tako jestemislim_stvarno wrote:
Poenta je da mislim da ne postoji pravi odgovor
nisu mi jasni likovi koji "probaju" (ej - p.r.o.b.a.j.u.) 15 pojačala i onda su u stanju da kažu razlike u zvuku
15 pojačala je verovatno i 15 različitih dana, 15 različitih varijacija krvnog pritiska, 15 različitih ambijenata, okruženja..a o eventualnim različitim gitarama da i ne govorim
pa čak i da su svih 15 pojačala u jednom danu, aj da vidim tog junaka koji će na blajnd testu da razlikuje distorzirane (testera) zvukove.
Nego, pomodarstvo, nadmuškavanja, nadmudavanja isl
Sečam se nekih vajnih audiofila, koji su svi odreda popadali na blind testovima. Što o tome niko ne priča?
Što ne pričate o marketinškim kampanjama i brendomaniji koja od ljudi pravi umišljene, šatro-istančanog-ukusa-potrošače?
A gde su tek instrumenti..ovaj strat zvuči masnije, onaj tanje, onaj masnije, onaj jasnije..I naravno, proizvođač posmatra, osluškuje, snima i naravno - izbaci "novi model strata koji zvuči sasvim novo"
Naravno, samo ako ga ubodeš u određeno pojačalo jer, već drugo pojačalo..jebiga, druga priča (čitaj više para)
Klepotni, Vonovi, Hendriksi...svi su drljali u početku šta su imali.
Harison je sa Grečem i žicama od santimetar visine, osvojio planetu, a vama svaka dlaka smeta
"mulja u srednjim", "brljavi u visokim", ej bre - shvatite, nije do pojačala. Nije do gitare. Vi ne umete da svirate. Kapirate?
Nema tog blekstara ili bugere ili maršala koji će da radi umesto vas.
Morate prste da prilagođavate inštrumentu, njegovom karakteru. I da krotite pojačalo.
Kolko prdite o svemu tome, reko bi čovek da ste svecke zvezde..a ovamo nigde ni m od muzike.
Gde su vam ti albumi, gde vam je ta slava, ko je čuo za vas (bre)?
Važno da ste vi slušali 15 pojačala i da možete da khenjate o tome, kao pravi potrošači.
Proizvođači takve i vole. Da nije takvih picajzli, danas bi bilo više muzike a manje brendova i gedžeta.
Znaš ko može da kenja o tome? Može Eric Johnson.
Može Bonamassa.
Zašto?
Zato što ljudi znaju da sviraju, sa svakim pojačalom koje im daš.
Sa svakom gitarom i sa svakim setapom.
Nikad neću da zaboravim priču mog pokojnog drugara (iz Mercedes Benda, ako se neko seća)
kaže, dolazi mi lik, očajan.
Da mu napravim neki "svetliji " kabal za pojačalo.
Ja odem, uzmem silikonski kabal od pegle, namikerim ga.
Ovaj sutradan zove da kaže falati brate spaso si mi život..pojačalo je progledalo..
ej bre..Prst na čelo!
Ne u dupe. Na č.e.l.o. Znaš de je čelo?