gibson magneti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: gibson magneti
Ljudi poslednje pitanje...da li da narucim ovaj DiMarzio magnet ili ne? Treba sutra coveku da javim. Pomagajte neiskusnom 

meni ti epi magneti jednostavno nemaju definiciju i notnu separaciju posle JB-a na kakvu sam navikao.ja sam prije da zamijenis prvo bridz magnet,posto vecma njega sviras,pa tek posle da ganjas nek,jer nije hitno a i pipljivo je dosta,zbog kako i za sta ces ga zapravo koristiti.
iako ja licno preferiram SD magnete jer kao sto bancika kaze najveci broj modela je dizajniran prevashodno sa tim nekim spektrom koju pokrivaju LP i sl gitare,dimarzio je sto se tice hamova napao neko drugo trziste.i JB i Custom I Paf i jos brdo modela pokrivaju ovo sto ti hoces,samo su nijanse u pitanju i ko sta zapravo trazi,sto mi ne mozemo da znamo na osnovu tvog iskustva sa stock epi magnetom.
i ja kazem da se polovni magneti kupuju,jer tesko sta tu moze da ne sljaka,ali eto vidis da i takvih na oko sumnjivijih slucajeva ima.jedino sto je sigurno da g400 zbog nesto manjeg tijela trazi malo masivniji magnet,na papiru mozda najbolja opcija je taj novi 59/custom hibrid ali ga ja nisam svirao pa ne mogu da nista opsirnije kazem,Custom je po mom licnom misljenju idealan magnet za drajv na SG-ju,narocito ako se spusta stim.moja licna kombinacija snova je custom i p rails (p rails me je kupio samo sa p90 modom,ostalo je gratis) tako da je to to sto se moje price tice,da se ne ponavljam vise.
i ja volim down,i moj neki idealan ton u glavi se ne razlikuje puno od pepper-ovog tona u down-u,a ko ce mu ga znati sta je on tu koristio,definitivno je organskiji od kirkovog,pa kontam da su neki gibsoni radili za ritam,na NOLA-i jos se nije zazdio sa 335ticama,on je bio ESP endorser i furao je viper-e,ali vecma na katalozima,ali dzabe je sve to kad oni prakticno imaju sva pojacala ovog svijeta na raspolaganju,ono sto je bitnije jeste da ce i takvu,i bilo kakvu drugu drajv svirku epi g400 sa Custom-om u bridzu da i vise nego odradi.
elem,nece ti pare pobjeci,stalkuj jos oglase malo,ako ti sta jos zapadne za oko na oglasima pitaj,a ako ne naleti nesto u dogledno vrijeme ispruzi se i uzmi nov magnet.ako te bas toliko zuljaju,uzmi taj paf,neces pogrijesiti,i onda ces znati fali li cega i koliko,pa ces moci ako bude potrebe dalje da trazis.
dobrodosao u svijet tonske pikanterije
iako ja licno preferiram SD magnete jer kao sto bancika kaze najveci broj modela je dizajniran prevashodno sa tim nekim spektrom koju pokrivaju LP i sl gitare,dimarzio je sto se tice hamova napao neko drugo trziste.i JB i Custom I Paf i jos brdo modela pokrivaju ovo sto ti hoces,samo su nijanse u pitanju i ko sta zapravo trazi,sto mi ne mozemo da znamo na osnovu tvog iskustva sa stock epi magnetom.
i ja kazem da se polovni magneti kupuju,jer tesko sta tu moze da ne sljaka,ali eto vidis da i takvih na oko sumnjivijih slucajeva ima.jedino sto je sigurno da g400 zbog nesto manjeg tijela trazi malo masivniji magnet,na papiru mozda najbolja opcija je taj novi 59/custom hibrid ali ga ja nisam svirao pa ne mogu da nista opsirnije kazem,Custom je po mom licnom misljenju idealan magnet za drajv na SG-ju,narocito ako se spusta stim.moja licna kombinacija snova je custom i p rails (p rails me je kupio samo sa p90 modom,ostalo je gratis) tako da je to to sto se moje price tice,da se ne ponavljam vise.

i ja volim down,i moj neki idealan ton u glavi se ne razlikuje puno od pepper-ovog tona u down-u,a ko ce mu ga znati sta je on tu koristio,definitivno je organskiji od kirkovog,pa kontam da su neki gibsoni radili za ritam,na NOLA-i jos se nije zazdio sa 335ticama,on je bio ESP endorser i furao je viper-e,ali vecma na katalozima,ali dzabe je sve to kad oni prakticno imaju sva pojacala ovog svijeta na raspolaganju,ono sto je bitnije jeste da ce i takvu,i bilo kakvu drugu drajv svirku epi g400 sa Custom-om u bridzu da i vise nego odradi.
elem,nece ti pare pobjeci,stalkuj jos oglase malo,ako ti sta jos zapadne za oko na oglasima pitaj,a ako ne naleti nesto u dogledno vrijeme ispruzi se i uzmi nov magnet.ako te bas toliko zuljaju,uzmi taj paf,neces pogrijesiti,i onda ces znati fali li cega i koliko,pa ces moci ako bude potrebe dalje da trazis.
dobrodosao u svijet tonske pikanterije

