Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
yovanovicdragan

Re: Maxles pedale handmade

Post by yovanovicdragan » 16 Sep 2012, 18:43

I po meni je gitara ok :D
Ja imam vox satchurator distorziju , koristim je na fender pro reverbu i mogu da kazem da ujeda!!! :metal: Ali kad sam je prikljucio na jcm 900 ,kod jednog mog prijatelja, toliko je izlazio bezveze ton, mogu reci grozan, da nisam mogo da poverujem. Čovek je hteo da kupi satchuratora al se razocarao kako se čuje na jcm :povrac: i nije mu bilo jasno da moze tolika razlika da bude. Pravo da kazem i ja sam bio razocaran tonom. Moje mišljenje je da ne ide bas svaka pedala na svako pojačalo. Treba experimenisati pa videti šta se slaže. Ko voli mrsan ton Dominator prednjači u tome. Pozdrav Dusane :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 18 Sep 2012, 17:08

IZAZOV...
Image
Pre mesec dana sam se razmisljao da krenem u izgradnju ovakvog prokekta,medjutim odustao sam,te napravih onih 7 pedala.(da se zna u komercijalne svhe)
Medjutim kad sam ovo video, slucajno pretrazujuci internet,zelja se ponovo javila.
Da kojim slucajem sviram gitaru-svirao bi ovako nesto,ovako sve i da ga napravim,sedelo bi mi kod kuce,a ulog za ovako nesto i nije bas mali.
Svidja li se Vama? Uglavnom kad se prica o ovakvim pedalama -ljudi i nisu bas nesto mnogo odusevljeni-naprotiv,komentari su da su jako rezervisani....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Sep 2012, 17:17

Fina je ovo stvar ali ubija ono najblje kod pedala a to je da uvek mozes da iscupas pedalu kad te smori i ubacis drugu.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Sep 2012, 18:04

jao makso dal si lud pa sad Baba Slim kad ovo vidi kupicu TC nova system za 140e od njega jer ce mu biti hitno da uradi neshto ovakvo :lol:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Sep 2012, 18:15

Lol :lol:

Žao mi je brate, ali that shit just won't happen. :lol: :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 18 Sep 2012, 18:46

Cortex wrote:jao makso dal si lud pa sad Baba Slim kad ovo vidi kupicu TC nova system za 140e od njega jer ce mu biti hitno da uradi neshto ovakvo :lol:
ha,ha,ha,ha...
Ja cu za mene verovatno da napravim bas varijantu,a ko svira gitaru-eto mu zanimacija.
A sto se tice menjanja pedala-stoji...Medjutim postoje ljudi koji sviraju na tome sto imaju i vade iz toga dusu ...a postoje i oni koji bi stalno da menjaju...Pa sad kako se uzme-ja licno znam dvojicu ovakvih i isto toliko onakvih :D :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 18 Sep 2012, 18:58

E ajd kad sam vec tu...
Za one koji imaju puno pedala u svom pedalbordu...
Razmisljao sam dosta...e sad kao sto rekoh,deo izrade pedala jeste u komercijalne svrhe,ali se u vecini slucajeva radi o nekom entuzijazmu ,zadovoljstu ili sta vec,graditelji pedala to sigurno znaju...I tako pisao sam o slicnoj ovakvoj spravi ali sa presetima...do pre jedno 7-8 meseci nisam ni znao da postoje takve sprave...Mislim znao sam al se nisam upoznao sa takvom.I sad kada sam pravio eksperimente,doso sam do nekih saznanja,jelte malo citajuci a malo i eksperimentisajuci-mislim ne malo-MNOGO.
Sledeca sprava,ge biti verujem u tom pravcu -dakle nesto kao gig rig,ili kao octaswitch.Jes skupo za izradu,al ce biti zadovoljstvo koristiti ga,cini mi se. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Sep 2012, 19:52

maksabass wrote:octaswitch
Mozda je to bolja ideja. Ili da smislis neki nacin izmena unutrica tipa line 6 pedala

bancika

Post by bancika » 18 Sep 2012, 20:19

ili kombinacija oba, ne skodi imati presete i mogucnost da zamenis crevca skroz

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Sep 2012, 21:05

Jos bolje.

maksabass

Post by maksabass » 18 Sep 2012, 21:52

Ha...Gig rig je dosta komploikovanija od octaswitcha.
Ja bi za pocetak octaswitch,tj na tom faznonu...samo jos da nadjem za koga da radim i odma da pocnem :shock:...koliko sam ja racunao samo delovi bi kostali oko 70e-grubo...a usput obavezno izadje jos malo vise...

maksabass

Post by maksabass » 18 Sep 2012, 22:09

bancika wrote:ili kombinacija oba, ne skodi imati presete i mogucnost da zamenis crevca skroz
da i ovo stoji KOMBINACIJA OBA)...no posto su ovakve stvari handmade,uvek postoji mogucnost da se pedala,tj.plocica zameni drugom.Reko bi da to uopste nije problem,naravno zameniti sa onim sto je slicno ,recimo drive sa drive-om ,dely sa delay-o itd.Ali je onda opredeljenje samo handmade pedale.
Ali se takvoj jednoj spravi moze dodati recimo i 2-3 aux-a(kao octa switch)pa onda one mogu biti bilo kakve jer su spolja.
I STVAR JE RESENA :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 11 Oct 2012, 14:53

SansAmp GT2 -klon
Evo malo zvukova ovog amp simulatora.Neznam kako cete biti zadovoljni zvukom s obzirom da nemam trenutno uslova da snimim malo ozbiljnije.Ovo je direktno snimljeno iz kompjutera u laptop.Pojacalo mi je sluzilo samo kao monitor u sobi.S obzirom da se radi o bas pojacalu nisam hteo da da signal koji ce ici za snimak uopste prodje kroz njega.medjutim kamera na laptopu je uhvatila malo vise basova cinimi se,jer nikakao nisam uspeo da je eliminisem prilikom snimanja i ukucivanja ovog programa za snimanje sa video kamerom.
Ipak,nadam se da ce posluziti svrsi.
[youtube]QMXlKhSJyLM&feature=plcp[/youtube]
Velicina pedale je jako mala,kao bosova pedala.Stvarno je bio problem isplanirati i sve smestiti na vako malom prostoru.

banjacNT

Post by banjacNT » 12 Oct 2012, 00:07

maksabass wrote: Velicina pedale je jako mala,kao bosova pedala.Stvarno je bio problem isplanirati i sve smestiti na vako malom prostoru.
Zemo, nista dok ne spakujes i mikrotalasnu u kutiju velicine MXR pedale... :XD: :XD: :XD:

A jel to bese ona spravcica koja moze direktno u mix, a iza nje lanac pedala???

Jel ima balansirani izlaz za mix???

:ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 12 Oct 2012, 00:28

Da be...Japanci izmislili odavno kanistr velicine kutije cigara u kome staje pet litara benzina :D
GT2 nema balansirani (XLR) izlaz za miksetu,ali u istoj dobro zvuci.Po meni ,a i po nekima bolje nego u pojacalu.je je on vec simulacija pojacala.Dakle on moze da sluzi u svrhe da se ispred njega stave pedale,ali opet,ne vidim neku svrhu za to,s obzirom da ima recimo bogad drive spektar,a i klin mu je bogami dobar.Ima i poprilicno dobru simulaciju mikrofona.Steta je malo sto je tako zamisljen,samo sa jednim foot switch-om.Mislim da bi generalno bio korisniji da ima bar dva ili tri ,kao njegov mladji brat TRI AC.

Post Reply