gibson magneti

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Re: gibson magneti

Post by MUzzY » 24 Sep 2012, 18:50

Onda najbolje SD 59/custom hybrid. Posto hoces da sviras 2 jako razlicita pravca. Jedino nisam siguran da li ih ima jos uvek ovde.
SD Custom je takodje dobar izbor kao sto ti je umart preporucio.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 24 Sep 2012, 18:52

I da jos malo da budem precizniji...znaci SG G-400 i imam Carl Martin Crush Zone distorziju...i nameravam uskoro i neku wah-wah pedalu da uzmem...mozda ovo barem malo pomogne u celoj prici?

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 24 Sep 2012, 18:56

bitnije mi je da pokrije ovo Down-Iommi-Soil i eventualno zvuk Jerry Cantrell-a a ako bi zbog toga morao da uzmem neki magnet koji ne bi toliko pasovao za muziku za tezgarenje onda ko shisha tezgarenje, bolje to da trpi nego ono sto bi autorsko hteo da sviram.

umart

Post by umart » 24 Sep 2012, 19:04

ja uspjesno sviram i spusten metal kroz vrlo glibava pojacala sa JB-jem (doduse aktiviziran,samo malo vise out-a,frekvencijski se ne razlikuju) i Custom je samo malo autoritativniji za ritam od JB-a,samo da ne mislis da JB nece lijepo da radi za metal,samo tako ce da radi.uglavnom,JB je standard za drajv,nema sanse da promasis sa njim.

sve su to odlicni magneti,samo nijanse i ko sta trazi su u pitanju.ono sto ja mislim da bi tebi donijelo razliku je malo masivniji magnet registarski gledano,inace bilo koji od drajv magneta bi pokrpio tvoje potrebe i mnogo vise od toga.

bridz magnet u tvojoj varijanti sluzi za drajv ritam i solo,posle eventualno da uzmes dobar raznolik neck magnet da imas da radis clean pasaze,i da drljas akorde za tezgu i to je to.kad bi stavio P rails u neck i Custom u bridz nema toga sto ne bi mogao da sviras.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 24 Sep 2012, 20:05

Hvala mnogo na dosadasnjim savetima...e sad, koji tacno Seymour Duncan Custom uzeti? Posto vidim da ih ima vise podvrsta:) Na oglasima ih nisam nasao a na Mitrosovom sajtu vidim da su 9-10 hiljada dok su JB malo jeftiniji.

umart

Post by umart » 24 Sep 2012, 21:09

obicni custom tj seymour duncan sh-5. obrati paznju ako uzimas polovno da oznaka bude bas sh-5 a ne tb-5 jer je ovo "tb" oznaka za trembucker tj za magnet koji ide najcesce na gitare sa flojdom ili drugim tremolo sistemom,koji tebi ne bi pasovao na SG-ju jer je nesto siri.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 24 Sep 2012, 22:21

znaci to je ovo: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/294 ... ---------/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/295 ... ---------/
koliko vidim to je jedno isto samo je fora u boji?
Inace stvarno hvala ti na savetima, ovako sam ne bi nikad skontao sta mi treba! Definitivno cu kupiti ovaj magnet samo sad razmisljam sta prvo da kupim Dunlop Cry baby ili ovo posto imacu pare za jedno od ova dva u roku od najkasnije 2 nedelje a za drugo oko nove god. pa sad vagam da li prvo bolji zvuk ili efekat koji bi mi doneo nesto novo posto i ovi magneti mogu da prodju jer tezga varijanta jos uvek u fazi usviravanja a ove autorske su tek na samom pocetku...moram da razmislim sta prvo :D

majtimika

Post by majtimika » 24 Sep 2012, 22:38

poslusaj starca, uzmi neki vintage magnet, uvek mozes da dodas gain, nikad ne mozes a ga oduzmes, ni Jb ni dist nece raditi dobro na blazim podesavanjima, a na klin mozes da zaboravis, imam ga i ne svidja mi se

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 24 Sep 2012, 22:41

uh cek sad...ko je starac i koji imas ti?

majtimika

Post by majtimika » 24 Sep 2012, 23:14

ja sam starac naravno, imam jb/59 na kopiji les pola, i 59 je debeo , masan, fatastican sustejn ima, dok je jb dosta tanji, naravno ima vise izlaza , ali je sva prednost na strani 59-tke, plus klin koji je fantastican, dok je na jb-u prastav i nikakav, uvek u blagom drive-u, sto ce reci da je br po meni 59 mnogo versatilniji magnet. ti si nabrojao mnoge stlove od kojih su ti svi dali savete samo za riljanje, a za ono ostalo **** ga , poenta je da ti ni jedan magnete nece pokriti sve sto si trazio, ali bi ja na tvom mestu uvek uzeo nesto kao 59, ili pearly gates pre nego jb-distortion

cak ako si raspolozen prodam ti ja jb a ja kupim sebi pearly gates

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Sep 2012, 23:30

majtimika wrote: cak ako si raspolozen prodam ti ja jb a ja kupim sebi pearly gates
Nije starcuga glup :mrgreen: :bambi: :ziveli: .

Pearly Gates je keva.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 25 Sep 2012, 00:08

a koji jb imas? i koliko bi me to zadovoljstvo kostalo?

umart

Post by umart » 25 Sep 2012, 03:09

razlika je samo u boji,oba su SH,tako da su standardnih gibson dimenzija.

nije da nema logike ovo sto ti mika kaze,ali isto mislim da ce JB bolje da radi na toj nekoj opremi na kojoj ti sad mozes da racunas (neki trandza u prostoru za vjezbe,komp kuci i sl) nego 59ka sto se nekog veceg gain-a tice.opet,ne vidim zasto u bridzu ne bi isao namunjeniji magnet da da u neku ide nesto sto ce biti veca osnova za clean pa da se mogu sve tri kombinacije (sam bridz,bridz plus nek,nek) iskoristiti,ali okej,svako ima neku svoju logiku.

nije da ja nesto imam protiv 59ke,da ne cuh P rails ne bi ni mislio sta bih stavljao u nek.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 07:51

Meni taj 59 zvuchi uber. Evo kako zvuchi u bridge-u [ako nisam pomeshao neshto]. Poredjenje stock pickup vs 59 pickup.

Inache tu kombinaciju JB bridge i 59 neck sam jednom probao na nekom Epiphone standardu i toliko sam se razocharao da sam imao utisak da sviram neko kinesko djubre. Ta kolichina mutljavine i odsustva svega sem zamuljanih midlova, pa to nigdfe nisam chuo. Ali sasvim sam siguran da se radilo o vanredno loshem Epiphonu, kod Pece u radnji sam to probao.
Bez obzira na to, Seymour Duncan magnete mnogo vishe gotivim nego DiMarzio. Obe firme imaju sjajne magnete naravno, ali da kazhem to ovako, MENI su lepshi zvuci DiMarzio singlova, a SD humova :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 09:14

SD mota malo prirodnije hambakere. DiMarzio jako volim ali jesu maaalko iskpompresovani (u poredjenju sa SD).

Ja bih poslusao umarta. Pogotovo ta kombinacija sa P-rails u necku.

Post Reply