Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Duane
Fenderaš

Re: Oprema Koju Imate

Post by Duane » 03 Oct 2012, 21:35

ovaj duo sonic pakao izgleda...

Hillybilly

Post by Hillybilly » 03 Oct 2012, 22:13

Cestitke!!!

Ja sam po svemu sudeci sam sebi skocio u stomak kad sam rekao da GAS vise ne dotice... Sad me strefio opako i imam utisak da ste svi vi GAStarbajteri obicni amateri naspram mene :wallbash_2: Danima razbijam glavu kako da napravim kombinaciju!

Javljam se za vikend sa prinovama!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Oct 2012, 22:16

nemanjavelimirovic wrote:prvo Dean-a za neki Sonoran
Па добро... Што ниси слушао на време? :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Oct 2012, 22:24

Hillybilly wrote:Cestitke!!!

Ja sam po svemu sudeci sam sebi skocio u stomak kad sam rekao da GAS vise ne dotice... Sad me strefio opako i imam utisak da ste svi vi GAStarbajteri obicni amateri naspram mene :wallbash_2: Danima razbijam glavu kako da napravim kombinaciju!

Javljam se za vikend sa prinovama!
:D :ziveli:

fattwang

Post by fattwang » 03 Oct 2012, 22:32

Po slici bi se reklo da imaš kompenzovana burićasta sedla na bridžu (uh, kakav srpski jezik). Okreni srednje sedlo da dobiješ bolju intonaciju.
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Oct 2012, 22:36

fattwang wrote:Po slici bi se reklo da imaš kompenzovana burićasta sedla na bridžu (uh, kakav srpski jezik). Okreni srednje sedlo da dobiješ bolju intonaciju.
Image
Ovako sam ih namestio da intonacija bude vrh 8) :mrgreen: , a ako se cuje neki rashtim na testu to je jer su nove zice stavljene 3 minuta pre snimanja testa. Inace za neverovati kotira u milimetar (mada i telac sa istim sistemom dozvoljava isto precizno kotiranje)....E da, to htedoh pitati!!! Naime, posto su jelte to burici bez ikakvih zareza za zice , na telcu me nervira pomalo shto zna zica da otkliza malko gore ili dole kad sviram jace, a ja ne znam slabo, pogotovo na svirkama :XD: ...kako se to resava? jel mora da se zameni ceo bridge ili ima jos neka fora? :ziveli:
Kristijan wrote:
nemanjavelimirovic wrote:prvo Dean-a za neki Sonoran
Па добро... Што ниси слушао на време? :D
Zbog finansijskih mamoenata :) jbg... :ziveli: Neka...dean je odradio oko 70 svirki (tokom 2011te 40 i sad oko 30 ove godine).... Bili novi pragovi, a sad ide u petak da mu se nameste drugi ili ovi ako moze doteraju, mada su niski oni tako da sumljam da ce moci poravnavanje...

fattwang

Post by fattwang » 03 Oct 2012, 22:50

Ne čuje se raštim u testu. Ako imaš kompenzovane buriće oni treba da budu ovako cik-cak razmešteni.
Što se bežanja žica tiče ja sam napravio (ogrebao) mali zarez sa zadnje strane burenceta, tamo gde zica izlazi iz rupe na bridžu i tangencijalno se naslanja na bure. To drži žicu da ne mrda levo-desno. Zarez se završava pre temena bureta tako da se žica lomi preko glatkog dela i vibrira slobodno. Ovaj sistem radi ali je dosta pipavo da se precizno urežu "vođice".

Oldtajmer

Post by Oldtajmer » 04 Oct 2012, 01:23

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Oct 2012, 01:51

Nemanja, super radi Duo Sonic! Baš mi se sviđa... :ziveli: A i ono pravljeno pojačalo + microverb zvuči dobro na snimku, i više nego pristojno.. Super kombinacije. :) :ziveli:

@oldtajmer: Čestitke! :ziveli:

Inače, majti mi je ugradio svetleće bočne obeleživače pragova, tako da, slike za vikend, kad gitara stigne do mene, a možda otvorim i posebnu temu o tome, da se ljudi bolje upoznaju sa problematikom, ko je propustio raniju priču o tome...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Oct 2012, 03:37

Kul djitra, Nemanja, samo bih se kladio da ima manje sustejna od danoa, to je najkraca moguca skejl kod bolt on djitri :shock: . Ortak ima dano novije proizvodnje, standard skejl, i bome ima sustejna vise nego neke druge bolt on djitre. :nixweiss:

I'll go all aluminum, ako mi zatreba sustejna u muziki, mada mi to nije u cvirackom stilu uopce. :atm: :mrgreen:

:ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 04 Oct 2012, 07:49

Brao Nemanja! Odličnaja akvizicija! Samo, molim te, nemo više da nam pišeš pasuse opravdavanija što zašto i kako ti se javljaju GASovi, u redu je, sasvim je normalno i okej. Samo ti opremu menjaj što više i probaj sve za šta ti se pruži prilika. Uživaj u kratkoj skali a tu gitaru ako sačuvaš, klincu svom da tutneš u ruke, kad za to dođe čas. ili klinki, svejedno. Taj je model tako i osmišljen da se početnicima olakša kretanje pstiju po fingerboardu. Inače, ti wizzovi u srednjoj poziciji na klinu jako liče zvukom na Novake što su u mom DžigDžaguwaru.
A fender blektop redimejd stikeri su bzvz, napravi brate svoje :ziveli:
Aj sad Jazzmastera uzni, to ti želim otsrca.

@oldtajmer: carski. brao.
@kris: ja isto mislim da je sustaaaain overrated.
ko da je bitno ...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Oct 2012, 08:09

Svaka chast Nemanja, ali i Oldtajmer, sjajna akvizicija!

Nemanja pa ako fali sustain-a nabavish Muff i reshio si posao :mrgreen: Ili npr Pigtronix Philosopher's Tone koji ima infinite sustain a paralelnu kompresiju i ne oduzima attack note kao obichni kompresori. Shteta za Danelectro, i josh veca shteta shto ja nisam imao kinte da ga kupim :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Oct 2012, 10:31

A mogao si da uradish i ovo...

[youtube]3dZj7greeiE&feature=related[/youtube]

"For those who wonder how this sound is achieved, yes I use the Gotoh "sitar bridge" you can now find quite easily on the net (prices range from $50 to $80 or more sometimes). It's very easy to put it on a Danelectro guitar, without modifications, cause it's shaped the same than a classic Dano bridge. The only thing you need, is to add a stop tail (like a "badass" or something) to hold the strings."

This is like...the coolest thing evarh.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 04 Oct 2012, 10:41

Hehehehe, SItar...pa da idem u indiju da mi na ulici vade zube. :mrgreen: :lol:
zezam se :ziveli:
Ma ovaj duo sonic je super gitara, bash mi se dojmi. Mozda ako me uhvati trip napravim ili kupim drugi vrat, iako nije uopste lose za cviranje, malko je cudno, svaki put treba minut dva da se naviknesh...
Telo je jako rezonantno, nem pojma shta je evo slike ako neko moze da provali:
Image

U principu sam ga uzeo za neko dalje kombinovanje, mada razmisljam da ga ostavim, jer su mangeti vrh, telo rezonira do jaja i generalno mi se svidja kako izgelda :D

Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Oct 2012, 11:23

Cestitke svima, a posebno glavnom gasadziji na forumu :D da te sluzi duze od 3 meseca :ziveli: :mrgreen:

Post Reply