1) Imam vise aduta, s obzirom na cenu, u opciji su Maxtone Wgc 4111, ili 4103 ili 3901 i aster md18, to su prve koje su mi zapale za oko, prvenstveno zbog nesto nize cene.. onda malo bolja opcija po meni je epiphone aj 100 koji mi deluje kao bolji u odnosu na trenutno ponudjene mada ga jos nisam svirao, tako da ne znam nista o njemu, osim nekih osnovni stvari da je zadnja ploca i strane od mahagonija, prednja ploca od smreke i vrat je mahagoni sa rosewood kotnom plocom.. i na kraju mi se prvenstveno zbog izgleda svidela ozvucena akusticna Jack&Danny dg10c, e sad ako je neko upoznat sa tim koliko je ona dobra ustvari.. Negde sam video da je oko 15ak hiljada, tako da to otprilike i jeste moj budzet.. Sad sve zavisi da li se za te pare isplati kupiti ovu poslednju i da li je ona boljeg kvaliteta u odnosu na prethodne, ili cak i losija od epiphona a skuplja samo zbog elektronike?
2) Namena je za sviranje sa drustvom, znaci samo hobi, nista ozbiljnije
3) Sviram otprilike 10 meseci, rekoh u prethodnom nisam toliko ambiciozan, ne planiram ozbiljnije da se bavim tim, sada sviram po 1,2 h dnevno, kada imam vremena,, ali bih kao i svi ipak voleo da imam gitare koju bih mogao duze vreme da sviram..

4) Obilazio sam prodavnice, ali eto jos uvek nisam nacisto da bih ocenio sta je bolje..
I najvaznije jos jednom da naglasim 15 000 dinara je maksimum za placanje
Naravno otvoren sam za jos neke predloge znaci bez obzira na ove sto sam naveo, spreman sam i da poslusam nekoga ako ima neku bolju gitaru da mi predlozi i da naglasim da zelim novu gitaru, znaci bez obzira na sve, polovnu ne zelim da kupim..