gibson magneti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: gibson magneti
dobar je, mene je odusevio jer nije onakav kakav sam ocekivao da bude s obzirom na ime. Ocekivao sam doom/trash kao X2N. Ali kad se stavi u kontekst vremena, tad je bio super-jak i napucan. U sustini je dosta svestran magnet, pravi rokerski.
-
ok. hvala svima
ja sam pocetnik to jest tek sam se ispilio iz jajeta xD pa nzm ja nista oko toga xD nmp koje da uzmem magnete. mislio sam gibson zato sto je epi kopija pa aj da ima nes dobro na njemu
sta vi predlazete ? najvise sviram \m/etal,punk i mnogo mnogo volim rock onaj pravi
daklem
pomoz te 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ukratko, mislim da ce ti biti jasnije ako ti ovako odgovorimo:epifonacSG wrote:pa znaci dal da menjam ovaj jedan ? jel dobro ili lose to ?
Menjaj oba .. stavi ove:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/151 ... eck-BLACK/ - Ovaj ide u NECK poziciju iliti blize vratu
i
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/151 ... dge-BLACK/ - Ovaj ide u BRIDGE poziciju, iliti blizu kobilice.
Ne diraj nishta vishe i to je to.

Nije cepidlačenje ovako kako si napisao, ali moja poenta je samo bila da samo uparivanje verovatno nije najvažnija stvar i da će dosta magneta biti "tu negde". Bitnije je da mu se sviđa neck magnet posebno, i bridge posebno.. Uostalom, možda je mnogima baš poenta da ta dva magneta zvuče dosta drugačije, a ne slično (radi versatilnosti) pa mu ne treba EQ uparivanjebancika wrote:nije cepidlacenje, treba dobro razmisliti i o tome. EQ kriva se naginje kako pomeras magnet ka necku (manje visokih, a vise basa), pa bi trebalo staviti masniji magnet na bridge. Npr super distortion ima

Seymour Duncan i slične firme su počele tako što su nudile kopije takvih Gibson magneta (sa maleckim modifikacijama) - većinom su jeftiniji od Gibsona jer se takmiče sa njima. Tako da ne moraš da uzimaš Gibson magnete zato što imaš Epiphone gitaru. Pomenuti predloženi Dimarzio SuperDist je po dimenzijama i delovima (gotovo) isto što i neki Gibson magneti. Za metal i punk bi ti tako neki jači magnet, eto možda baš taj SuperDist dobro legao.epifonacSG wrote:ok. hvala svimaja sam pocetnik to jest tek sam se ispilio iz jajeta xD pa nzm ja nista oko toga xD nmp koje da uzmem magnete. mislio sam gibson zato sto je epi kopija pa aj da ima nes dobro na njemu
sta vi predlazete ? najvise sviram \m/etal,punk i mnogo mnogo volim rock onaj pravi
daklem
pomoz te
-
Vidi, momak, jednu stvar treba da razumes:epifonacSG wrote:ok. hvala svimaja sam pocetnik to jest tek sam se ispilio iz jajeta xD pa nzm ja nista oko toga xD nmp koje da uzmem magnete. mislio sam gibson zato sto je epi kopija pa aj da ima nes dobro na njemu
daklem
pomoz te
50% tona dolazi od sviraca, oko 30% su gitara i pojacalo, ostalo tehnikalije koje sada nisu toliko bitne. Ako si pocetnik, ne bacaj pare na magnete sada, nauci da sviras i gitara ce raditi sasvim dobro. Ako bas moras da promenis magnete, promeni samo onaj u bridgeu i kupi
ovaj http://www.mitrosmusic.com/proizvod/294 ... ---------/
To bih bar ja uradio da sam na tvom mestu, ti uradi kako mislis da treba.
Puno srece ti zelim u daljem bavljenju muzikom.
-
Da ne bi otvarao istu temu...u pitanju je Epiphone SG G-400...za sada želim samo da promenim bridge magnet pošto na njemu sviram 90% svog vremena...kupio bi i neck ali trenutno nemam para i za to
Treba mi magnet koji bi pokrio sve od nekog rokića (bend za tezgarenje) pa do southern rock-metala, grungea, Black Sabbath(Ozzy period), bendovi tipa SOiL, Drowning Pool i slicni Nu metal bendovi ili kako ih već nazivaju(za neko autorsko eksperimentisanj). Nekako mi Seymour Duncan magneti deluju ``pouzdano`` i sam gledao sam neke snimke modifikovanih SG-a ali nisam mogao da ocenim šta meni tacno treba...čitao sam po neki forumima da su Seymour Duncan Zebra magneti univerzalni za svakakvu svirku. Pa ako ima neko iskusan da mi konkretno odgovori šta bi trebao da pazarim...recimo imao bih nekih 8000 za tu kupovinu, naravno ako se nađe polovnjak zašto da ne
Hvala unapred

Ja kontam da opet sa DiMarzio Superdistom ne mozes da omanes
.

S. Duncan Distortion
SD JB je idealan po opisu.ako planiras da spustas stim onda SD Custom.
-
jel si mislio na ovo? http://www.mixmusic-company.com/shop/pr ... distortion
-
Da da, vidis to sam zaboravio da kazem...ovo sto sam rekao da bi svirao neki mainstram rock to je standardni stim a ovo autorski sto eksperimentisem sviram u drop B stimu(B F# B E G# C #) znaci Down fazon i Standard C# (C# F# B E G# C #) Tony Iommi fazon.
DiMarzio SD po meni malo tanje radi ako gitara nije bas masivna,on sam po sebi nema bas toliku zadnjicu tako da se pokazao idealnijim u ibanez distrojerima,nektru alembic kopijama i sl,tj gitarama sa poprilicno velikom masom drveta,meni onaj alder strat ili superstrat+DM superdistortion zvuk iz osamdesetih je bas kriplovane zadnjice,sto se nekom mozda i dopada.
mislim da nema sanse da sa SD custom mozes da pogrijesis.
mislim da nema sanse da sa SD custom mozes da pogrijesis.
-
evo sad bas polako pretrazujem na netu sto ste mi predlagali...i na ovo sam naleteo...mislim da su to ta dva magneta sto ste mi predlagali?...nekako mi je JB vise ``izbasiran`` i daje cistiji ton, bar meni se vise svidja dok Duncan Distortion nije los sto se tice ``agresije`` ali kad sagledam sve ono sto bi ja svirao mislim da bi bio bolji ovaj JB...sad cu da probam da nadjem nesto o SD Custom
[youtube]wqHUYIzsFCw&feature=related[/youtube]
[youtube]wqHUYIzsFCw&feature=related[/youtube]