Bugera ILI Blackstar? Nastavak... dobar ton za umreti II
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Bugera ILI Blackstar?
Mozda najbolje Blackstar, posto vidim da ih dosta hvale. Kod Bugere sam provalio neshto cudno na par svirki...naime zvuk koji namestis na njemu je super kad je samo pojacalo tj kad ostali ne sviraju, ali ...Krenuvshe ljudi i ja cujem nekako drugaciji zvuk i gitariste nema nigde...Posle sam mu prisao i pitam ga shta je to...on kaze da ce uskoro da menja amp jer ima tu neku anomaliju...Moras se ili otpanjiti ko konj da bi se cuo, a za ono klasika egal podesavanje sa ostalima ne radi kako treba, ko da mu fale neke frekvencije. E sad dal je to bilo slucajnost i do prostora ili mozda neznanja tih gitarosha... , zaista nemam pojma, ali na dve tri svirke isto se desilo. Dok recimo MESA po kojem je radjena Bugera, jede zivu decu na bilo kojoj jacini se cuje sve kako treba. 

Zvucnik tu ima veliku ulogu. Default Bugera je ... pa, crap.
@umart: Koristim iskljucivo TubeScreamer ali bez drajva zbog nacina na koji sece bass na gitari. Vecina hi-gain pojacala imaju bogatiji zvuk za ritam na lead kanalima ako koristis manje gain-a (tj. saturacije) i blaaaago boost-ujes preamp. Za te akcije TS 808 ili novi TS9 handwired (ili tako nesto) je keva. Znaci ne overdajvuje se klasicno vec se vise TS koristi kao filter.
@umart: Koristim iskljucivo TubeScreamer ali bez drajva zbog nacina na koji sece bass na gitari. Vecina hi-gain pojacala imaju bogatiji zvuk za ritam na lead kanalima ako koristis manje gain-a (tj. saturacije) i blaaaago boost-ujes preamp. Za te akcije TS 808 ili novi TS9 handwired (ili tako nesto) je keva. Znaci ne overdajvuje se klasicno vec se vise TS koristi kao filter.
aman znam,salim se malo,ja npr zw-a koristim skoro isto tako,eventualno ako fali gain-a dodam.
evo javno prozivam mrava da dodje da vam pojasni kakva smo mi iskustva imali sa blackstarom,on je detaljnije isprobavao,ja samo cuo sizzle i nije me inspirisalo da se akam dalje.
evo javno prozivam mrava da dodje da vam pojasni kakva smo mi iskustva imali sa blackstarom,on je detaljnije isprobavao,ja samo cuo sizzle i nije me inspirisalo da se akam dalje.
-
jao dersu evo celo jutro zviždućem ovu drugu pesmu..
odista harmonična kompozicija, na momente jarosna i blago dekadentna, ali svakako dinamički izbalansirana i sinhrono rešena..
preporučujem da se sluša veoma tiho, kako bi se u prvi plan prosuo spektar tonske lepeze!
kada se sluša "do panja", naravno..zvuči kao Stihl MS 192 T C-E chain saw, mada u srenjim oblim tonovima malo mulja i vuče na ms 170, ali dobro..to je već moj lični utisak, iapk su tu i godine..
odista harmonična kompozicija, na momente jarosna i blago dekadentna, ali svakako dinamički izbalansirana i sinhrono rešena..
preporučujem da se sluša veoma tiho, kako bi se u prvi plan prosuo spektar tonske lepeze!
kada se sluša "do panja", naravno..zvuči kao Stihl MS 192 T C-E chain saw, mada u srenjim oblim tonovima malo mulja i vuče na ms 170, ali dobro..to je već moj lični utisak, iapk su tu i godine..
-
e da
ja bi kupio Bugeru sa tom zezalicom što kontroliše lampe od samopregora
jedino bih zamenio zvučnjak i, to je to
ja bi kupio Bugeru sa tom zezalicom što kontroliše lampe od samopregora
jedino bih zamenio zvučnjak i, to je to
Boogie Woogie wrote: jedino bih zamenio zvučnjak i, to je to
Spoiler:
-
nebojsak wrote:Boogie Woogie wrote: jedino bih zamenio zvučnjak i, to je toSpoiler:
Spoiler:
Last edited by Boogie Woogie on 25 Sep 2012, 13:33, edited 1 time in total.
Bas cu isi ovih dana da cujem 6505+, bugeru i blackstar.
Ja sam Metallica fan boy tako da
Slusao sam peavy nesto mi nije legao ali cu sad da ga precesljam
Ja sam Metallica fan boy tako da

Slusao sam peavy nesto mi nije legao ali cu sad da ga precesljam

za 'tallicu tek Jet Shity radi posao,ako mislimo na staru,to je taj sto bi mazi rekao hotrodovani marshall spektar.
Vise sam za sound sa black albuma 
I parisu ima jedan dobavljac jetcity, ali nigde ne mogu da ga sam cujemm, kupovao bi ga na gluvo :
To jeste kod bugere jedva se cula na jednoj svirci, mada lik je imao jackosona (makedonac)
Ali mi rece ako ces metal uzmi 6260 on je imao staru bugeru i jedino ga je zezao trafo...

I parisu ima jedan dobavljac jetcity, ali nigde ne mogu da ga sam cujemm, kupovao bi ga na gluvo :

To jeste kod bugere jedva se cula na jednoj svirci, mada lik je imao jackosona (makedonac)
Ali mi rece ako ces metal uzmi 6260 on je imao staru bugeru i jedino ga je zezao trafo...
Ako uzimas Pivi onda uzmi 6505 bez plusa. Verzija sa plusom ima bolji celan i crunch kanal ali gori lead. I za Pivija ce ti definitivno trebati TS pedala. Takodje, pivi mnogo bolje zvuci sa Celestion v30 nego sa default zvucnicima.
http://www.youtube.com/watch?v=WL49x6svVEg
jes' da lik nema veze,ali se lijepo cuje kako fino radi na dosta velikom gain-u.a mazi je u pravu,neuporedivo bolji je 6505 bez plusa,tj sa jednom preamp lampom manje.
jes' da lik nema veze,ali se lijepo cuje kako fino radi na dosta velikom gain-u.a mazi je u pravu,neuporedivo bolji je 6505 bez plusa,tj sa jednom preamp lampom manje.
ZW boost plus mid boost 

bash sam navijao za jet city al ovo sa tog snimka mi zvuchi loshe, tj lik je bilde