Bugera ILI Blackstar? Nastavak... dobar ton za umreti II

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Re: Bugera ILI Blackstar?

Post by MUzzY » 27 Sep 2012, 01:18

Ma da bre.
Ili jos bolje pocket pod pa u razglas, zasto uopste da se decko pati sa combo pojacalim qurac-palac.

Mjeetaaal! :metal:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 27 Sep 2012, 02:52

MUzzY wrote:Ma da bre.
Ili jos bolje pocket pod pa u razglas, zasto uopste da se decko pati sa combo pojacalim qurac-palac.

Mjeetaaal! :metal:
behringer vamp 2,bar kad prsti da prsti xD

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Sep 2012, 08:11

guv'nor wrote:
MUzzY wrote:Ne taj, onaj na baterije.
:lol: :ziveli: Odma' mi padne na pamet jedan od najvecih bisera mr LL-a
"I was at Antones in Austin one night in the late 90's when Doyle Bramhall II was playing and he blew his Marshall head and went out and got his Battery-powered micro Marshall and put an SM-57 on it and it rocked balls!!!!" Lance Lopez
mislim da sam prisustvovao slicnoj situaciji u dangubi :mrgreen: nisam 100% siguran, ali... :lol:

lm, mislim da je ova rasprava u rangu ukus sladoleda, vanila vs cokolada vs jagoda jer to je od prilike razlika medju pomenutim pojacalima. svako ima svoj favorit koga gura i to je to... eto moj favorit je marshall, pa bih ti predlozio da potrazis bugera 1990, ili nesto slicno marshalloliko jer si u prvom postu pomenuo da ti treba pojacalo za metal i rock, a ne samo za metal-chainsaw zvuk gitare :D

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Sep 2012, 10:13

Aha, a samo se sa Marshallom moze dobiti mas'an i deb'o zvuk? ... nisam znao :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Sep 2012, 11:05

nisam ni ja. gde to pise? vol'o bi malo bolje da se informisem? :)

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Sep 2012, 11:45

Chainsaw gitare, zvuci poznato?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Sep 2012, 11:59

:ma bravo: ухватио си се за једну реч која је била пренаглашавање неких особина hi-gain појачала и занемарио целу поенту мог поста

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Sep 2012, 12:11

Pricamo o tonu. Vecina marshalla zvuci kao buzzsaw ako cemo realno...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Sep 2012, 13:51

Otkud ti to?

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Sep 2012, 14:04

Pricaju po netu :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 27 Sep 2012, 14:06

MUzzY wrote:Pricamo o tonu. Vecina marshalla zvuci kao testere ako cemo realno...
+1, iksde

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Sep 2012, 14:07

muzzy
kad pricamo o pojacalima, tonu, sviranju... ti znas i probao si daleko vise od mene. :smajli_koji_skida_kapu_pogotovo_za_sviranje: :D :ziveli:

Od lampasa sam probao nekoliko marshala, peavey vk, classic i 5150, blackstar ht, i jos neke stvari. I ono, na osnovu mog takvog (ne velikog) iskustva, najvise mi se svideo jcm800, pogotovo poteran nekom drive pedalom. Za mene, to pojacalo ima CRUNCH, i meni je sinonim za crunch ton - marshall. Npr 5150 je zvucao brutalno i masno, skoro savrseno ali nekako sizling (valjda taj izraz koriste ljudi, a sad da li je to saturacija ili ne, nisam siguran), nekako sitno zrno (mada, to redovno dobijam kad isprobavam gitare sa emg, tako da je mozda i do toga)... mene npr to ne radi dovoljno, mozda bih promenio misljenje da imam mogucnost da ga isprobavam mesec dva tri, pa bih mislio da je to hebeno najsavrsenije pojacalo ikada...

Poenta je da mislim da ne postoji pravi odgovor, to sam napisao, sve je stvar ukusa, da li ce se nekome vise svideti ovo ili ono... i ova cela tema je manje vise navlacenje na ovu ili onu stranu (marsal i njegovi derivati, soldano, mesa, pivi...) a decko koji je postavio se nije izjasnio sta hoce... Osim toga, nekako mi se cini da je onaj najstandardniji rock zvuk lakse namestiti na tim marshalima nego na piviju5150 ili nekoj od bugera...

evo da pojasnim o cemu sam govorio, onako kako ja kapiram (plus, uvek govorim o ritmu), voleo bih da mi ti kazes sta mislis
uvod=chainsaw zvuk
http://www.youtube.com/watch?v=aZ7Cn3s50Kk
sizling
http://www.youtube.com/watch?v=w8hry6DYrHk
meni skoro savrsen ton, mozda malkice vise tog sitnog zrna...
http://www.youtube.com/watch?v=7Orzc5gpLxc
ideja za osnovu crunch tona, sa sredjivanjem malo eq-a
http://www.youtube.com/watch?v=3DMOtAV6 ... re=related

Kao sto rekoh stvar ukusa i potraga za predlozima, dobio je i moj predlog... :D :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Sep 2012, 14:29

MUzzY wrote:Pricaju po netu :)
Aha, ono, vi sa akademije ionako pojma nemate o dobrom rok zvuku, jbg. :P

Dzaba bilo svirke, dzaba bilo opreme (za probu). :bambi:

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Sep 2012, 14:34

Ok, odlazimo predaleko i (kao sto si i sam rekao) ulazimo debelo u zonu licnih afiniteta.

Mene samo strasno zamaraju legendarne izjave "sve moze u sve" i ne mogu da ih pustim da prodju bez diskusije. Naravno da mozes da turis bilo koju pedalu u bilo koji amp i neretko dobijes interesantne rezultate cija se upotrebna vrednost svede na sonicnu teksturu u par delova pesme.
Posto je decko spomenuo 'tallicu (black album) kao referencu - zar mislite da su se oni cisto zezanja radi cimali da moduju messe da rade kao preamp za Marshall glavu? Da su proveli duze od 2 nedelje uzastopnog pomeranja i kombinovanja mikrofona (sto onih na cab-u sto onih u sobi) da bi dobili "the zvuk"? Sto kad je fuzz u marshall isto hevi? ... pa zato sto nije.
Da li je JCM800 hi-gain? Kako kome. Njima nije. Nije samo stvar u kolicini gain-a (nakon Black albuma kad su presli na triaxis preampe, modovali su ih da imaju manje gain-a) vec kako taj amp reaguje na trzanje, da li se gusi previse u niskim registirma, da li pisti u visokim itd.
Postoje neki sandardi i to se nije desilo slucajno.

Elem, poslusaj na 0.35 (kad si vec Lasse-a kacio) kad krene "galop"

Kako se namesko hi-gain pojacalo snalazi sa najnizim registrima. Razgovetnost.

Sto je u K.K. verziji 800tke uguran boost? :)

itd. itd.

I ako ti na onom snimku KK jcm-a koji si okacio nije buzzsaw zvuk onda jbg. :) Ne kazem da je to lose (pogotovo live) ali meh... treba to toplije :) Opet, deo lanca najbitniji za zvucni dojam su zvucnici.
valveKing-a nisam mogao da smislim kao amp dok ga nisam probao sa 4x12 v30 kabinetom. Preporod! Taj amp sa dobrim clean boost-om zvuci fantasticno.

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Sep 2012, 14:38

A kad smo kod afiniteta ... mmmmm:

Post Reply