Puce glava :S
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Puce glava :S
Nema na čemu. Vidi, ja sa popravkom glava nemam baš nikakvog praktičnog iskustva, tako da sve ovo uzmi "sa zrnom soli" i budi spreman na improvizacije. Naročito proveri da li će biti potrebna neka dodatna izolacija / ojačanje za ove dve najdonje čivije (ove koje su najbliže pukotini).
- sirac-šunka
- vragolan
Ma bez Rocketa bi svi propali.
Svi se ostali samo nesto ze'bavaju i nista niko da pomogne.
Pazi komentar: "Ma ostavi ovako, bas ti je super!"

...a da sad sam se setio dobar je i onaj: "Ma dobro pusti sad gitaru, nego bas di lepo pada svetlo u ovom potkrovlju".
Strasno...
Pazi komentar: "Ma ostavi ovako, bas ti je super!"

...a da sad sam se setio dobar je i onaj: "Ma dobro pusti sad gitaru, nego bas di lepo pada svetlo u ovom potkrovlju".
Strasno...
Ne znam ,ja koliko sam kuznuo dobio je odgovor ,nije nista strasno , jbg to je drvo ne treba tu neki sad poseban tretman sa grejanjem na 1000 stepeni celzijusa pa onda da potapa u techni azot , popravice ,nije mu hitno ....sirac-šunka wrote:Ma bez Rocketa bi svi propali.
Pazi komentar: "Ma ostavi ovako, bas ti je super!"![]()
![]()
Strasno...
Ono , stoji da je Roll ovde najkorisniji (Enciklopedija koja hoda

- sirac-šunka
- vragolan
Dobro izvinjavam se... nisam ni mislio da se bas bukvalno svi zajebavaju...
Nemoj odmah da se ljutis, Criticale, sorry
Nemoj odmah da se ljutis, Criticale, sorry

Ma ne ljutim se sta ti je ( moram da budem fini,znas da si mi obecao one tri gajbe
)
A i kako da se ljutim na coveka koji ima GIf sa lutkom

A i kako da se ljutim na coveka koji ima GIf sa lutkom

Sirac, 

Ajde da i ja probam da nešto pomognem.
Kao što je već rečeno stvar nije nepopravljiva i nije problem rešiti je u kućnoj radinosti.
Naravno presudne su dve stvari - dobar lepak i STEGA (tj. više njih).
Rocket je sve lepo objasnio a ja bih samo dodao tj.preporučio lepak koji dugo koristim i sa kojim, ako se pravilno upotrebi, nema greške.
Radi se o lepilu DRVO STIK oznake D-31 (proizvodi ga Tigar iz Pirota).
Mislim da se može naći u skoro svim radnjama i to po smešnoj ceni.
Upotreba je, u tvom slučaju, jednostavna: nerazređeni lepak se nanese u TANKOM sloju na obe strane koje se lepe (najbolje četkicom), sve se to stegne stolarskim stegama i nakon 24h na sobnoj temeraturi gitara je popravljena.
Naravno, višak lepka koji se istisne stegama odmah obriši MOKROM krpom i to je to. Ako se pažljivo uradi "lom" se neće ni primećivati.
Kao što je već rečeno stvar nije nepopravljiva i nije problem rešiti je u kućnoj radinosti.
Naravno presudne su dve stvari - dobar lepak i STEGA (tj. više njih).
Rocket je sve lepo objasnio a ja bih samo dodao tj.preporučio lepak koji dugo koristim i sa kojim, ako se pravilno upotrebi, nema greške.
Radi se o lepilu DRVO STIK oznake D-31 (proizvodi ga Tigar iz Pirota).
Mislim da se može naći u skoro svim radnjama i to po smešnoj ceni.
Upotreba je, u tvom slučaju, jednostavna: nerazređeni lepak se nanese u TANKOM sloju na obe strane koje se lepe (najbolje četkicom), sve se to stegne stolarskim stegama i nakon 24h na sobnoj temeraturi gitara je popravljena.
Naravno, višak lepka koji se istisne stegama odmah obriši MOKROM krpom i to je to. Ako se pažljivo uradi "lom" se neće ni primećivati.
Pa šta onda tražiš tu!? Tek tako ne doprinosiš rešavanju problema...sirac-šunka wrote:Ma bez Rocketa bi svi propali.
Pazi komentar: "Ma ostavi ovako, bas ti je super!"![]()
![]()
Strasno...

- Mithrandir
- MF veteran
@ Viden: Hvala, majstore, na savetima iz prve ruke!
@ All: Oko cega se vi svadjate! Bas je cool tema, dobio sam savete, preporuke, utehu, sale da me oraspoloze, off-topica da mi skrene misli

@ All: Oko cega se vi svadjate! Bas je cool tema, dobio sam savete, preporuke, utehu, sale da me oraspoloze, off-topica da mi skrene misli

meni je davno,davno pala klasicna gitara i isto tako se slomila. Cale i ja smo je sami zalepili superlepkom, i evo drzi ima vec 10 godina bez problema.Mada sad kad razmislim, odneo bih kod majstora sto sredjuje violine i ostale gudacke instrumente