majko moja...zwelj wrote:Pat Metheny - The Roots Of Coincidence
Tone to die for
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tone to die for
Meni pak ovaj... U.K. NevermoreDersu Uzala wrote:Ili recimo ovaj zvuk, mljac.
Bozanstveno.
[youtube]CbIr5If5AbQ&feature=related[/youtube]
Da, stari Rolandov 24-pinski jack... Imao sam neki konverter 24to13-opinski, ali sam batalio, skinuo stari hexa pickup sa Rolanda g-303 i stavio GK-2.Dersu Uzala wrote:Moracemo malo da popricamo oko toga. Ispao sam iz stosa odavno, pre jedno 10-tak godina, a ostavio sam mesto na gitari za MIDI prikljucak i te zajebancije (doduse za onaj stari konektor, kolko bese 20 i kusur pinova u D formaciji).
Zapravo, kod Macka (Branko Macic)... U to vreme je drzao studio, radio narodnjake pa je kupio tu 'zetu mirror 6'.Dersu Uzala wrote:Slabo se ko time bavi ovde. Secam se da smo jos onomad bistrili te pizdarije. Ti si bese isao da probas i onaj Zeta sistem sa sve gitarom kod nekog narodnjaka koliko se secam.
Spoiler:

- Dersu Uzala
A kako si zadovoljan Axon-om?
- Dersu Uzala
Nije mi poznata zavisnost alikvota od profila zice za obmotavanje. Poznata mi je zavisnost vezana sa duzinu (zice u ovom slucaju) kad su u pitanju simpateticne (zice).zwelj wrote:...Flatwound zice generisu malo alikvota i zato je pitch-to-midi sistemu lakse da prepozna fundament...
Brz je, primetno brzi od GI-20, ima sva ta splitovanja po zicama, pragovima, 3 zone pick recognition... itd... Medjutim, Roland mi je konzistentniji, lepo radi i fingerstyle koji je kod axona, meni bar, znacajno slabiji... pouzdaniji, Axonov editor ume da se zablokira, Rolandov MIDI output stream je nekako "muzikalniji"... Zapravo, ako ti je bitna brzina i sviras siljatom trzalicom, ondaK je Axon winner, definitivno... Mozda sam previse ocekivao od Axona i/ili vec dugo koristim Rolande pa sam pristrasan, ali meni je GI-20 'My cup of tea'...Dersu Uzala wrote:A kako si zadovoljan Axon-om?
- Dersu Uzala
Sto ce reci svaki ima svoju primenu.
Mene su sve te Axon-ove mogucnosti oborile s'nogu pre jedno 10-tak godina kad sam video baju na NAMM-u sta mu radi. Sam svoj orkestar bukvalno. Naravno, mora malo tehnika da se prilagodi, nema nista od single string shredovanja, onda ti tak'a stvar i ne treba.
Mene su sve te Axon-ove mogucnosti oborile s'nogu pre jedno 10-tak godina kad sam video baju na NAMM-u sta mu radi. Sam svoj orkestar bukvalno. Naravno, mora malo tehnika da se prilagodi, nema nista od single string shredovanja, onda ti tak'a stvar i ne treba.
Da. Ja sam svojevremeno mastao o konceptu ergonomskog gitarskog kontrolera sa sto manje karaktera kako me ne bi stilski determinisao, nesto poput master klavijature, a synth moduli i DSP processori kao sound generatori a izmedju neki interaktivni software, poput Max/MSP... Lepo u teoriji, ali frustrirajuce u praksi...Dersu Uzala wrote:Sto ce reci svaki ima svoju primenu.
- Dersu Uzala
A Godin u Logic ES2 Virtual Analog Synth? Pa jos Mesa Boogie V-Twin.
Ko John McLaughlin bogati. Jes probo tu kombinaciju?
- Dersu Uzala
Ja sam se davno nosio mislju da takvo sto konstruisem, bar na papiru. No hex-pickup as we know it, no Hall effect. Opticki citac na fretboardu. Slicno LDR konceptu, samo ne u prekidackom vec kontinualnom rezimu rada. Al prodje mlados', treba kiriju placati.zwelj wrote: Da. Ja sam svojevremeno mastao o konceptu ergonomskog gitarskog kontrolera sa sto manje karaktera kako me ne bi stilski determinisao, nesto poput master klavijature, a synth moduli i DSP processori kao sound generatori a izmedju neki interaktivni software, poput Max/MSP... Lepo u teoriji, ali frustrirajuce u praksi...
Na zalost, ne... No, kad smo kod Mc-a...Dersu Uzala wrote:A Godin u Logic ES2 Virtual Analog Synth? Pa jos Mesa Boogie V-Twin.
John McLaughlin Mahavishnu - Nostalgia:
[youtube]XBwh9YEeVD8&feature=related[/youtube]
- Rocket Roll
Let's go back a bit.
Odavde pa nadalje je bilo tusta i tma tupljenja...
Od ostatka bi moglo jos nesto da se i izvuce, ali preobiman je to posao, ostavicu ga za neki dan... a odavde, molim vas drzite se teme...
ljubi vas administracija. Za sve preimedbe.. otvorite temu u pitanja administraciji. Ne nastavljajte ovde da oftopicarite.
Od ostatka bi moglo jos nesto da se i izvuce, ali preobiman je to posao, ostavicu ga za neki dan... a odavde, molim vas drzite se teme...
ljubi vas administracija. Za sve preimedbe.. otvorite temu u pitanja administraciji. Ne nastavljajte ovde da oftopicarite.