Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi
kupis baritonku ko ja,stavis 10-52 i stimujes u sta oces 

Naravno da nema, zamor materijala je razaranje materijala, svojstveno materijalima koji su opterećeni promenljivim dinamičkim opterećenjem (ako me sećanje služi).Bojjan96 wrote:Iskreno, sve vise sam ubedjen u to da tome nema lekaKill surf city wrote:Nije problem ocistiti zice, problem je zamor materijala™.![]()
-
jel ima neko 12-tice na stratu ?
Pf.ja sam probao 12tice na kopiji strata,i nije mi se dopalo. IskrenoBoogie Woogie wrote:jel ima neko 12-tice na stratu ?
Sad nznm kolika je razlika,(pretpostavljam velika

Bojane, koju gitaru sviras?
Hhahahah.. Jel to neki attacknodi wrote:Bojane, koju gitaru sviras?

Nznm dal misliš na model il vrstu. Imam svašta nešto,klasicnu,akusticnu,elektricnu... Ibanez
Što pitaš?
Poz.

Sto bi bio atak?
Pitam. Pomislio sam da sviras strata na osnovu predhodnog posta, a do sada sam te dozivljavao kao jackson- ibanez- LP tipa.

Pitam. Pomislio sam da sviras strata na osnovu predhodnog posta, a do sada sam te dozivljavao kao jackson- ibanez- LP tipa.

Samo pitam.Sto bi bio atak?

Hah pa i jestePitam. Pomislio sam da sviras strata na osnovu predhodnog posta, a do sada sam te dozivljavao kao jackson- ibanez- LP tipa.

Znao sam da zice uticu na ton, ali ne u ovolikoj meri, pa rekoh da podelim iskustva, mozda nekome koristi.
Zaslepljen ljubavlju prema mom mini LP-u, ili nisam primetio ili sam podsvesno ignorisao cinjenicu da su debele dve zice skroz mutne, bez fokusa i neupotrebljive za neke overdrive-ovane akorde ili nesto slicno. Tek kad sam uzeo moji drugu gitaru i svirao ih jednu za drugom mi je sislo iz dupeta u glavu da nesto nije u redu. Eliminisao sam elektroniku posto je isto radila i kad se direktno poveze magnet u pojacalo, sto je ostavilo zice, ili gore samu gitaru. Ono sto me brinulo je sto se ista razlika cula i na suvo, debele zice se cuju plop-plop, a ne onako cisto kao klavir. Posumnjao sam na Everly B-52 alloy zice jer te nisam koristio pre, doneo sam nekoliko setova iz USA da probam i stavio jedan na LP. Ispostavilo se da je tacno, kad sam ih zamenio ernie ball super slinky (isto 9-42) gitara je propevala, iako su EB vise nego duplo jeftinije od B-52.
Odose preostali kompleti na KP
Zaslepljen ljubavlju prema mom mini LP-u, ili nisam primetio ili sam podsvesno ignorisao cinjenicu da su debele dve zice skroz mutne, bez fokusa i neupotrebljive za neke overdrive-ovane akorde ili nesto slicno. Tek kad sam uzeo moji drugu gitaru i svirao ih jednu za drugom mi je sislo iz dupeta u glavu da nesto nije u redu. Eliminisao sam elektroniku posto je isto radila i kad se direktno poveze magnet u pojacalo, sto je ostavilo zice, ili gore samu gitaru. Ono sto me brinulo je sto se ista razlika cula i na suvo, debele zice se cuju plop-plop, a ne onako cisto kao klavir. Posumnjao sam na Everly B-52 alloy zice jer te nisam koristio pre, doneo sam nekoliko setova iz USA da probam i stavio jedan na LP. Ispostavilo se da je tacno, kad sam ih zamenio ernie ball super slinky (isto 9-42) gitara je propevala, iako su EB vise nego duplo jeftinije od B-52.
Odose preostali kompleti na KP

Valjda ti se POPELO iz dupeta u glavu
Cekaj, nisi bio zadovoljan EB zicama? Ja bas danas planirao da odem da kupim desetke, da probam

Cekaj, nisi bio zadovoljan EB zicama? Ja bas danas planirao da odem da kupim desetke, da probam

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Gde imaju da se kupe 12tice?

ko nas se kaze "sislo", da bi stavilo naglasak na glupost, jer mi je glava bila u guzicinodi wrote:Valjda ti se POPELO iz dupeta u glavu![]()

Nisam bio zadovoljan B-52-kama, EB rulez
-
u npr Mitrosu ima 15 brendova žica
predlažem da svi probamo svih 15 brendova, i da svaki brend teramo po mesec dana, što mu dođe 15 meseci, ali 9-tke
Onda isto to da ponovimo sa 10-kama, sledećih 15 meseci
Pa sa 11-icama, i konačno sa 12 ticama.
Sve u svemu, najmanje 4 godine svirke
Ali gitara mora biti samo stratocaster.
Cela priča se komplikuje i drastično menja ako sviramo les polove, ili neke šjekire..
Sve u svemu..reklo bi se..m?
predlažem da svi probamo svih 15 brendova, i da svaki brend teramo po mesec dana, što mu dođe 15 meseci, ali 9-tke
Onda isto to da ponovimo sa 10-kama, sledećih 15 meseci
Pa sa 11-icama, i konačno sa 12 ticama.
Sve u svemu, najmanje 4 godine svirke
Ali gitara mora biti samo stratocaster.
Cela priča se komplikuje i drastično menja ako sviramo les polove, ili neke šjekire..
Sve u svemu..reklo bi se..m?
Ernie Ball Regular Slinky 0.10 za svaku preporuku 

Мени су то супер жице, за краћу скалу ипак радије једанаестице од десетки, али како више немам гитару с краћом скалом ове десетке раде по мени супер. Користим их ваљда од 1993. и тада сам се баш мучио да их набавим. У пар наврата сам, да не буде да се држим једно те истог и да нећу ни да пробам нешто друго, стављао и жице других произвођача, али сам се на крају увек вратим на Ерни Бол. Можда постоје неке боље жице, али ја сам на ове навикао, одлично ме служе, и не бих више да губим време на експерименте.