Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Trooper
Urednik

Re: Oprema Koju Imate

Post by Trooper » 13 Sep 2012, 23:14

Ne bi bas na to isao, mali je to zvucnik za bilo sta valjano. Ako hoces nest jace od mikrokjuba, idi na Cube20x, 20w, JEZIVO glasno, dobar zvucnik... imao sam ga neko vreme, ubija

O.o

Post by O.o » 13 Sep 2012, 23:21

mozda ovo modeling pojacalo :arrow: http://www.kupujemprodajem.com/Laney-LR ... -oglas.htm

ne znam kakvo je, pogledaj na netu. uostalom covek je iz bg-a. ako te ne mrzi, odes, probas pa ako ti se svidi uzmes i dobro.

nodi

Post by nodi » 13 Sep 2012, 23:31

Trooper wrote:
Ne bi bas na to isao, mali je to zvucnik za bilo sta valjano. Ako hoces nest jace od mikrokjuba, idi na Cube20x, 20w, JEZIVO glasno, dobar zvucnik... imao sam ga neko vreme, ubija
E jbg.. Malo sam slusao na netu, i nije mi zvucao lose.. Mada, opet vi ste mnogo iskusniji po tom pitanju.. :nixweiss: Cekam Krisa da cujem sta on misli o tome :mrgreen:

@o.O Hvala ti, uzecu u obzir :)

:ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Sep 2012, 23:34

Msm veliku razliku u zvuku ces primetiti pri prelasku na zvucnik veceg precnika, tim pojacalima sa malim zvucnicima u malim kutijama fali basova

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Sep 2012, 01:29

...pa kažem ti, treba da odeš i probaš sve što ti padne pod ruku, u svim prodavnicama u gradu u budžetu koji imaš.
Taj VOX pathfinder je sjajna stvar, njega sam svirao kad sam išao na časove kod profe (doduše na nekoj kopiji 335) i mene je oduševilo, prelep ton i kad je stavljeno na veoma tiho, a njega imaš i u 15C verziji koja bi trebalo da je jača i sa večim zvučnikom (njega nisam nikad probao na žalost) (i naravno, ono je skuplje, oko 13k din)
Probaj i Fender frontman 25R, (još skuplje... oko 15k din).
Ma kažem ti, odeš i probaš sve što možeš da kupiš i kašće ti se samo.

@Cortex
Da, neverovatno je kako sam se uželeo "organskog" zvuka... da ga čujem i osetim u celoj sobi.
Svaka čast UX1, al ono je kao da gledaš dobru sliku kroz ključaonicu, i dalje je lepa slika al nemoš uživati. :ziveli:
I kakvo ti je ovo novo sokaćalo? otrkivaj nam misteriju ^^

Void
kulen zmija

Post by Void » 14 Sep 2012, 01:51

ма довољан ти је добар процесор и добре слушалице и играћеш се дан и ноћ, а нећеш сметати никоме. Узми онај Лајн 6 Покет ПОД, набави добре слушалице и пеглај до миле воље. На сваком кораку можеш да набававиш различите добре боје за то, а и држаће те заокупљеним док штекујеш паре за неког ентренс левл лампаша.

Мислим, ја живим у стану, и знам колико је бедак кад ти проради жица у глави и добијеш напад инспирације око 2-3 сата ујутру, а не можеш да палиш појачало јер ће маторе комшије сутра на сабајле ћалета да ти содомизују бренером за свиње ако то урадиш. А са овим немаш проблема што се тиче аутсајд буке, само слушке и дрндај до миле воље. Јутјубуј мало, видећеш да има изненађујуће добрих симулација.

извињавам се за офтопик.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 14 Sep 2012, 04:16

nodi wrote:Je l' vredi to da kupujem?
Resio sam da ne kupujem jos gitaru. Dzaba mi ona kad na ovom mom prdavcu (Crafter by Cruzer 15W) sve zvuci kao go *****.
U obzir mi je dolazio jos i Valve Junior. Al' on je 50% skuplji.
Oho to počela školska pa dok još nisi ocene pokvario? :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Sep 2012, 06:31

Vox Pathfinder 10 је пристојан, али мислим да је бољи 15R. Ни један ни други немају велики звучник, али 15R има већи звучник, и то је по мени битна ставка.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Sep 2012, 10:55