Da sam na tvom mestu ja bih dao 80 evrića za set Dimarzio PAF * + Super Dist, ili bih uzeo samo Super Dist. po oglasu na KP koji si linkovao,
kad ti dosadi prodaćeš ga za malo manje novca, pa šta..!
siguran sam da ćeš biti prezadovoljan. Seti se onog prvog Vlatkovog Gibson SG sa DM PAf i Super Distortion cream hamovima, baš je ubavo bilo..
Može malo da se urede i obrišu antirostom i da sve to bude vrlo cool.
kad ti dosadi prodaćeš ga za malo manje novca, pa šta..!
siguran sam da ćeš biti prezadovoljan. Seti se onog prvog Vlatkovog Gibson SG sa DM PAf i Super Distortion cream hamovima, baš je ubavo bilo..
Može malo da se urede i obrišu antirostom i da sve to bude vrlo cool.
-
Onda ovako...posto sam ja student i upravo ovih dana rmbam preko zadruge zbog magneta, kupicu od ovog lika DiMarzio PAF i stavicu ga u bridge poziciju, u svakom slucaju mora biti bolji od ovog koji je sad na gitari pa ako se ispostavi da mi nije dovoljno ``agresivan`` kad skupim opet pare ovaj cu da prebacim u neck pa kupim S.D. SH-5 Custom ili neki drugi za bridge. Jel to dobro resenje?
Odlichan plan.
+1Cortex wrote:Odlichan plan.
'ebes one raspale. Da su 40-50e za par pa mooozda, ovako za 80 je previse. Ja sam za 70 prodao H-S-H set dimarzio magneta kao novih.
Plan je ok.
Da imam tvoje muzicke afinitete ja bih ipak prvo pazario DiMarzio Super Distorzion (a PAF za neck opciono) pa otom-potom...
DM Super Dist je magnet koji ne moze da omane, posebno ne na mahagoniju, pa makar i tanjem kao sto je SG....
Da imam tvoje muzicke afinitete ja bih ipak prvo pazario DiMarzio Super Distorzion (a PAF za neck opciono) pa otom-potom...

DM Super Dist je magnet koji ne moze da omane, posebno ne na mahagoniju, pa makar i tanjem kao sto je SG....
-
Evo da vas obavestim posto ste trosili vreme na moje nedoumice...sad cu poruciti DiMarzio PAF od ovog lika...kad mi stigne montiram ga i okacicu vam snimak da cujete kako zvuci...
Medjutim prica se ne zavrsava ovde
Nasao sam na oglasima Super Distortion za 45 evra, star godinu dana...Umart je pisao da SG ne bi mogao da svojim telom izvuce iz njega maksimum. Jel jos neko imao iskustva sa tim, nesto zna o tome i da li bi se ta dva magneta slagala? http://www.kupujemprodajem.com/Dimarzio ... d=14840833

bancika,si siguran da bas f spaced bridz magnet fituje na SG-a?cak i pole pieces,nema gubljenja low e i high e?
ne tvrdim da nece da ti radi,ja kazem da je meni bio pretanak na svemu sto nije mahogani sa vecom kolicinom drveta,tj nije mi zvucao toliko dobro kao sto mi je zvucao na distrojeru.
ne tvrdim da nece da ti radi,ja kazem da je meni bio pretanak na svemu sto nije mahogani sa vecom kolicinom drveta,tj nije mi zvucao toliko dobro kao sto mi je zvucao na distrojeru.
- mislim_stvarno
imao sam superdist, i u dve reci da ti opisem magnet: IRON MAIDEN. Mislim, to je bar moje iskustvo. U ibanezu rg kroz marshall jcm800 tranzistorac, da ga hebes, sve mi je zvucalo kao iron maiden.SlowHandMan wrote:Jel jos neko imao iskustva sa tim, nesto zna o tome i da li bi se ta dva magneta slagala?

o tome ja pricam,nije to to bez dosta dosta drveta
Evo sta kaze cika Larryumart wrote:bancika,si siguran da bas f spaced bridz magnet fituje na SG-a?cak i pole pieces,nema gubljenja low e i high e?
Na mom mini LP-u sam stavio F-spaced na bridge i obican na neck i zice prolaze *savrseno* preko centra tackica. Da sam uzeo obican za bridge, zice bi isle oko 1.5mm izvan centra tacke sto nije strasno, ali nije idealno.Although some players believe that F-spaced pickups are only for the bridge position of tremolo bridge guitars, many guitars with fixed bridges (including post-1998 Gibson® and Epiphone® Les Paul®, SG® and semi-hollow guitars) should have F-spaced pickups in the bridge position
a za kolicinu drveta...bem li ga, mali LP je mahagoni debljine SG-a i mnogo manje zapremine jer je smanjen 20% u odnosu na original LP. Ne primecujem da je ton tanak. Do skoro su mi falili visoki, sto sam sredio zamenom zica, ostale frekvencije mu ne manjkaju, kao ni sustain

