дет метал бољи, никада му то нећу доказати.
И превише хејтујеш Мегадет, а не капирам зашто.
Postoje dva sastava Metalika, zato mnogi dele njihovu karijeru do Black albuma i posle. Teško je inače pričati o njihovoj muzici jer ne postoji isuviše dodirnih tačaka između Kill 'em All i Load-a. Jedna metalika je (za ono vreme) ekstremni metal bend, koji je tada pomerio granice žanra kako muzički tako i po pitanju toga šta sve u metalu može biti komercijalno uspešno. Druga Metalika je stadionski Hard Rock band, ukorenjen u tradiciju tvrdog zvuka, muzika koja komunicira i sa prosečnim šoferom u americi. Nije sad bitno šta ko doživljava kao muzički kvalitetnije od te dve inkarnacije benda. Samo hoću da kažem da je prilično nemoguće upoređivati bilo koji bend sa njima ako nije jasno o kome Metalikinom periodu se priča. Megadeth nije evoluirao kao Metalika, oni su malo prišli tom hard rock američkom mainstream-u a onda skapirali da tu nemaju šta da traže na duže staze i vratili se korenima. Ako su oba benda i krenula iz istog okruženja putevi su im se nepovratno razdvojili. Ne postoji bolje il igore u njihovom slučaju jer 1) Jasno je da je Thrash metal Metalika važniji bend u svakom smislu od Megadeth-a, i po autorskom uratku i po tome koliko je promenio muziku 2) Ova druga Metalika ima jako malo dodirnih tačaka sa Megadeth-om i onda opet nema mesta upoređivanju. Jabuke i naradže.doyle777 wrote: Можда теби изгледа ово што си рекао океј, али не можеш тек тако да кажеш: "Све после '89. - пуј пике не важи. Метлица је боља."
Не хејтујем ја Талику, због њих сам почео да слушам метал, али је Мегадет, барем за мене, 10пута оригиналнији бенд од Металике, прошли су кроз толико промена у свом звуку, а да ниједном нису направили грешку. Једино су са Риском мало оманули, али и тај албум је поприлично добар, и не знам зашто је исхејтован.
То да су значајни нико и не пориче, али је у врсис темама јасно питање - ко је бољи?
А када све сабереш, одузмеш, помножиш, поделиш и пократиш, јасно је да је решење једначине Мегадет, барем ја то тако капирам у својој глави, али свако има другачији музички укус, то је као да сад убеђујем глем рокера да је дет метал бољи, никада му то нећу доказати.
И превише хејтујеш Мегадет, а не капирам зашто.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest