Ako jos nisi nesto pazario, za svaki slucaj pogledaj i Yamahu Pacificu u Mitrosu - hats off to them, za male pare imaju instrumente koji mi se cine bolji od Squier Bullet/ Affinity/ Standard serije. (Napomena - ovo je moje misljenje, nije zakon.) Vratovi lakirani, drvo jova, magneti ok, civije (za divno cudo) rade. Takodje imas SX kopije Strata u ProMuzici (preselili su se blizu Trece gimnazije, izmedju Njegoseve i Srpskuh vladara) koje mi se isto cine malo bolje uradjeni od Squiera.
Jedino sto mi se ne dopada kod Squiera je, u stvari, vrat, i to samo na kopijama Strata. Cini mi se pretanak i prelako finishiran da bi trajao dugo. Tu je bolji izbor, cini mi se, Squier Telecaster (ima ih i sa P90tkama i sa humbuckerima). Tela - ima ih razlicitih, ona iz Indonezije (agathis) umeju da budu "prenapeta", tj. rezonantna ali samo daju visine, dok su ona iz Kine (basswood) sasvim ok.
Zgrabi nekog ko zna o gitarama, ko je propatio i ko se zlopatio sa Jolanama i slicnim bozesacuvaj kopijama, i ko nece da baca tvoj (tesko zaradjeni!) novac na fancy detalje nego na overall dobru gitaru.
Pojacalo - razmotri i Roland MicroCube, posto ces dobiti 6 emulacija pojacala + 6 efekata, ili Vox DA5 (isto to, samo 11 emulacija pojacala + 11 efekata). Sampling je na CD nivou, dakle sasvim moze da prodje ako ne sviras na Wembleyju! (Imam jednu MikroKocku i volim je.) Pozzdrav!