Void wrote:ма довољан ти је добар процесор и добре слушалице и играћеш се дан и ноћ, а нећеш сметати никоме. Узми онај Лајн 6 Покет ПОД, набави добре слушалице и пеглај до миле воље. На сваком кораку можеш да набававиш различите добре боје за то, а и држаће те заокупљеним док штекујеш паре за неког ентренс левл лампаша.
Khm-khm... Polovan pod je isto koliko i ovaj polovni laney, a ako će novo, laney je jeftiniji 3-4 'iljade...
a pri tom:
Spoiler:
Image
"PHONES" ...za kreativne napade ludila... :ziveli:

nodi

Post by nodi » 14 Sep 2012, 11:06

ssmc wrote:
nodi wrote:Je l' vredi to da kupujem?
Resio sam da ne kupujem jos gitaru. Dzaba mi ona kad na ovom mom prdavcu (Crafter by Cruzer 15W) sve zvuci kao go *****.
U obzir mi je dolazio jos i Valve Junior. Al' on je 50% skuplji.
Oho to počela školska pa dok još nisi ocene pokvario? :mrgreen:

Aaaa. ne! Ove godine okrecem novi list.. Vec sam poceo streak sa peticama :mrgreen:

nodi

Post by nodi » 14 Sep 2012, 11:08

Hotstepper wrote:...pa kažem ti, treba da odeš i probaš sve što ti padne pod ruku, u svim prodavnicama u gradu u budžetu koji imaš.
Taj VOX pathfinder je sjajna stvar, njega sam svirao kad sam išao na časove kod profe (doduše na nekoj kopiji 335) i mene je oduševilo, prelep ton i kad je stavljeno na veoma tiho, a njega imaš i u 15C verziji koja bi trebalo da je jača i sa večim zvučnikom (njega nisam nikad probao na žalost) (i naravno, ono je skuplje, oko 13k din)
Probaj i Fender frontman 25R, (još skuplje... oko 15k din).
Ma kažem ti, odeš i probaš sve što možeš da kupiš i kašće ti se samo.

@Cortex
Da, neverovatno je kako sam se uželeo "organskog" zvuka... da ga čujem i osetim u celoj sobi.
Svaka čast UX1, al ono je kao da gledaš dobru sliku kroz ključaonicu, i dalje je lepa slika al nemoš uživati. :ziveli:
I kakvo ti je ovo novo sokaćalo? otrkivaj nam misteriju ^^
To cu i da uradim sutra :D

Hvala Krisu, Voidu i Trooperu.. Dosta mi znace te informacije i misljenja :ziveli:

Javljam utiske kad probam :mrgreen:

Void
kulen zmija

Post by Void » 14 Sep 2012, 11:49

Hotstepper wrote:Khm-khm... Polovan pod je isto koliko i ovaj polovni laney, a ako će novo, laney je jeftiniji 3-4 'iljade...
искрено, не знам колико може да га изађе то 'јачало ако је у фазону да тражи половно на нету, али оно што знам је да покет под може да се нађе за 50е, а мислим да може још и да се снизи ако си убедљив преговарач или ако је власнику хитно да га шутне. Плус, има гомилу солидних ефеката. Плус плус, много је лакше преносив и све то тако :D

мада, увек може да се деси да је неком баш жешћа фрка, па да се нађе у огласим неки кућни лампаш за смешне паре :)

bancika

Post by bancika » 14 Sep 2012, 11:51

pocket pod express je bio 50e nov u mitrosu zadnji put kad sam gledao

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Sep 2012, 12:09

Да, али просто нисмо сви на исти калуп. Ја сам некада користио процесор и слушке. Па сам онда користио Amplug. Па сам ипак закључио да некако имам скроз погрешан трип ако се не боцнем макар у собно појачало. Коначно, мени рецимо баш добро шљака тај трип да имам кад радим само гитару, кабл и појачало, нема оваквих и онаквих цинцилбоца за подешавање. С процесором сам стално нешто намештао тон, а у ствари сам губио време. Коначно, замара кад се стално свира са слушалицама, бар је мени тако.

Један мој другар, стрип цртач, држи велику картонску кутију на телевизору. Нема никакву функцију, просто њему постоји погрешан баланс простора кад гледа ка том углу собе, а нема те кутије. Јесте шашаво, али њему то шљака. Није најпрактичније решење за свакога право решење.

Void
kulen zmija

Post by Void » 14 Sep 2012, 12:19

истина :ziveli:

Post Reply