Mogu fore radi da snimim istu stvar sa njom i sa "odraslom" gitarom, da vidimo kako se poredi....doduse odrasla ima za nijansu jaci magnet (fred) ali slicnog zvuka.
Ovo važi i za SG-abancika wrote: Na mom mini LP-u sam stavio F-spaced na bridge i obican na neck i zice prolaze *savrseno* preko centra tackica. Da sam uzeo obican za bridge, zice bi isle oko 1.5mm izvan centra tacke sto nije strasno, ali nije idealno.
-
Ok...onda Super Dist. otpada...A sta kazete sto se tice zica za sviranje takve muzike? Imam elektricnu manje od godinu dana i nisam uopste eksperimentisao, uvek sa desetke uzimao.
bancika:
ne kazem da je SDist pretanak,vec nema sam po sebi dno spektra,guzicu,zadnjicu,kako zelis.e moze bit da ja zelim iz svake gitare da cujem taj "oopmh",a to SDist ima samo sa gitarom sa dosta drveta.JB nije sad neznam ni ja nesto bolji,ali jeste osjetno,i sasvim dovoljno da se ostalo moze dotjerati na ampu,a ovako sta god radio nemas oomp vec samo jos vise bumi zvuk ako budzis bas na ampu.zato su dobre mjetalske fore sa skrimerom da ocisti bas sam kraj spektra a da ostane dupe manje vise nedirnuto (nevino
).
mislim,opet zavisi od gitare do gitare,ali ovako na slijepo kontam da ce odmah da radi JB ili Custom bolje.
koji je tebi magnet na mini LP-ju?
hend:
nekako je opsti konsenzus da je ernie ball najpouzdaniji,dijelom sto je i najpopularniji sto se tice zica,pa shopovi kod nas uvijek imaju svjeze zice,plus imas ih i na komad,sto otvara dosta mogucnosti za igranje sa stimovima,iako je to skup sport jer maric uzima mnogo za zicu na komad.e sad,glede stima,pogotovo sto si pocetnik ja nebih isao pretanko da se ne ulijenis jer imas kratku skalu na gitari (manja zategnutost zica)plus oces da spustas stim,mislim da bi ti za sad najbolje bilo da uzmes 11-54,pa da vidis onda dal su ti gonje prelabave itd.to je neka sredina,bice solidna tenzija i na D i na nesto dubljim stimovima,a nije prevelik napor to spakovati u E.opet,mozda bolje da ti jos neko drugi da savjet,jer sam ja lud pastavljam i .72 za najgornju
(kad bi je ovi iz marica opet narucivali mamu im,zadnja dva puta nista vise od .68).meni nije to to ako na gejnu ne osjetim tu debljinu najgornje 
ne kazem da je SDist pretanak,vec nema sam po sebi dno spektra,guzicu,zadnjicu,kako zelis.e moze bit da ja zelim iz svake gitare da cujem taj "oopmh",a to SDist ima samo sa gitarom sa dosta drveta.JB nije sad neznam ni ja nesto bolji,ali jeste osjetno,i sasvim dovoljno da se ostalo moze dotjerati na ampu,a ovako sta god radio nemas oomp vec samo jos vise bumi zvuk ako budzis bas na ampu.zato su dobre mjetalske fore sa skrimerom da ocisti bas sam kraj spektra a da ostane dupe manje vise nedirnuto (nevino

mislim,opet zavisi od gitare do gitare,ali ovako na slijepo kontam da ce odmah da radi JB ili Custom bolje.
koji je tebi magnet na mini LP-ju?
hend:
nekako je opsti konsenzus da je ernie ball najpouzdaniji,dijelom sto je i najpopularniji sto se tice zica,pa shopovi kod nas uvijek imaju svjeze zice,plus imas ih i na komad,sto otvara dosta mogucnosti za igranje sa stimovima,iako je to skup sport jer maric uzima mnogo za zicu na komad.e sad,glede stima,pogotovo sto si pocetnik ja nebih isao pretanko da se ne ulijenis jer imas kratku skalu na gitari (manja zategnutost zica)plus oces da spustas stim,mislim da bi ti za sad najbolje bilo da uzmes 11-54,pa da vidis onda dal su ti gonje prelabave itd.to je neka sredina,bice solidna tenzija i na D i na nesto dubljim stimovima,a nije prevelik napor to spakovati u E.opet,mozda bolje da ti jos neko drugi da savjet,jer sam ja lud pastavljam i .72 za najgornju

Last edited by umart on 27 Sep 2012, 22:18, edited 1 time in total.